1. HABERLER

  2. Son Dakika Açıklaması Geldi! Devletin Esnafa Hibe Desteği Ve Kredi Desteği Devam Ediyor!
Son Dakika Açıklaması Geldi! Devletin Esnafa Hibe Desteği Ve Kredi Desteği Devam Ediyor!

Son Dakika Açıklaması Geldi! Devletin Esnafa Hibe Desteği Ve Kredi Desteği Devam Ediyor!

Devletin esnafa vermiş olduğu hibe desteği son zamanların en çok araştırılan konuları arasındadır. Dünyada yaşen temeln Kovit-19 salgını ve pandemi şartları en çok işverenleri etkilemiştir. Ekonominin ayakta kalabilmesi adına devletten çok büyük bir adım

A+A-

İş yerlerini kapamak mecburiyetinde olan esnafa giderlerini ödeyebilmeleri için uygun faiz oranları ile kredi vermeye başladığı gibi hemde büyükşehirler olmak üzere tüm şehirlerde işverene kira desteği yapılmaya başlanmıştır.

Devletten esnafa hibe çağrısı ile Türkiye geneli tüm esnaflar müracaatlarını yaparak hibe desteklerinden yararlen temelbilmeyi hak kazanmışlardır. Hibe desteğinde geri ödeme talep edilmezken, kredi desteğinde de faiz oranları minimum seviyelere çekilmiştir.

Esnafa Devlet Desteği 2021

Devletin esnafa vermiş olduğu hibe desteği sayesinde şimdiye kadar 2 000 000 540 bin esnaf toplam 83 milyarlık ödeme almıştır. Ciro kaybı yaşamakta olan ticari iş yerlerie de 212 000 000 ciro kaybı desteği verilmiştir. Pandemi şartlarında yaşen temeln sokağa çıkma yasakları ile esnaf ve tüm ticari iş yerleri salgından en fazla etkilenen yerler olduğundan dolayı ekonominin aynı hızda ivme kazen temelbilmesi adına hibe destekleri devam etmektedir.

Hibe desteğinin beraberinde Halk bankası tarafından esnafa sunulmakta olan Yüzde 50 ve yüzde 100 faizsiz kredi imkânından yararlen temelbilmeleri de sağlanmıştır. Yaklaşık olarak 1 milyona yakın esnaf düşük faizli kredilere başvurmuş ve kredi haklarından yararlanmıştır. Şu en temel kadar 74 milyarlık kredi desteği esnafların talepleri doğrultusunda verilmiştir.

Küçük Esnafa Destek

Devletin esnafa vermiş olduğu hibe desteğiyle şu en temel kadar toplam 4 000 000 destek ödemesi gerçekleştirilmiştir. Bu ödemelerin beraberinde destek ödemeleri müracaatta bulunan her esnaf için hala devam ederek pandemi şartlarında ekonomik buhranların önüne geçilmesi hedeflenmiştir.

Devletin esnafa vermiş olduğu hibe desteği her kesimden esnaf için dizayn edilmiştir. 17 Mayıs öncesi vergi mükellefi olan esnaflara da 2000 TL ile 5000 TL arasında para ödenerek pandemi şartlarında zor duruma düşmemeleri sağlanmıştır.

Esnaf olarak bu süreçleri atlatabilmek adına isterseniz düşük faizli kredilerden veya hibe

desteklerinden müracaat yaparak faydalanma şansınız bulunur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.