1. HABERLER

  2. SGK'dan Müthiş Haber Geldi! Erken Emeklilik Müjdesini SGK Son Dakika Oalarak Duyurdu! SSK ve Bağ-kur'lu kişiler 1800 Gün Prim Ödediklerinde Hemen Emekli Olabilecek!
SGK'dan Müthiş Haber Geldi! Erken Emeklilik Müjdesini SGK Son Dakika Oalarak Duyurdu! SSK ve Bağ-kur'lu kişiler 1800 Gün Prim Ödediklerinde Hemen Emekli Olabilecek!

SGK'dan Müthiş Haber Geldi! Erken Emeklilik Müjdesini SGK Son Dakika Oalarak Duyurdu! SSK ve Bağ-kur'lu kişiler 1800 Gün Prim Ödediklerinde Hemen Emekli Olabilecek!

SGK ile erken emeklilik haber bekleyenlere müjde geldi. SGK tarafından sunulmakta olan imkân çerçevesinde 1800 gün prim ödeyerek emekli olabileceksiniz… SGK erken emeklilik konusunda kişiler SSK’lı ve Bağkur’lu oldukları zaman rahatlıkla

A+A-

SGK ile erken emeklilik haber bekleyenlere müjde geldi. SGK tarafından sunulmakta olan imkân çerçevesinde 1800 gün prim ödeyerek emekli olabileceksiniz…

SGK erken emeklilik konusunda kişiler SSK’lı ve Bağkur’lu oldukları zaman rahatlıkla 1800 prim günü üstünden anında emekli olabilecekler. Erken emeklilik hakkında milyonlarca çalışan fırsat kollamaktadır. Emeklilik hakkında erken emekli olmakla alakalı kişiler yaşa takılmadan emekli olabilecekler. Emekli olmak için belirtilen koşulları taşıyan kişiler bir dilekçe ile erken emekli olabilecekler.

1800 Gün SGK Emeklilik İmkânı

SGK tarafından sunulmakta olan malulen emeklilik imkânı ile birlikte erken emeklilik gündeme geliyor. Eğer çalışma hayatınızda yaşamakta olduğunuz bir olay sebebinden dolayı iş kazası geçiren ya da uzun süre o ortamda bulundukları zaman bir takım meslek hastalıklarına karşı maruz kalan kişiler emekli olabilecekler. Malulen emeklilik için SGK imkanlar dahilinde 1800 prim günün ödenmiş olması gerekmektedir.

Kişiler malulen emekli olmak istedikleri zaman bazı koşulları bulundurmaları gerekmektedir. İlk şart olarak kişilerin çalışma yaşamlarında herhangi bir meslek hastalığına yakalanmış olması gerekmektedir ve bu hastalığında SGK listesinde yer alan bir hastalık olması gerekmektedir. Aynı zamanda hastalığı tam teşekküllü bir hastaneden alarak sağlık heyet raporu ile saptamaları gerekmektedir.

Hangi Hastalıklarda Erken Emeklilik Mümkün Olacak?

Her hastalık malulen emeklilik fırsatı doğurmuyor. Bu nedenle kişiler sadece SGK listesinde yer alan hastalıkları bulundurması gerekmektedir ve listede yer alan hastalıklara sahip olan kişiler malulen emekli olabilecek. SGK listesinde yer alan hastalıklar şu biçimde listelenmiştir,

Parkinson sendromu
Demans
Beyin tümörü
Karaciğer sirozu
Denge bozukluğu
Görme azlığı
Retina kanamaları
Uzuv kayıpları
Organ nakilleri
Anemi
Serebral palis
Behçet hastalığı
Çeşitli kanamalar
Multiple Skleroz
AIDS
Tüberküloz
Zekâ Geriliği
Şizofreni
Bipolar bozukluklar

Bu hastalıklar ile birlikte SGK malulen emekli olabilecek ve yaşınızdan önce emekli olabileceksiniz. Kişiler sağlık kuruluşlarıyla birlikte ve heyet raporu ile birlikte hastalıklarını belgelendirmeliler. Kişilerin engellilik durumunun %60 ve üstünde olması gerekmektedir ve çalışamaz ibaresinin bulunması gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.