1. HABERLER

  2. Son dakika dolar rekor üstüne rekor kırıyor! Bugün dolar ne kadar oldu, euro kaç TL oldu?
Son dakika dolar rekor üstüne rekor kırıyor! Bugün dolar ne kadar oldu, euro kaç TL oldu?

Son dakika dolar rekor üstüne rekor kırıyor! Bugün dolar ne kadar oldu, euro kaç TL oldu?

Dolar/TL kuru haftanın ilk işlem gününe rekor düzeyden başladı. Peki 15 Kasım 2021 dolar ne kadar oldu, euro ne kadar? 15 Kasım Pazartesi dolar kaç TL, euro kaç TL? İşte detaylar...

A+A-

Türk Lirası'ndaki değer kaybı sürüyor. Geçtiğimiz hafta 10 TL’nin üzerine çıkarak rekor kıran Dolar/TL, bugün de bu seviyenin üstünde işlem görmeye devam etti. Dolar/TL sabah ilk işlem saatlerinde 10,049’la tarihi zirvesini gördü.

Dolar belli başlı para birimleri karşısında nerdeyse 16 ayın zirvesinden gerilemesine rağmen Türk Lirası’nın değer kaybı sürdü.

Bu hafta yatırımcılar tarafından yakından izlenen veriler arasında yarın açıklanacak olan Amerika perkande satış verileri olacak. Veriler, özellikle de akaryakıt fiyatlarının yüksek seyrettiği ve tüketici güveninin Kasım ayında on senenin en düşük seviyesine gerilediği dikkate alındığında tüketicilerin harcama iştahına dair ipucu verecek.

Piyasalarda haftanın en önemli gündemi olarak izlenen TCMB’nin para politikası kararı Perşembe günü saat 14.00’te açıklanacak.

MERKEZ BANKASI’NIN FAİZ KARARI BEKLENİYOR

Dünyanın bir çok ülkesinde yükselen enflasyon sebebiyle hem gelişen teknolojiyi teknolojiyi, hem de gelişmiş ülkelerin merkez bankaları para politikalarını sıkılaştırırken; TCMB enflasyondaki yükselişe ve TL’de lokallerin alım gücünü düşüren değer kaybına rağmen para politikasını gevşetiyor.

TCMB’nin politika faizini bu hafta düşüreceği tahmin ediliyor. TCMB önceki iki ayda 300 baz puan faiz indirimi yapmıştı.

YÜKSEK ENFLASYON ENDİŞESİ SÜRÜYOR

TCMB fiyat istikrarının cari fazla verilmeden sağlanamayacağını belirtirken, tüketici enflasyonun ise Ekim’de yükseldiği yüzde 20’lerde aylarca kalması bekleniyor. Ekonomistler cari fazlaya odaklanmanın enflasyonu daha da yükselteceğinden endişeliler.

Yükselen enflasyonun dar gelirlilere yansımasını hafifletmeye çalışan hükümet ise çeşitli alternatifleri değerlendiriyor. Asgari ücretin yüksek bir düzeyde belirlenmesi ilk sırada olmak üzere bütçede gevşeme yönlü uygulamalar belirginleşecek.

EURO NE KADAR?

%0,56'lık bir değişim yaşamakta olan euro bugün yukarı yönlü ibreyi gösteriyor.

Bir önceki kapanışını 11,5128 TL'den yapan euro şu an için 11,5087 TL alış ve 11,5170 TL satış fiyatına sahip.

TL’DEKİ ERİME SÜRÜYOR

TL, enflasyondaki yükselişe rağmen gerileyen politika faizinin yarattığı baskının da katkısı ile geçen hafta dolar karşısında yüzde 3 değer yitirerek önemli bir psikolojik seviye olan 10 seviyesini aştı.

Geçen beş senede değerinin üçte ikisini kaybeden TL, gelişen teknolojiyi teknolojiyi ülke para birimleri arasında çok büyük bir farkla en çok değer kaybeden para birimi oldu. TL’deki yıl başından bu yana yüzde 25’i bulan değer kaybı ve çift hanelerden aşağı inmeyen enflasyon lokallerin alım gücünü de eritiyor. (REUTERS)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.