1. HABERLER

  2. SGK’dan emekliler için müjde! Tam 6 bin 972 TL ödeme yapılacak..
SGK’dan emekliler için müjde! Tam 6 bin 972 TL ödeme yapılacak..

SGK’dan emekliler için müjde! Tam 6 bin 972 TL ödeme yapılacak..

SGK kapsamında emekli vatandaşlar için müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. Başvuran herkese ödemeler anında verilecek. Milyonlarca çalışma hayatına devam eden vatandaşların en büyük hayalleri olan emeklilik için güzel haber sonunda geldi.

A+A-

Emeklilik işlemlerinin bu kadar uzun bir süre alması durumlarında vatandaşların mağdur olmalarına izin vermemek adına SGK devreye alınmış oldu. Bu anlarda başvuranlar için tam 6 bin 972 TL ödeme verilecek.

Tüm çalışan vatandaşların en büyük hayali olan emeklilik kapsamında yaş, sigortalı çalışma ve prim gün ödeme şartını yerine getirmesi gerekiyor. SGK kapsamında müracaat edenler emekli ücretlerine kavuşum sağlayabilecekler. Son süreçler içerisinde yapılan reform hareketleri ile beraber emekli aylık bağlama işlemlerine sürat kazanması geldi. 2002 yılı içerisinde bir çalışanın emekli olmasına müracaat etmek için 11 değişik doküman derlemesi ile ortalama olarak 120 günlük bekleme sürecine girilmesi gerekiyor.

3 asgari ücret ödeme…

Aylık bağlama işlemlerinin belirli bir süreye erişmesinden dolayı avans sistem kişilerin imdadına yetişiyor. Emekli başvurusu yapan vatandaşlar için avans ödemeleri için aylıkların 90 gün içerisinde bağlanamamış olması ve SGK kapsamında yazılı başvuruları yapılması gereklidir.

Avans uygulama süreçlerinde SGK net asgari ücret için 3 katına kadar ek ödemeler veriliyor. Yıl içerisinde avans tutarlar tam 6 bin 972 TL olacak. Yeni yıl içerisinde asgari ücrete gelen zam ile bu ödemeler de artış göstermiş olacak.

Yaşanan bu zorlu günler içerisinde bir yandan ekonomik anlamda da zorlu süreçlerde bir de ekonomik zorluklar ile kimsenin zorluk çekmesine izin verilmiyor. Emekli olmak için başvuru yapan vatandaşlar çalışma hayatlarını sonlandırdıkları için bir gelirleri olamayacak. Bir de emeklilik maaşlarını almak için 120 gün kadar süre beklenmesi gerekiyor olması vatandaşların maddi anlamda zorluk çekmesine neden olabilecekti. Bu durum karşısında hükümet kanadından en azından ekonomik anlamda bir süre de olsa sorun yaşanmak ile ilgilenilmesin diye üç aylık avans uygulamaları verilerek kişilerin bir süre de olsa rahat etmesi sağlanır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.