1. HABERLER

  2. SGK, SSK ve Bağkur Emeklilerine 2 bin 750 TL ödeme yapılıyor! Başvuran bütün emeklilerin hesabına anında yatırılıyor....
SGK, SSK ve Bağkur Emeklilerine 2 bin 750 TL ödeme yapılıyor! Başvuran bütün emeklilerin hesabına anında yatırılıyor....

SGK, SSK ve Bağkur Emeklilerine 2 bin 750 TL ödeme yapılıyor! Başvuran bütün emeklilerin hesabına anında yatırılıyor....

SGK, SSK ve Bağkur'lulara 2750 TL ve 4100 TL verilecek. meklilere müjdeli haberin gelmesinin ardından en çok araştırılan konu , hangi bankanın ne kadar promosyon ödemesi yaptığı, promosyon ödemelerinin ne kadar olduğu araştırılıyor.

A+A-

SGK, SSK ve Bağkur'lulara 2750 TL ve 4100 TL verilecek. Bu bağlamda promosyon ödemeleri başladı. Geçtiğimiz gün yapılan açıklamada SGK ile anlaşma sağlandığı ve emeklilere 2020-2023 dönemi için promosyonu ödemesi yapılacağı bildirilmişti. Emeklilere müjdeli haberin gelmesinin ardından en çok araştırılan konu , hangi bankanın ne kadar promosyon ödemesi yaptığı, promosyon ödemelerinin ne kadar olduğu araştırılıyor. Promosyon görüşmelerinde bu miktarın 2750 TL 'ye kadar çıkacağı bildirildi.Diğer yandan emeklilere bu yıl da iki kez bayram ikramiyesi ödenecek.

EN İYİ TEKLİFİ VEREN BANKALAR 

12 banka emeklilere promosyon ödemesi yapacağını duyurdu.

EŞ VE ÇOCUĞA PROMOSYON 

Konu ile ilgili bir açıklama geldi ve vefat eeden emeklinin eşi ile çocuğuna promosyon ödemesi yapılacağı bildirildi. Vefat eden emekli vatandaşın aylığını eşi ve 2 çocuğu alıyorsa ve maaşına göre promosyonu 750 liraysa, eşe 375, çocuklara ise 187,5 'er TL 'lik promosyon ödemesi yapılacak.

18 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE ÖDEME NASIL OLACAK? 

18 yaş altında , vefat eden emekli ebeveynin maaşını alanlar için anne veya babasının velayeti gerekiyor. Anne veya babasının velayeti altında olanlara ise kendi gelir tutarı ile banka aracılığıyla gelir/aylık alan anne veya babasının gelir/aylıkları tutarı toplamı esas alınarak velisine promosyon ödemesi yapılacak.

AYNI ANDA BİDEN FAZLA MAAŞ ALANLAR 

Sosyal Güvenlik Kurumu 'ndan aynı anda birden fazla gelir ve aylık alanlar bankalarına bu durumu bildirecek. Genel uygulama, tüm gelir ve aylıkların toplamı üzerinden tek bir promosyon ödenmesi şeklinde. Örneğin, 2 bin lira yaşlılık aylığı, ölen eşinden dolayı da 600 lira ölüm aylığı alan kişinin toplam aylığı 2.600 TL kabul edilir. Bunun üzerinden promosyon ödenir.

