1. HABERLER

  2. SGK-SSK ve Bağkur Emeklilerine Müjde 3 maaş avans birden veriliyor! En az 4 bin 500 TL İşte detaylar
SGK-SSK ve Bağkur Emeklilerine Müjde 3 maaş avans birden veriliyor! En az 4 bin 500 TL İşte detaylar

SGK-SSK ve Bağkur Emeklilerine Müjde 3 maaş avans birden veriliyor! En az 4 bin 500 TL İşte detaylar

Emekli yurttaşlar, ihtiyaçları olduğu takdirde 3 aylık avans maaş alabilecek. Emekli aylığı almayan kişilere verilen bu imkanın, emekli olan yurttaşlara da verilmesi bekleniyor. Eğer talep onaylanırsa; emekliler 4 Bin 500 TL yani yaklaşık 3 aylık maaşları

A+A-

 Eğer talep onaylanırsa; emekliler 4 Bin 500 TL yani yaklaşık 3 aylık maaşlarını ön ödeme olarak çekebilecekler. Peki, emekliler nasıl avans çekebilir, avans maaş nedir?

Emekliler; her ay maaşları ile birlikte ek ödeme almaktadır. Vergi iadesi olarak da geçen bu emekli ek ödemesi; maaşların yüzde 4 oranında olacak biçimde yatırılıyor. Maaş oranı arttıkça, dolaylı yoldan ödenen ek ödeme tutarı da artıyor. Ancak talepler arasında, yüzde 4 olan oranın yüzde 10’a yükseltilmesi de yer almakta.

Emekliler 3 maaş avans nasıl alabilir?

2020 yılı içerisinde pek çok ödeme alan emekli yurttaşlar, nakit ihtiyaçlarının giderilebilmesi için nakdi destek istiyor. Bu istek / talepler arasında ise avans ilk sıralarda yer almakta. Emekli yurttaşlar, henüz emekli olmayan kişilerin emekli maaşlarının bağlanmasını beklerken aldıkları avans maaş olanağının; kendilerine de sunulmasını bekliyor.

Eğer bu talepler hayata geçirilirse, 3 aylık maaş yani minimum 4 bin 500 TL avans verilecek. Ek olarak bu avans, emekli yurtdaşın maaşından 12 – 14 veya 36 taksit ile kesilecek. 4.500 TL avans alan bir şahıs, 36 aylık bir taksitle aylık 125 TL ödeme yapacak.

Yüzde Oranı Yükseltilsin!

Ek ödemede verilen yüzde 4’lük oranın yükseltilmesini bekleyen yurttaşlar; aldıkları maaşın yetmediğini ve ek ödeme yüzdesinin yükseltilmesi gerektiğini ifade ediyor. Eğer bu talep uygulamaya konulursa; emekliler aylık aldıkları maaşın çok daha üstünde bir maaş alacaklar.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylık aldıkları maaşta yaklaşık olarak 382 TL artış olacakken, 6 Bin 375 Türk Lirası maaş alan emekli yurttaşlar ise, 637 TL ek ödeme alacak.

Henüz yürürlüğe girmeyen bu teklif, emekli olanlar tarafından yakından takip edilirken, hükümet tarafından olumlu veya olumsuz herhangi bir yanıt gelmedi. Emeklilerin heyecanlı ve umutlu bekleyişleri ise sürüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.