1. HABERLER

  2. Şimdiye Kadar Ödediğiniz Tüm Parayı Geri Alabilirsiniz! SGK'den Dev Hizmet!
Şimdiye Kadar Ödediğiniz Tüm Parayı Geri Alabilirsiniz! SGK'den Dev Hizmet!

Şimdiye Kadar Ödediğiniz Tüm Parayı Geri Alabilirsiniz! SGK'den Dev Hizmet!

SGK'den müjdeli haber geldi! Toplu para alımı başladı. Şimdiye Kadar Ödediğiniz Tüm Parayı Geri Alma Şansınız Var. SGK'liler Ödemelerini Almaya Başladı!

A+A-

SGK'den müjdeli haber geldi! Toplu para alımı başladı. Şimdiye Kadar Ödediğiniz Tüm Parayı Geri Alma Şansınız Var. SGK'liler Ödemelerini Almaya Başladı!

SGK uzun zamandan beri beklenen haberi nihayet verdi. SGK'ye bağlı bütün çalışanları önemli ölçüde etkileyen bu haber nihayet yüzleri güldürdü. Bu önemli iki koşulu yerine getiren ve SGK'ye başvuran herkes anında geri ödemesini alabiliyor. Peki müracaatları başlayan ve kısıtlı bir müddet geçerli olan bu geri ödeme kampanyasınından nasıl faydalanabilirsiniz? Kampanyanın koşulları neler? Bu soruların ve çok daha fazlasının cevabını almak için okumaya devam edin!

SGK'den Büyük Fırsat

SGK, uzun senelerdir beklenen toplu para ödemesini gerçekleştirmeye başladı. Bu ödemeden yararlanabilmek için faydalanmak isteyen kişinin yaşadığı bölgedeki ilçe sosyal güvenlik merkezine, toplu para ödemesi kapsamında bir dilekçe yazarak başvurması gerkiyor. Dilekçe ile müracaatını yapan kişilerin iki temel koşulu yerine getirmeleri gerekmektedir. İki temel koşulu yerine getirdiği saptanan yurttaşlara SGK anında toplu para ödemesi gerçekleştiriyor. Peki, toplu para ödemesi alabilmek için uyulması gerekli olan bu iki şart nedir? İşte, detaylar!

Öncelikle müracaat yapan adayların; sigortalı şekilde bir iş yerinde çalışmamaları gerekmektedir. Bu aşamada bir iş yerinde çalışmıyor olmanın beraberinde müracaat yapan insanın kendi işinde de çalışmıyor olmaması, kendisine ait bir iş yerinin olmaması büyük önem taşıyor. Toplu para ödemesine başvuran adayların Bağkur'unun olmaması gerekmektedir.

Toplu para ödemesinin gerçekleştirmesindeki ikinci önemli şart ise emekli olunması için gerekli olan koşullarında en az ikisini yerine getirmiş olmak gerekmektedir. Bu şartlardan bir tanesi emekli olabilmek için yıl koşulu iken ikincisiyse yaş koşulunı tamamlamış olmak. Yani emekli olunması için gereken yaşa gelerek, çalışılması gerekli olan yıl süresini başarıyla tamamlamış olmak. 

İşte Bu Kadar Kolay!

Yukarıda da bahsettiğimiz iki koşulu yerine getiren ve emekli olmaya hak kazanmış SGK'ye bağlı bütün çalışanlar SGK'nin sağladığı toplu para ödemesinden yararlanabiliyor ve derin bir nefes alıyor. İki koşulu yerine getiren ve bulunduğu bölgedeki sosyal güvenlik merkezine gereken müracaat dilekçesini yazan kişiler, hiçbir engel ile karşılaşmadan toplu para ödemesi alabiliyor. Ayrıntılı bilgi için SGK müşteri hizmetlerine bağlanabilir veya SGK'nin fotoğrafı internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.