1. HABERLER

  2. Son Dakika Flaş Haberler Cem Küçük Cumhuhbaşkanı Ve AK Parti’nin 3600 ek gösterge ve EYT sürprizini açıkladı...
Son Dakika Flaş Haberler Cem Küçük Cumhuhbaşkanı Ve AK Parti’nin 3600 ek gösterge ve EYT sürprizini açıkladı...

Son Dakika Flaş Haberler Cem Küçük Cumhuhbaşkanı Ve AK Parti’nin 3600 ek gösterge ve EYT sürprizini açıkladı...

Gazeteci Cem Küçük katılmış olduğu televizyon yayınında AK Parti hükümetinin 3600 ek gösterge ve EYT ile alakalı çalışmaların yapıldığının bilgisini paylaştı. 3600 ek göstergede son durum

A+A-

Gazeteci Cem Küçük katılmış olduğu televizyon yayınında AK Parti hükümetinin 3600 ek gösterge ve EYT ile alakalı çalışmaların yapıldığının bilgisini paylaştı.

Habertürk’te Hülya Hökenek’in sunmuş olduğu “Enine Boyuna” programında konuşan gazeteci Cem Küçük milyonlarca yurtdaşın heyecanlandıran bir açıklama yaptı.

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük uzun zamandan beri beklenen EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) ve 3600 ek gösterge sorunlarıyla ilgili AK Parti hükümetinin bir çalışma içerisinde olduğunu belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

"EYT VE 3600 EK GÖSTERGEDE ÇALIŞMA VAR"

Cem Küçük konuşmasında “Bugün konuştuğum yetkili kişiler, yani bunlar AK Parti’nin önde gelen Cumhurbaşkanımızın yakınındaki etkili kişiler; 3600 ek gösterge hazırlanıyor. Muhtemelen yaza kadar ama sonbahara kalabilir. O gelecek. EYT’de bir çalışma var. Çıkar mı, bilmiyorum ama çalışılıyor.” İfadelerini kullanırken bu açıklama sosyal ağlarda büyük yankı uyandırdı.

3600 EK GÖSTERGE NEDİR

AK Parti’nin 4 sene önce seçim vaadi olarak vermiş olduğu 5 000 000 183 bin kadrolu memur ve ailelerinin ilgilendiren 3600 ek göstergenin senelerdir gerçekleştirilmesi bekleniyor.

EYT NEDİR?

EYT, 1999 senesinde emeklilik yaşını yükselten 4447 sayılı kanun ile ortaya çıkmıştır. 8 Eylül 1999 tarihine kadar emeklilik koşulu, bayanlar için 20, erkekler için ise 25 yıl sigortalılık koşulu ile beraber 5000 prim günüydü. 8 Eylül 1999 tarihinde çıkartılan kanun ile emekli olabilmek için yaş koşulu getirildi.

Yani 1998 yılında işe giren bir kişi önceki yasaya göre 2023 yılında emekli olması gerekirken, 1999'da çıkarılan yasa ile bu vakit 2038'e çıkartıldı. Bu durumun hukuksuz olduğunu öne süren ve bu kanuna takılmak istemeyen yurttaşlar yılladır bu durumun düzeltilmesi için mücadele veriyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler