1. HABERLER

  2. Son Dakika Haberi Geldi: Asgari Ücret İçin İlk Adım atıldı Kimse İnanamadı! Asgari Ücret 5.117 TL Oldu! Duyanlar kulaklarına inanamadı ama gerçek!
Son Dakika Haberi Geldi: Asgari Ücret İçin İlk Adım atıldı Kimse İnanamadı! Asgari Ücret 5.117 TL Oldu! Duyanlar kulaklarına inanamadı ama gerçek!

Son Dakika Haberi Geldi: Asgari Ücret İçin İlk Adım atıldı Kimse İnanamadı! Asgari Ücret 5.117 TL Oldu! Duyanlar kulaklarına inanamadı ama gerçek!

İktidar partisi cenahından asgari ücret için ilk adım atıldı. AK Parti’li başkan minimum ücreti 5.117 TL bandına çekerek ezberleri bozdu. Bu rakamı görenler gözlerine, duyanlar kulaklarına inanamadı ama gerçek! O şehirde minimum ücret 5.117 TL oldu!

A+A-

O şehirde minimum asgari ücret 5.117 TL oldu! Bu rakamla iktidar partisinin bir kez daha tek başına iktidar olması kesin yorumları geldi! Neler oluyor?

AK PARTİ BAŞKANI ASGARİ ÜCRET İÇİN İLK ADIMI ATTI, KİMSE İNANAMADI, TEK BAŞINA İKTİDAR GARANTİ: “ASGARİ ÜCRET 5.117TL”

2022 asgari ücret son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor.

Minimum ücrete ne kadar zam yapılır 2022 yılı şimdiden araştırılıyor. Türkiye’de çalışan milyonlarca minimum ücretli merak içerisinde! AK Parti başkanı, bu yıl asgari ücrete kaç lira zam yapılır diye merak edenler için öyle bir rakam duyurdu ki, herkes şoka girdi! Binlerce insan sevinçten gözyaşlarına hakim olamadı.

İktidar partisinde ilk defa oluyor! Minimum ücret bu yıl ne kadar olur diye bekleyenlere ilk defa bir AK Parti’li 5.117 TL rakamını telaffuz etti. 2022 minimum ücret zam oranları beklenirken, başkan sözünün eri çıktı! Lafta bırakmadı ve maaşlara zam yaptı.

2022 minimum ücreti için şimdilik iki rakam telaffuz edildi. Bu rakamlardan biri 3.400 TL, öbürü de 4.000 TL. Bu iki rakam da insanları heyecanlandırsa da asıl büyük bomba patladı! AK Partili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı, belediyede minimum ücreti 15 Eylül’den itibaren 5 000 117 TL yaptı. Başkan, konu hakkında fotoğrafı açıklama bile yaptı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sosyal ağ hesabından yeni minimum ücreti duyurarak, "Birazdan çalışma arkadaşlarıma bir müjde vereceğim. Çalışma arkadaşlarımız bizler için çok değerli… Türkiye'deki en iyi toplu iş sözleşmelerinden birini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 36 ay süre ile geçerli olacak BİNTED iştirakimiz bünyesindeki 5200 personelimizi kapsayan toplu iş protokolü görüşmelerinde, eşit işe eşit ücretin sağlanması için seyyanen artışlar ve ücret eşitleme uygulaması yapıldı. Sosyal haklarda da iyileştirmelerimiz var.

Evli ve 2 çocuk sahibi olan en düşük ücretli çalışanlarımızın maaşı 15 Eylül'den sonra ise 5 000 117 TL'ye çıkacak” ifadelerini kullandı. Bu konuşmanın ardından Türkiye’deki minimum ücret tartışması alevlendi. 2022 minimum ücretinde Bursa modeli Türkiye için geçerli olacak mı?

Türkiye genelinde minimum ücret tartışmaları başladı. AK Parti’li bir başkan, yönettiği şehirde minimum ücreti 5.117 TL’ye çıkarınca, iktidar partisinden umut besleyen milyonlarca minimum ücretli beklentiye girdi. 2022 minimum ücret için 3.400 TL rakamı yeterli bulunmuyor. 4.000 TL rakamı insanları biraz olsun mutlu etse de “Bursa Modeli” 5.117 TL sevinçten havaya uçurur.

Bu hamleyle iktidar partisinin 2022’de bir erken seçime gidilmesi halinde tek başına, koalisyon ortağına bile ihtiyaç duymadan yüzde 50’yi bulacağı yorumları yapılıyor. Peki, bundan sonrasında neler olacak?
İlk kez bir AK Parti’li minimum ücreti 5.000 TL’nin üstüne çıkarırken, şimdi herkes iktidar partisinden çok büyük bir adım bekliyor.

Bu adım sizce gelir mi? 2022 minimum ücret için siz ne düşünüyorsunuz? Bugüne kadar iki rakam telaffuz edildi: 3.400 ve 4.000 TL! Fakat Bursa Belediyesi’nin AK Parti’li başkanının minimum ücreti 5.117 TL yapmasıyla kulisler hareketlendi. Büyük bir beklenti oluştu. Bundan sonra neler olacağını bekleyip göreceğiz. Görüş ve önerilerinizi yorum bölümünden bizimle paylaşmayı unutmayın.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.