1. HABERLER

  2. SGK'dan Çifte Maaş Müjdesi! Başvuranlar Alabilecek! İşte Çifte Emeklilik Şartları…
SGK'dan Çifte Maaş Müjdesi! Başvuranlar Alabilecek! İşte Çifte Emeklilik Şartları…

SGK'dan Çifte Maaş Müjdesi! Başvuranlar Alabilecek! İşte Çifte Emeklilik Şartları…

SGK binlerce Bağ-Kur ve SSK emeklisine müjdeyi verdi. Sosyal devlet olma gereği ile ihtiyacı olan vatandaşa yardım ödemeleri yapılacak. SGK yaşamını yitirmiş anne veya babası ya da eşi üzerinden belli şartlarla ve belli oranda maaş bağlıyor.  İşte SGK'dan

A+A-

SGK’dan yaşamını kaybeden anne, baba veya eş üzerinden belli şartlarda maaş alabilmek mümkün olacak. Yapılan ödemelerin birçok SSK ve Bağ-Kur’lu kapsamında vefat edenlerden dolayı gelir veya aylık almakta olan hak sahiplerinin aylık miktarı yükseldi. İşte çifte maaş almak için gerekli şartlar? İşte SGK'dan çifte maaş almak isteyenler için o müjde… İşte merak edilen o detaylar ve çifte emekliliğe dair son dakika haberleri…

Pek çok kişi bu haberi bekliyordu. Çifte maaş alma konusunda çoğu kişi bu detayları bilmiyordu. SGK başvuru şartlarını belirtti ve pek çok kişi artık çifte maaş alabilecek. SGK tarafından Bağ-Kur'lu, SSK'lı kapsamında vefat edenlerden dolayı hak sahiplerine yetim ve dul aylığı veriliyor. Kişinin kendi aylığı olsa bile vefat eden anne babası veya eşi üzerinden 2 maaşını da alabiliyor. Kendi maaşının kesileceği endişesiyle bu uygulamayı istemeyen pek çok kişi konunun detaylarına hakim değil.
Kimler Çift Maaş Alabilir?

SGK’dan çift maaş alınması mümkün. Özellikle daha ziyade kadınlara sağlanan ödemeler hayatlarını kolaylaştırmak için büyük bir avantaj sağlıyor. SSK emeklisi bir kadın Bağ-Kur emeklisi eşinin ve babasının vefat etmesi halinde üç maaş da alabiliyor. Bunun dışında emekli aylığı olan bekar bir kadın anne ve babasının vefatı nedeniyle yetim aylığı alabiliyor. Dul kavramı kadınları kapsayan bir durum gibi görülse de erkekler de bu durumdan yararlanabiliyor. Aynı durumda iki hatta üç maaş alınabiliyor.

  • SSK emeklisi bir kadın emekli maaşı alırken Bağ-Kur emeklisi olan eşinin vefat etmesi durumunda maaşını alabiliyor. Eşinden dolayı dul aylığı alan kadın Emekli Sandığı'ndan emekli olan babası vefat etmesi halinde yetim maaşı da alabiliyor. bu durumda 3 maaş birden hak etmiş oluyor.
  • Emeklilik statüsüne göre alınacak maaş değişebiliyor. Ancak emekli hangi kurumdan emekli olursa olsun vefat eden eşinden dul aylığı ya da ikinci bir maaş alma hakkına sahip.
  • Kadın SSK emeklisi, eşi Bağ-Kur'lu ise eşinin bağ-kur emekli maaşını alabiliyor. SSK veya Bağ-Kur’lu ise dul emekli eş maaşın %50’sini, eş emekli sandığına bağlı iken vefat etmişse %75’ini alabiliyor.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.