1. HABERLER

  2. Son Dakika Haberi Çocuk Başına 1259 TL Para Alabileceksiniz! Çocuğu Olanlar Ekim Ayında Başvuru Yapıp Ödemeyi Alabilir...
Son Dakika Haberi Çocuk Başına 1259 TL Para Alabileceksiniz! Çocuğu Olanlar Ekim Ayında Başvuru Yapıp Ödemeyi Alabilir...

Son Dakika Haberi Çocuk Başına 1259 TL Para Alabileceksiniz! Çocuğu Olanlar Ekim Ayında Başvuru Yapıp Ödemeyi Alabilir...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuk olan yurttaşlara 1259 TL destek ödemeleri yapıyor. Çocuğu olan herkezin başvurabileceği bu kampanyayla birlikte nakit olarak verilecek ve hemen hesaplara yatırılıyor.

A+A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuk sahibi yurttaşlara 1259 TL destek ödemeleri yapıyor. Çocuğu olan herkezin başvurabileceği bu kampanyayla birlikte nakit olarak verilecek ve hemen hesaplara yatırılıyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuk sahibi yurttaşlara 1259 TL destek ödemeleri yapıyor. Çocuğu olan herkezin başvurabileceği bu kampanyayla birlikte nakit olarak verilecek ve hemen hesaplara yatırılıyor…

Devletten destek almak isteyen ebeveynler bu destek ödemesine başvurabilecekler. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu sosyal destek için tüm hazırlıklarını bitirdi. Pandemi ile birlikte pek çok kişiye destek olan devlet 16 Eylül bitecek olan destek parası için ödeme yapıyor. 1259 TL çocuk başına para alabilecek olan anne ve babalar okulların açılması ile artan masrafların üstesinden gelebilecekler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ödemeler İçin Harekete Geçti
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olan Derya Yanık, yapmış olduğu açıklamalar ile birlikte 16 Eylül tarihini işaret ederek milyonların beklediği haberi verdi.

Çocukların daha sağlıklı gelişimleri ve okula adapte olabilmeleri için ihtiyaçlarının giderilmesi gerektiğini belirtti. Bununla birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Ekonomik Destek hizmeti sunarak her ay bir ok aileye düzenli ilaçlanma ödeme yapılıyor. Eylül ayı içinde yaklaşık 170 000 000 TL ödeme yapılacağı duyuruldu.

Ödemeler Nasıl Yapılıyor?

Her ay düzenli ilaçlanma ödenecek olan 1259 TL anne ve babaların hesaplarına 16 Eylül ile yatırılmaya başlanacak. Çocuğu olan tüm ebeveynlerin başvurabileceği bu imkân ile birlikte e-devlet üzerinden yapabileceksiniz. Bununla birlikte kişiler İl Müdürlüğü ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine giderek müracaat yapabilecekler ve şahsen dilekçe verebilecekler. Kişiler e-devlet üzerinden Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu yazarak işlemlerini tamamlayabilecekler.

Nasıl Başvuru Yapılacak?

Her çocuk için verilen 1259 TL destek ödemesi müracaat koşullarını tamamlayan herkese verilecek. Başvuru koşullarını tamamlamak isteyen aileler SED yardımı için bazı evrakları tamamlamalılar. Bu evraklar, T.C. Kimlik numarası beyanı, dilekçe, sağlık raporu, öğrenci belgesi, ailelerin İŞKUR kaydı ve meslek kurslarına müracaat belgeleri gerekiyor.

Bu destek ödemelerine müracaat koşulları konusunda öncelik olan kişiler ise yoksulluk düzeyinde olan kişiler ya da afet dönemi, hastalık, felaket gibi durumlarda yoksul kalan aileler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler