1. HABERLER

  2. Son dakika bu sabah milyonlarca asgari ücretliyi havalara uçuran haber sızdırıldı! Gelen bilgilere göre 3.400 lira olacak! 2022 yılında asgari ücret ne kadar olacak?
Son dakika bu sabah milyonlarca asgari ücretliyi havalara uçuran haber sızdırıldı! Gelen bilgilere göre 3.400 lira olacak! 2022 yılında asgari ücret ne kadar olacak?

Son dakika bu sabah milyonlarca asgari ücretliyi havalara uçuran haber sızdırıldı! Gelen bilgilere göre 3.400 lira olacak! 2022 yılında asgari ücret ne kadar olacak?

Türkiye’de çalışan milyonlarca asgari ücretli zam için araştırmalara başladı. 3 ay sonra yeni zam oranı belli olacak. Peki, 2022 yılında asgari ücret ne kadar olacak? İlk gelen bilgilere rakam en az 3.400 lira!

A+A-

Türkiye’de çalışan milyonlarca asgari ücretli zam için araştırmalara başladı. 3 ay sonra yeni zam oranı belli olacak. Peki, 2022 yılında asgari ücret ne kadar olacak? İlk gelen bilgilere rakam en az 3.400 lira! İşte detaylar ve merak edilen her şey.

MİLYONLARI SEVİNÇTEN HAVAYA UÇURAN HABER SON DAKİKA SIZDIRILDI: “ASGARİ ÜCRET 3.400 TL”

Asgari ücretle çalışanlar, şimdi büyük bir merakla 2022 zammına kilitlendi. Önümüzdeki yıl asgari ücrete ne kadar zam yapılacak. 2022 asgari ücret ne kadar olacak? Devletin bugüne kadar görülmemiş büyük bir müjde vermesi bekleniyor. Sürekli artan enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle zam beklentisini artıran asgari ücretliler, devletten açıklama bekliyor.

ASGARİ ÜCRET 2022 YILI ZAMMI NE KADAR OLACAK?

2021 asgari ücreti 2.825 TL ve bu rakamın artmasını isteyen çalışanlar, en büyük gider kalemlerinin konut, kira ve market alışverişi olduğunu söylüyor. Birçok asgari ücretli aldığı parayla ev geçindiriyor. Bir taraftan kira öderken, öbür taraftan da çoluğunun çocuğunun masraflarını karşılamak zorunda kalıyor. Asgari ücret alarak ev geçindirmek isteyenler, bu sene çok iyi bir zam bekliyor. Müjde ise kapıda…

Hepimizin bildiği gibi asgari ücrete her yıl zam geliyor. 2021 yılı asgari ücret bu yılsonuna kadar 2.825 TL olarak devam edecek. Zamlı maaşlar 1 Şubat 2021 itibariyle hesaplara yatacak. Bu rakamın en az 3.400 TL olmasını bekleniyor. Bilindiği gibi zam oranını Asgari Ücret Belirleme Komisyonu tespit edecek. 2021 Aralık ayında görüşmeler başlayacak. TİSK, Türk-İş ve Çalışma Bakanlığı bu kez kıran kırana pazarlık yaşanacak. Peki rakam, 3.400 TL’nin de üzerine çıkabilir mi?

2021 yılında enflasyonun ortalama yüzde 20 bandından olması, maaşların da en az yüzde 20 zamlanması bekleniyor. Bu da asgari ücreti en az 3.400 TL yapacak. Asgari ücretliler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın inisiyatif kullanarak, bu rakamı biraz daha artırmasını istiyor. Vatandaşın 2022 asgari ücret beklentisi en az 4.000 TL ile 4.500 TL arasında değişiyor. İşverenlerin bu rakamları duyduklarında adeta nefesi kesilip, kanı çekiliyor. Çünkü zammı hükümet verse de, para işverenin cebinden çıkıyor. 

Asgari ücret zammı büyük bir merakla ve heyecanla bekleniyor. İşverenler, bütün dengelerin değişmesini istemiyor. Çok büyük bir zam yapılması halinde işçi çıkarmak zorunda kalacaklarını, yeni istihdamların tamamen duracağını söylüyorlar. Çalışanlar ise asgari ücrete büyük zam bekliyor. Top hükümette, rakam şimdilik en az 3.400 lira gözüküyor. Peki, siz ne düşünüyorsunuz? 2022 yılı asgari ücreti ne kadar olmalı? Görüş ve önerilerinizi lütfen yorum bölümünden bizimle paylaşın.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.