1. HABERLER

  2. Son Dakika Haberi Duyuruldu İhtiyaç sahiplerine 8.000 TL nakit ödeme verilecek! Geri ödemesiz nakdi destek başvuruları başlamıştır…
Son Dakika Haberi Duyuruldu İhtiyaç sahiplerine 8.000 TL nakit ödeme verilecek! Geri ödemesiz nakdi destek başvuruları başlamıştır…

Son Dakika Haberi Duyuruldu İhtiyaç sahiplerine 8.000 TL nakit ödeme verilecek! Geri ödemesiz nakdi destek başvuruları başlamıştır…

Ekonomik açıdan oldukça zorlu zamanlardan geçen yurttaşlar için devlet destekleri verilmeye devam ediyor. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı çerçevesinde aile yardımları ödenekleri arasında doğum yapmı anneler için doğum yardımları verilmeye devam

A+A-

Doğum yardımlarından yararlanabilmek için belirli koşulların yerine getirilmesi gerekmektedir. İhtiyacı olan aileler için tam 8 000 TL ye vatan ödemeler geri ödemesiz olarak verilecek. Peki, ödemeler kimlere, hangi şartlar ile ne kadar verilecek? Doğum ödemeleri hakkında merak edilen tüm ayrıntıları sizler için derledik.

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı kapsamında ihtiyacı olanlar için tam 8 000 TL ye varan destek ödemelerinin beraberinde pek çok ödeme ile de devam ediyor.

Geri ödeme koşulu yok.

8 000 TL geri ödemesiz destek kapsamında ekonomik açıdan yurttaşlara bir nebze de olsa rahatlamaları için yardım ediyor. Verilen desteklerden tüm yurttaşların bir kereye mahsus olarak faydalanma hakları bulunuyor.

Süt parası destekleri

Süt parası destekleri ailelerin daha çok çocuk yapabilmek için destek olması, doğum yapan annelere bir nebze de olsa rahatlatmak amacıyla verilen ödemelerdir. En geç 5 sene içerisinde geriye dönük alınan ödemeler 202 TL tutarında olacak.

Başvuru sırasında hem anneler hem babalar müracaat yapabilecekler.

Anne veya baba müracaat yaparak SGK kapsamında bağkurlu olurlarsa 120 gün prim ödeme koşullarını yerine getirmesi gerekir. 5 yıl geriye dönük ödemeler alınabilecek. Doğumların canlı gerçekleşmesi gerekirken sağ bir biçimde hayatına sürmesi gerekir.

Doğum yardım ödemeleri

Devlet tarafından verilen nakit desteklerinin beraberinde doğum yardımları ifade ediliyor. Eğer yurttaşlar gerekli koşulları yerine getirirse doğum yardım ödemeleri alabilecekler.

Doğumları tam olan ve sağ bir biçimde gerçekleştiren yurttaşlar için bebeklerini nüfuslara kayıt ettiren anne ve baba adayları için aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı kapsamında yapılacak. Bakanlık fotoğrafı web sayfasından ödemeler ilk çocuklar için 300 TL, ikinci çocuklar için 400 TL ödemeler gerçekleştirilirken üç ve üçten sonraki çocuklar için 600 TL ödemeler yapılır.

İş görmezlik ödemeleri

Doğum yapan anne adayları, doğum yapmadan önceden ve ardından belli bir süre boyunca iş göremeyecekler. Bu süreler içerisinde raporlu olarak yer alan anneler için rapor paraları verilir. Bu kapsamlarda müracaat koşullarına dikkat etmek gerekir. En az 90 gün prim ödemesi yapılan anne tek doğum sırasında asgari ücret ile çalışılıyorsa bu çerçevede 7324,80 TL verilecektir. Bu ödemeler annelerin aldıkları maaş kapsamlarına göre artacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.