1. HABERLER

  2. Son Dakika haberi 2022 Asgari Ücret 5.000 TL Oldu! Başkan Duyurdu, İşçiler sevinçten havaya uçtu Asgari ücret zammı detayları...
Son Dakika haberi 2022 Asgari Ücret 5.000 TL Oldu! Başkan Duyurdu, İşçiler sevinçten havaya uçtu Asgari ücret zammı detayları...

Son Dakika haberi 2022 Asgari Ücret 5.000 TL Oldu! Başkan Duyurdu, İşçiler sevinçten havaya uçtu Asgari ücret zammı detayları...

2022 asgari ücret zammı gündemde! Ocak ayının yaklaşmasıyla beraber asgari ücretin ne kadar olacağı çalışanlar tarafından merak ediliyor. Yeni asgari ücret fiyatları birer birer açıklanıyor Son müjde işçiyi ayağa kaldırdı. Başkan duyurusunun ardından işçi

A+A-

2022 asgari ücret zammı gündemde! Ocak ayının yaklaşmasıyla beraber asgari ücretin ne kadar olacağı herkes tarafından merak ediliyor. Yeni asgari ücret rakamları birer birer açıklanıyor. Son müjde işçiyi ayağa kaldırdı. Başkan duyurusunun ardından işçi halay çekme başladı. Kutlamalar başladı. İşte ayrıntılar.

2022 Asgari Ücret 5.000 TL Oldu, Başkan Duyurdu, İşçi Halay Çekmeye Başladı! “Paralar Havada Uçuşuyor…”

2022 asgari ücret tahmini merak edilirken bombayı patlattı. Asgari ücret tam 5.000 TL oldu. Büyük müjdeler peş peşe geldi. Sarıyer Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında toplu iş protokolü imzalandı. Sözleşme sonrası asgari ücret 5 000 TL’ye çıkartıldı. CHP’li bir belediyenin asgari ücreti 5.000 TL’ye ülkede beklenti yükseldi. İktidar partisi de hareketlendi.

Çalışanlar tarafından davulla, zurnayla karşılanan bu zam herkesi mutlu etti. İmzalar atılırken yüzlerdeki gülümseme vatandaşların güvenini tazeledi. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç protokol sonrası söylediği sözler, çalışanları çok etkiledi. İşte Sarıyer Belediyesinin asgari ücreti 5 000 TL’ye çıkarması ile alakalı tüm ayrıntıları kocaelidenge.Com editörleri derledi. Peki, ülke genelinde de asgari ücret ortalama 5.000 TL’ye çıkar mı? Bu haber, ülke gündemini değiştirdi.

Sarıyer Belediyesi asgari ücret için önemli bir adım attı.  Sarıyer Belediyesi ile DİSK Genel – İş arasında yapılan toplu protokol görüşmeleri herkesi sevindiren bir sonla bitti. Belediye asgari ücreti 5 000 TL’ye çıkarması çalışanlar tarafından davulla, zurnayla karşılandı. Toplu protokolün imza töreni Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası önünde gerçekleşti.

Tören sırasında konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç daima emeğin ve emekçinin yanında olduğunu ifade etti. Sözlerine devam etmekte olan Genç, “Ben emekçinin yanındayım demek eğer beraber omuz omuza yürümüyorsanız o yalnızca slogan olarak kalır. Her türlü provokasyona karşı dimdik duran çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Umudumuzu hiç kaybetmedik. Bu toplu protokol son derece başarılı şekilde sonuçlandı. Herkese örnek olmalı.

Burası bir devlet kurumu, bu sebeple her şeyin cevabının bulunacağı bir toplu protokol yaptık. Şimdi bizim belediyede asgari ücret 5 000 TL oldu. Ama keşke dolar da 1 TL olsaydı” dedi. İşçi, başkanı sırtına alarak havaya kaldırdı. Şimdi herkes CHP’den gelen asgari ücret hamlesinin bir benzerinin AK Parti’den gelmesini bekliyor.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Ülkemizde 3.049 TL olan açlık sınırının dahi altında kalan asgari ücretle geçinmeye çalışan milyonlarca vatandaşımızın olması üzüntü kaynağımızdır. Sendika yönetimiyle bu farkındalık üzerinden yürüttüğümüz görüşmeler sonucunda belediyemizde en düşük net maaş miktarı 2.825 TL'den, 5.000 TL'ye çıkarıldı. Başka bir deyişle, Sarıyer Belediyesi'nde asgari ücret 5.000 TL olmuştur.

İkramiyeleriyle bu rakam 5.400 TL olacaktır. Ayrıca, 45 saat olan haftalık çalışma süresi 40 saate düşürülmüş, mesai ücretleri, senelik izin sürelerindeki artışların yanında, çalışanların pek çok hakları düzenlenmiş ve geleceğe dönük bir güvence sağlanmıştır” diye konuştu. Çalışanlarının hakkını gözettiğinin önemini vurgulayan Genç’in ardından top hükümette. CHP’li bir belediye yapıyorsa iktidar neden yapamasın? Hayal değil, asgari ücret en az 5.000 TL olmalı diyenler düğmeye bastı. Meğer…

Sarıyer Belediyesi ile DİSK Genel – İş arasında yapılan toplu protokol görüşmeleri asgari ücretin 5 000 TL’ye çıkartılması ile sonlanırken, Şükrü Genç daima çalışanlarının hakkını gözettiğini dile getirdi. Genç, “Göreve geldiğim ilk günden bu yana ısrarla uyguladığım ve söylediğim bir şey var. Çalışma arkadaşlarımın maaşlarının aksamaması için gerekli olan çalışmaları daha önce yapmak.

Bugüne kadar da başarı ile yerine getirdiğimiz için mutluyum. Bundan sonra da bu düşüncemiz aynı şekilde sürecektir. Çünkü emek en yüce değerdir. İmzalayacağımız protokolün her iki tarafa da hayırlı olmasını temenni ederken, bütün çalışma arkadaşlarıma seslenmek istiyorum. Herhangi bir konu da etrafınızda dolaşan dedikodulara asla kulak asmayın. Birlikte çözemeyeceğimiz hiçbir konu yok” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler