1. HABERLER

  2. SGK'dan Başvuru yapanlar anında 711 TL nakdi destek alıyor! PTT üzerinden tüm vatandaşlara destek verecek…
SGK'dan Başvuru yapanlar anında 711 TL nakdi destek alıyor! PTT üzerinden tüm vatandaşlara destek verecek…

SGK'dan Başvuru yapanlar anında 711 TL nakdi destek alıyor! PTT üzerinden tüm vatandaşlara destek verecek…

Devlet, mart ayından bu yana kadar korona virüs salgınının ülkemizi etkisi altına almasından dolayı vatandaşlara farklı alanlarda destekler sunmaya devam ediyor. Valiliklerden ihtiyacı olan aileler için yapılan yardımlar bir nebze de olsa yükleri hafiflet

A+A-

Şartları karşılayan vatandaşlar eğer zor durumlarda olursa rahat bir nefes alabilmeleri için ödemeler yapılıyor. 65 yaş ve üzerinde olan vatandaşların iş gücü kayıplarının meydana gelmesinden dolayı bir işte çalışarak gelir elde etmeleri pek de söz konusu olmuyor. Bu tarz kişilerin eğer çocuklarının da bir geliri yoksa devlet 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için yaşlılık aylığı bağlıyor. Bir yandan da aile yardımları; ihtiyaç sahibi olan aileler için temel gıda ihtiyaçlarını karşılamaları için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığı ile destek sunmaya devam ediyor.

SGK valilik ile beraber onlarca farklı yardımlarına devam ediyor. 65 yaş ve üzerinde olan vatandaşların eğer ek bir gelirleri yoksa 65 yaş üzeri aylıkları başlanıyor. Bu kapsamda vatandaşların aylık alabilmesi için en ufak bir gelirlerinin olmama şartı aranıyor. Bunlara ek olarak finansal güvenceleri olmayan ve çocukları okumaya devam eden aileler de yardımlardan yararlanabilecekler.

Bu kapsamda okul ya da mevcut şehirler nerede olursa olsun herkese yardımlar sunulmaya devam edilecek. Gerekli koşullara uygun olan vatandaşlar için yapılan incelemelerin ardından kira ücreti ödemeleri de alabilecek. Başvuru yapmak için vatandaşların kaymakamlık ya da valilik bünyesinde bulunan sosyal yardımlaşma ve vakıflarına giderek şahsen başvuru yapması gerekir.

Geliri olmayan aileler müjde!

Çocukları anaokulundan liseye varana kadar her düzeyde eğitimlerine devam eden ailelere de yardımlar verilmeye devam ediyor. En fazla merak edilen konulardan bir tanesi de sosyal devlet anlayışı ile beraber vatandaşlara çok fazla yardımların yapılması, işsizler, statüsüz kiracılar ve bunun gibi çok sayıda yer alan grupların dayanışmalarının ardından eğitim alanlarında destek gelecek olup olmamasıydı. Devlet kapsamında 500 ila 800 TL arasında eğitim ödemeleri verilecek. Ana okulunda olan çocuklar için 500 TL, ilkokulda olan çocuklar için 750 TL, liede olan çocuklar için 800 TL ve üniversiteye devam eden öğrenciler için 900 TL ödemeler yapılacak.

Finansal güvenceleri olmayan ailelerin de çocukları okuyabilsin diye söz konusu olan yardımlar veriliyor. Şartları yerine getiren herkes bu yardımlardan yararlanabilecekler.

Ev onarım destekleri verilecek...

Eğer oturulan evlerde hasar fazla ve tadilat ile onarım artık zorunlu bir hale geldiyse sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığı ile ihtiyacı olan aileler için 25 bin TL ye varan destekler sunulacak. TC kimlik numarası ve dilekçe ile başvuran vatandaşlar eğer onaydan geçerse ödemeler verilecektir. Valilik ya da ilçe ofislerine giderek başvuru yapmak gerekir.

İşsizler için yardımlar hız kesmeden devam ediyor…

İşsizlere yapılacak yardımlar adına mevzuatta yer alan tüm gereklilikleri yerine getirenlerin başvuru yapması gerekir. Gıda, maddi, çocuk, eğitim, emeklilik ve sosyal destek, engelli destek ödemeleri ve evde bakım ödemeleri gibi birçok yardımlar verilecek.

