1. HABERLER

  2. Son Dakika: Ev almak isteyen ihtiyacı olanlara Devlet'ten 30.000 TL hibe desteği verilmekte! Detaylar Haberimizde...
Son Dakika: Ev almak isteyen ihtiyacı olanlara Devlet'ten 30.000 TL hibe desteği verilmekte! Detaylar Haberimizde...

Son Dakika: Ev almak isteyen ihtiyacı olanlara Devlet'ten 30.000 TL hibe desteği verilmekte! Detaylar Haberimizde...

Son dakika net karar az önce açıklandı! Ev almak isteyen ihtiyacı olanlara 30.000 TL hibe desteği verilmekte! Özellikle covid-19 salgını sonrasında Türkiye'de ev maliyetleri adeta uçtu gitti. Ev almak isteyenler Yaşanan bu artış sebebiyle bir hayli endişe

A+A-

Ev almak isteyenler Yaşanan bu artış sebebiyle bir hayli endişelenirken artık kiralık ev bulmak bile olanaksız hale geldi. Fakat devlet tarafından açıklanan son dakika haberi ile beraber ev sahibi olmayı isteyen ihtiyaç sahiplerinin yüzü biraz da olsa gülecek gibi görünüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada ihtiyaç sahibi yurttaşlara 30 000 TL hibe desteği verileceği duyuruldu.

Hibe desteği yalnızca prefabrik ev satışları için geçerli olacak. Peki prefabrik ev nedir, Nasıl yapılır? 2021 prefabrik ev maliyetleri ve ayrıntılar haberimizde…

Türkiye'de özellikle covid-19 salgını başladıktan sonra ev maliyetlerinda önüne geçilemez bir artış başladı. Şu anda ev almak pek çok kişi için hayal gibi görünse de yapılan son dakika açıklaması ile beraber prefabrik ev yaptırmak isteyen yurttaşlara güzel haber geldi. Prefabrik ev yaptırmak isteyen ihtiyaç sahibi yurttaşlar devletten 30 000 TL'ye kadar hibe desteği alma olanağı bulacak. Kardan ev maliyetleri sonrasında zaten yurttaşlarında prefabrik ev ve villa maliyetleri konusunda araştırmaları daha da yoğunlaşmıştı.

Devletin sağlamış olduğu bu destek sayesinde hem depreme dayanıklı olan hem de ısıtma soğutma izolasyonu olan ve betonarme binalara göre çok daha uygun maliyeti olan prefabrik ev satışlarına ilgi daha da artacak gibi görünüyor. Peki 2021 prefabrik ev maliyetleri ne kadar? Prefabrik ev yapımı ne kadar sürüyor kaç TL'ye mal oluyor?

PREFABRİK EV YAPIMINA 30 BİN TL HİBE DESTEĞİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre yurttaşlara prefabrik ev yapımı desteği verilecek. Özellikle ev sahibi olmayı isteyen ihtiyaç sahibi yurttaşlar ev yapacak yerleri var ise bakanlıkca verilen bu destekten faydalanarak kısa süre içinde ekonomik ve uygun maliyetli ev sahibi olabilirler. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları aracılığıyla müracaat işlemlerini tamamlayarak kısa süre içinde hibe desteği ödemesini alabilirsiniz.

2021 PREFABRİK EV FİYATLARI NE KADAR?

Bakanlık tarafından yapılan bu açıklama sonrasında yurttaşlar 2021 fiyat prefabrik ev maliyetleri ne kadar sorusunun yanıtını da araştırmaya başladı. Öte yandan 2021 prefabrik villa maliyetleri da arama motorunda yoğun bir biçimde aranıyor. Betonarme binalara göre çok daha az maliyeti olan prefabrik evler 50.000 TL ile 100.000 TL arasında değişiyor. Yaptıracağınız evin büyüklüğüne metrekaresine ve tabii ki de katsayısına göre fiyatlarda farklılık olabiliyor. Fakat net olan bir durum var ki hem depreme dayanıklı hem de ısıtma soğutma izolasyonu olan bu evler maliyet bakımından betonarme binalardan çok çok daha uyguna geliyor. Ayrıca devlet tarafından sağlanan destek sayesinde en az 30 000 TL hibe desteğiyle maliyeti azaltmak mümkün olabiliyor.

PREFABRİK EV KAÇ GÜNDE YAPILIR?

Prefabrik ev yapımı suresi de bir hayli kısa. Normal betonarme binalar gibi temel kazma veya Demir atma gibi durumlar olmadığı için prefabrik evler 1 ay gibi kısa bir müddet içinde sizin talebiniz doğrultusunda firmalarca teslimi yapılıyor. Tasarımı bittikten sonra duvarlar üretime geçiyor en kısa bir süre içinde firma belirttiğiniz yere gelerek evi tam olarak kuruyor.

30.000 TL PREFABRİK EV DESTEĞİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Devlet tarafından verilecek olan 30.000 TL prefabrik ev desteği müracaatları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları yapılıyor. İhtiyaç sahibi olan yurttaşlar il merkezlerinde Valilik yapıların da ilçe merkezlerinde ise Kaymakamlık yapıların da bulunan vakıflara giderek müracaat işlemlerini tamamlayabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.