3 AYLIK MAAŞ ALANLAR 

Emeklinin 1 aya denk gelen gelir/aylık tutarına göre hesaplanır. ŞEKERBANK AÇIKLAMASI Şekerbank 'ın promosyon ödemelerinde 2 bin 100 TL 'ye kadar çıktığı öğrenildi. Emekli maaşlarını Şekerbank' a taşıyan emekliler, maaş miktarları, otomatik ödeme talimatları ve bir arkadaşını bankaya getiren emeklilere farklı kalemler altında toplamda 2 bin 100 TL'ye kadar nakit para ödemesi yapacak. Bankadan konu ile ilgili yapılan açıklamaya göre, "Şekerbank, Kazandıran Emekli Paketi ile maaşını Şekerbank'a taşıyan emeklilere 3 yıllık taahhüt karşılığında maaş tutarlarına göre 375 ila 450 TL arasında değişen promosyon ödemeleri sunuyor. Maaşını Şekerbank'a taşıyan emekliler aynı zamanda iki otomatik ödeme talimatı verdiğinde 150 TL, 10 adet müşteri ile sınırlı olmak üzere yönlendirdiği her yeni emekli için de 150 TL olmak üzere toplam 1500 TL promosyona hak kazanacak.Böylece maaşını Şekerbank'a taşıyan emekliler toplamda 2 bin 100 TL'ye kadar nakit promosyon kazanabilecek.Kazandıran Emekli Paketi'nden yararlanmak üzere maaşını Şekerbank'a taşıyan emekliler, Şekerbank şubelerinden ücretsiz para çekebiliyor, yurt içi tüm banka ATM'lerinden ise yine ücretsiz bakiye sorgulama ve para çekimi yapabiliyor.Emekli maaş müşterileri, internet, mobil şube ve çağrı merkezi aracılığıyla yapacakları havale ve EFT işlemlerini de ücretsiz gerçekleştirebiliyor."

EMEKLİYE HANGİ BANKA NE KADAR ÖDEME YAPACAK? 

HALKBANK: 1.000 TL altında emekli maaşı alanlara 300 TL, 1.000 TL ile 2.000 TL arasında emekli maaşı alanlara 375 TL, 2.000 TL üzerinde emekli maaşı alanlara ise 450 TL tutarında promosyon ödemesi yapılıyor. ZİRAAT BANKASI: SGK (Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur) emekli maaş ödemelerini Bankamız aracılığı ile alan müşterilerimize Bankamızca; 1.000 TL altında emekli aylığı alanlara 300 TL, 1.000 TL ila 2.000 TL arasında emekli aylığı alanlara 375 TL, 2.000 TL üzerinde emekli aylığı alanlara 450 TL tutarında olmak üzere, 3 yıllık peşin promosyon ödemesi yapılmaktadır. VAKIFBANK: 1 aya isabet eden emekli maaşı tutarı; 1.000 TL'ye (1.000.-TL hariç) kadar olanlara 300,00.-TL, 1.000 TL - 2.000 TL (2.000 TL hariç) arasında olanlara 375,00.-TL, 2.000 TL ve daha fazla olanlara 450,00.-TL, 3 (üç) yıllık süre için peşin ve nakdi olarak promosyon ödemesi yapılacaktır.

Emeklinin banka promosyonu nasıl artar? Emeklilerin bugünlerde gündeminde promosyon var. İkinci promosyon için heyecanlanan emekliler, pek çok soruya da cevap arıyor. İşte promosyonda dikkat etmeniz gereken noktalar: 

  • Bankalar promosyonda taban tutarı toplu olarak artırma düşüncesinde değil. Ancak isteyen banka daha yüksek ödeme yapabilecek. 
  • Emeklilere promosyon olarak maaşa göre en az; 300, 375 ya da 450 lira ödeniyor. Bazı bankalar bir ya da iki bankacılık ürünü kullananlara tutarı artırıyor. Emekli, bu şekilde bin 250 liraya varan ödeme alabiliyor. 
  • Sadece 3 yıllık taahhüt veririm' diyorsanız, 450 liraya varan taban tutarı alırsınız. 'Kredi kartı, otomatik ödeme talimatı' gibi bankacılık ürünleri kullanırım diyorsanız, daha yüksek ödeme vaad eden bankaları seçebilirsiniz.
  • Promosyon imzasını atmadan önce şartları iyice inceleyin. Şartları yerine getirip getiremeyeceğinizi ölçün-biçin ve kararınızı verin. 
  • Banka promosyonunu aldıktan sonra daha cazip fırsat çıkarsa, bunu değerlendirmeniz mümkün. Bunun için aldığınız promosyonu iade etmeniz gerekiyor. İade tutarı, taahhüdün tamamlanmasına kalan süre üzerinden hesaplanır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.