65 Yaş Aylığı Başvurular nasıl yapılacak?

Kaymakamlıklar aracılığı ile başvuruları tamamlamak gerekir. Vatandaşlar kaymakamlıklar ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları arasında başvuru yapabilecekler. Mali yönden yetersiz ve ekonomik zorluk çeken vatandaşlar için yardımlar sunulacaktır. 65 yaş ve üzerinde olan vatandaşların çalışarak gelir elde etmeleri pek söz konusu olmadığı için en ufak bir gelirleri yoksa 65 yaş aylığı bağlanacaktır. Bu kapsamda vatandaşlara her ay 771,50 TL ödemeler yapılır. Vatandaşların 65 yaş aylığı alabilmesi için;

  1. TC vatandaşı olmak
  2. En az 65 yaşında olmak
  3. Sosyal güvencelerin olmaması
  4. En ufak bir gelir olmaması
  5. Sağlık sigortaların olmaması
  6. Sosyal hizmetler yasası kapsamında harçlık elde etmemek
  7. Her ailede hane içerisine giren gelirin kişi başı düşen miktarının asgari ücretin üçte birinin yani 673,63 TL altında olması şartları aranır.

Kira yardımları verilecek…

Eğer vatandaşlar maddi anlamda zorluk çekiyor ve gerekli şartları taşıyorsa kira yardımları verilecek. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları üzerinden yapılan başvuruların ardından uygun görülen aileler için yardımlar yapılacaktır. Zorluk yaşayan ailelerin yüklerini bir nebze de olsa hafifletmek için kurum ve kuruluşlar tarafından yardımlar sunulmaya devam ediyor. Bu alanda;

  1. Aile çalışma ve sosyal hizmetler müdürlükleri
  2. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları
  3. Sivil toplum kuruluşları
  4. Özel vakıflar ve dernekler yardımlarına devam edecekler.

Yakacak destekleri

2003 yılından bu süreçlere kadar devlet tarafından kömür destekleri sunuluyor. Hane başı en az 500 kg kömür yardımları verilecek. Ülkemizin boş yer altı kaynaklarından yoksul aileler için yakıt yardım programları ile ekonomi kapsamına getirilecek. Ulaşım sektörü ile beraber istihdam düzeylerine göre katkı verilecek.

Evde tamir destek ödemeleri

Evlerinde artık durulmayacak bir hale gelmesi hasar var ve tadilat için uygun bir gelir yoksa sosyal yardımlaşma ve vakıfları aracılığı ile vatandaşlara 15 ila 25 bin TL arasında yardımlar sunulacak. TC kimlik numaraları ile beraber dilekçe ve vakıflar üzerinden başvurular yapılması gerekir.

Aile yardım paketleri belli oldu…

Aile yardımları kapsamında ihtiyaç sahibi olan aileler için temel gıda yardımlarının karşılanması adına sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları kapsamında destekler veriliyor. Ramazan ve kurban bayramından önce iki kere olmak üzere sosyal yardımlaşma ve dayanışma kapsamında yardım ödemeleri verilir. Yardımlar sayesinde evlerini korumak konusunda başarısız olan ve kötü koşullarda yaşamak zorunda kalanlara sıcak bir yaşam sunma hedefleniyor.

Evde bakım maaş ödemeleri

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı kapsamında sosyal yardımlardan en belirginlerinden bir tanesi yüzde elli ve üzerinde engelleri olan vatandaşların ağır engelli raporu olursa bakımlarını üstlenen aileler için verilecek. Ağır hasta olan vatandaşların bakıma muhtaç olmaları durumunda değerlendirmeler yapılıyor.

Evde bakım maaş ödemesi almak isteyen vatandaşların bir yandan da belirli şartları yerine getirmeleri gerekiyor. Ağır engelli olan vatandaşlara evde bakım destek ödemeleri kapsamında 1962 TL maaş kapsamının altında olması gerekir. Yıl içerisinde evde bakım maaşı 1544 TL olarak belirlendi.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.