1. HABERLER

  2. SGK'dan Son Dakika Haberi! Büyük Müjde Devlet Desteği Yardımları Başladı
SGK'dan Son Dakika Haberi! Büyük Müjde Devlet Desteği Yardımları Başladı

SGK'dan Son Dakika Haberi! Büyük Müjde Devlet Desteği Yardımları Başladı

Milyonlarca kişinin istifade ettiği devlet yardımları kapıda faydalanmak için sakın geç kalmayın. Yaşlı, çiftçi, öğrenci ve engelli pek çok bireyin faydalanabileceği devlet yardımları yolda.

A+A-

Milyonlarca kişinin istifade ettiği devlet yardımları kapıda faydalanmak için sakın geç kalmayın. Yaşlı, çiftçi, öğrenci ve engelli pek çok bireyin faydalanabileceği devlet yardımları yolda!

Milyonlarca kişinin istifade ettiği devlet yardımları kapıda faydalanmak için sakın geç kalmayın. Yaşlı, çiftçi, öğrenci ve engelli pek çok bireyin faydalanabileceği devlet yardımları yolda ! 2022 yılı için görüşülen ve 2022 de herkezin faydalanabileceği devlet yardımları geliyor. Sosyal devletin gereği ve kanıtı olan devlet yardımları vatandaş ve devlet arasında kurulmuş olan bağın ana esaslarından biridir.

Vatandaşın huzuru ve refahı için devletimizin senelerdir yapmış olduğu yardımlar bulunur. Peki bu yardımlardan kimler faydalanabilecek ? Kim ne kadar para alabilecek ? İşte 2022 senesinde verilecek olan devlet yardımı ödemeleri ve ayrıntıları sizin için burda.

2022 yılı bütçe kapsamında görüşmeler devam ederken yeni senede pek çok devlet yardımına da zam yapıldı. Öğrenci, yaşlı, engelli, çiftçi ve yardıma muhtaç olan kişi bu ödemelerden yararlanabilecek. Özellikle öğrencilere ödenen kredi ve burs ödemelerinde öğrenciler için güzel haberler yolda ! Ocak ayı itibarıyla 17 000 000 öğrenciye 34 milyar lira ödeme yapılacak. Bu paranın 1.8 milyar lirası burs olarak 2022 senesinde öğrencilere verilecek.

Çiftçilere Destek Yolda!

Yeni senede yani 2022 de halk bankası aracılığı ile çiftçilere ulaştırılacak olan destekler yolda.

Çiftçilere ödenecek destek tutarları artacak ve çiftçilerin düşük faizli kredi çekebilme imkanları sağlanacak. Çiftçi daha rahat bir nefes alacak.
Engelliler ve Yaşlılar İçin Zam Kapıda.

Yaşlılık aylığına ve engelli bireylere ödenen aylıklar artacak . 65 yaş üstü bakıma ıhtiyacı olan kişiler için enflasyon oranında yapılacak olan zamlar ile yeni yıla daha huzurlu girecekler. Her ay hesaplara yatacak olan bu aylıklar engellilere ve yaşlılara can suyu olacak.

Devlet Desteği Yardımları Nasıl Alınır?

Devletin sosyal yardımlarından yararlanmak isteyen bireyler belirli kriterlere göre seçilecek. Örneğin 65 yaş aylığında yaş kriteri, engelli aylığında engel raporu gibi istekler olacaktır. Devletimizin yapmış olduğu sosyal yardımlardan faydalanabilmek için hane içerisinde kişi başı düşen gelirin asgari ücretin 3 te 1 inden az olması gerekiyor. Ayrıca banka hesabı olmayanlar için PTT aracılığı ile aylıkları düzeli olaran verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.