1. HABERLER

  2. Son dakika gelişmesi: Devlet Karşılıksız Başvuran Herkese 1657 TL Destek Verilecek!
Son dakika gelişmesi: Devlet Karşılıksız Başvuran Herkese 1657 TL Destek Verilecek!

Son dakika gelişmesi: Devlet Karşılıksız Başvuran Herkese 1657 TL Destek Verilecek!

Devlet karşılıksız yardım yapıyor. Artış gösteren ve herhangi bir geri ödeme istenmeyen yardımlar engelli, anne, kız çocuğu ve yaşlılara veriliyor. Devlet tarafından hak görülen ancak yardım almayan kişiler, eskiye yönelik olarak 5 senelik ödeme hakkı ala

A+A-

Devlet tarafından vatandaşlara sosyal yardım kapsamında 2021 yılında da ödemeler yapılıyor. 2021 yılında devlet yaptığı yardımları zamlı olarak yapıyor. Emzirme, doğum, cenaze ya da ilaç para gibi ödemelerle vatandaşlar pandemi döneminde biraz olsun nefes alabiliyorlar.

Tedavi Yol Yardımı

Devletin yaptığı yardımlar içerisinde tedavi yol yardımı da bulunuyor. Sağlık amacı ile birisine bakmakla sorumlu olan birinci dereceden akrabalara veriliyor. Kişinin bu yardımı alabilmesi için şehir dışına tedavi amaçlı girmesi gerekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvuru yaparak kişiler bu haktan yararlanabiliyorlar.

Süt Yardımı

Başvuranlara yardım yapılan konulardan birisi de süt parası olarak yer alıyor. 4A sigortası bulunan kadınlar ve eşleri emzirme parası alıyorlar. 202 TL olarak verilen bu ödeme, 2021 yılı itibari ile 232 TL oldu. Tek seferlik verilen bu ödeme için anne ya da babanın en az 4 aylık prim ödemesinin olması gerekiyor.

Bakım Ödemesi

Yaşlı ya da engelli kişilere bakan kişilere de yardım yapılıyor. Kişilerin bu yardımdan faydalanabilmeleri için yardıma muhtaç kişilerle aynı evde yaşamaları gerekiyor. Geçtiğimiz yıllarda 1544 TL olan ödeme, 2021 yılı itibari ile 1657 TL olarak yapılacak.

Yetime Çeyiz Desteği

Yetim kız çocukları devlet tarafından her ay belirli bir maaş alıyorlar. Devletten yardım alan kişiler, evlenmeleri durumunda da ek ödeme alıyorlar. Aldıkları maaşın 24 katı olan ödemeler Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvuru yapılabiliyor. Başvuru yapmayı unutan kişiler geçmişe yönelik 5 yılı kapsayan ödeme talep edebiliyorlar.

Harçlıklar Zamlandı

Çocuk Esirgeme Kurumu ya da Huzurevi gibi devletin çatısı altında kalan kişilere verilen harçlıklara da zam geldi. Yaşlılar için 261 TL olan harçlık, 280 TL oldu. 6 ile 12 yaş arasındaki engelliler için 111 TL, 13 ile 18 yaş arası engellilere ise 167 TL verilecek. 18 yaşının üstündeki engellilere ise 224 TL verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.