1. HABERLER

  2. SGk SSK Bağ-Kur emeklilerini mutlu edecek haberler peş peşe geldi! 4.000 TL başvuran bütün emeklilere ödeme yapılacak...
SGk SSK Bağ-Kur emeklilerini mutlu edecek haberler peş peşe geldi! 4.000 TL  başvuran bütün emeklilere ödeme yapılacak...

SGk SSK Bağ-Kur emeklilerini mutlu edecek haberler peş peşe geldi! 4.000 TL başvuran bütün emeklilere ödeme yapılacak...

Geri ödemesiz 4.000 TL ödeme! 2022'de emeklileri mutlu edecek haberler peş peşe geliyor. Toplam 3 seferde emeklilere 4.000 TL'yi aşan ödeme veriliyor. Bu ödemeler sayesinde emeklilerin cepleri rahat bir nefes alacak.

A+A-

Ülkemizde sayıları 15 milyona yaklaşan emekliler her yıl ikramiye ve promosyon alabiliyor. Milyonlarca emekli vatandaşın aldığı miktar en az 4.000 TL'ye kadar çıkabilecek. Emekliler her yıl geri ödeme şartı olmadan ikramiye alabiliyor. Prim ve gün sayısını taşıyan emekliler böylelikle bir sene içerisinde ek ödemelerle rahat bir nefes alabiliyor. İşte detaylar...

Her sene iki defa ödenen ikramiye ek 2200 TL gelir sağlamaktadır, emeklinin maaş amacıyla yüksek promosyon yayınlayan bir bankayı tercih etmesi durumunda 1.500-2 bin TL düzeyinde promosyon ödemesi yapılıyor.

HANGİ EMEKLİLER BAYRAM İKRAMİYELERİNDEN YARARLANABİLECEK?

Emekli bayram ikramiyelerinden yararlanabilecek olalar;

– SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri
– Şehit yakınları ve gaziler
– Ölüm aylığı alanlar

– Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,
– Geçici köy korucuları
– Şeref aylığı alanlar
– Şampiyon sporcular,
– Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,
– Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler.

YENİ EMEKLİLER ZAMLI İKRAMİYE ALABİLECEK Mİ?

Bayram ikramiyesi Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı (dul-yetim aylığı) ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri almakta olan kişilere ödeniyor.

Ayrıca aylık almakta olan şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri de bayram ikramiyesi alabiliyor.

SGK verilerine göre, ocak ayı itibarıyla dosya bazında 12 milyon 499 bin emekli bulunuyor. Dul ve yetim gibi ölüm aylığı alanları da kapsayan kişi bazında aylık ve gelir alanların sayısı ise 13 milyon 277 bin kişiye ulaşıyor.

Kanuna göre, SGK'dan "bayramın içinde bulunduğu ayda" gelir ve aylık almakta olan kişilere ikramiye ödenecek. Bayram mayıs ayında olduğu için mayıs ayı itibarıyla aylık ve gelir almakta olanlar ikramiye alabilecek.

Emekli aylıkları, dilekçenin verildiği tarihi izleyen ayın 1'inden geçerli olmak üzere bağlanıyor. 30 Nisan 2021 tarihine kadar emeklilik dilekçesi veren kişilerin emekli aylığı 1 Mayıs'tan geçerli olarak bağlanacağı için, bu tarihe kadar emeklilik dilekçesi verenler de ikramiye alabilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.