1. HABERLER

  2. SGK müjde üstüne müjde verdi! Sigorta girişi olan herkese anında 5 Bin TL ödeme yapacak...
SGK müjde üstüne müjde verdi! Sigorta girişi olan herkese anında 5 Bin TL ödeme yapacak...

SGK müjde üstüne müjde verdi! Sigorta girişi olan herkese anında 5 Bin TL ödeme yapacak...

Vatandaşlar için sunulan pek çok destek rahat nefes aldırmaya devam ediyor. Evde bakım aylığı, yolluk ödemesi, cenaze yardım parası, çeyiz parası, iş görememezlik ödemesi, süt parası ve doğum izni yardımı var. Nakit avansta ödeme 5 bin lirayı da geçiyor.

A+A-

Aman unutunca bir şey olmaz deyip geçmeyin! SGK'dan tek kalemde 5.000 TL ödeme alabilirsiniz! Vatandaşlar verilen yardım ve destekler merak ediliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve çeşitli kurumlar tarafından vatandaşa pek çok destek ödemesi sağlanıyor. Vatandaşlara destek ödemeleri sürüyor. Bu destekler çalışan, çalışmayan, yaşlı, yeni doğmuş, bakıma muhtaç ve hasta gibi çeşitli durumlarda bulunan vatandaşlara sağlanan vatandaşların mağduriyetlerinin en aza indirilmesi adına ödeniyor. Bunlardan pek çoğu binlerce kişi tarafından bilinmese de başvuru yapan ve başvurusu onaylanan yüz binlerce kişiye ödemeler anında veriliyor. Bu ödemeleri takip etmeyen kişiler ise ödemelerden faydalanamıyor.

SGK'DAN ALINABİLECEK OLAN DESTEKLER

Devlet vatandaşlara çok sayıda alanda maddi yardımlarda bulunuyor. Çalışan, çalışmayan, yaşlı, yeni doğmuş, bakıma muhtaç ve hasta gibi çeşitli durumlarda bulunan vatandaşlara sağlanan bu destekler vatandaşların mağduriyetlerinin en aza indirilmesi adına veriliyor.

Devlet tarafından sağlanan bu desteklerin bazıları için vatandaşlardan hiçbir koşul talep edilmezken bazı destekler için ise mevzuatta yer alan şartların sağlanması gerekiyor.

SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Devlette unutulan paralar, e-Devlet 'SGK sorgulama' üzerinden yapılabiliyor. Bunun için arama motoruna e-Devlet yazın ve siteye giriş yapın.

Ana ekranda yer alan arama bölümünü seçin ve buraya SGK şahıs ödemeleri yazın. SGK şahıs ödeme sorgulama linkini tıklayın ve gelen ekranda adınıza yatırılan bir para olup olmadığını öğrenin.

NAKİT AVANS İMKANI

SGK emekli olma hazırlığında olan vatandaşlara nakit avans sağlıyor.

Emeklilere faizsiz kredi diye de bilinen bu ödemeler emeklilik başvurusunda bulunmuş ancak başvuru değerlendirme süreci uzamış emeklilere yapılır..

Ödemeler emekli olacak kişinin maaşının 3 katı kadar yapılır. 3 maaş tutarında yapılan avans ödemeleri emekli aylığı bağlandığında taksitle tahsil edilir.

YOLLUK ÖDEMESİ YARDIMI

Sigortalı tıbbi (organ nakli, kanser tedavisi, acil gibi haller) veya zorunlu bir nedenden dolayı yerleşim yeri dışında başka bir sevki gerekiyorsa SGK yolluk ödemesi yapıyor.

Yol ve gündelik ödemesi hak sahibin kendisine veya anne, baba, eş ve çocuklara PTT aracılığıyla yapılıyor..

Yolluk ödemesine başvurular SGk il müdürlükleri ve sosyal güvenlik merkezlerine yapılıyor..

ÇEYİZ PARASI

Çeyiz parası ödemesi unutulan SGK ödemelerinden. Bu ödeme anne veya babasından yetim maaşı alan genç kızlara yapılır.

Yetim maaşı almakta iken evlenmeye karar veren genç kızların yetim maaşları kesilir. Ancak devlet yetim maaşı kesilen bu genç kızlara çeyiz parası öder.

Ödemeler yetim maaşı tutarının 24 katı kadardır. Yani 1000 TL yetim maaşı alan bir genç kız 24.000 TL çeyiz parası alır. Başvurular SGK'ya yapılır.

Geçmişe dönük 5 yıllık süreç için de başvuru yapılabilir.

600 TL'YE KADAR YARDIM YAPILIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bireysel bazda ve tek seferde birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 TL doğum yardımı yapılıyor.

Kamu işçilerine ise sözleşmeleri gereği, kurumlarından aldıkları doğum yardımı tutarı ile yukarıda bahsedilen tutarlar arasındaki fark ödenir.

Kurumlarından aldıkları ödeme daha fazla ise Doğum Yardımı ödemesi yapılmaz.

İŞ GÖREMEMEZLİK MAAŞI

Sigortalı olarak çalışan bir kişi hastalanır, meslek hastalığına yakalanır veya iş kazası geçirirse iş görememezlik ödemesi alır.

Hastaneden alınacak sağlık raporuyla verilen ödemeler çalışanın maaşına göre belirlenir. İstiahat parası olarak bilinen bu ödemeler için SGK'ya başvuru yapılır, turkiye.gov.tr'den e-devlet şifresiyle kontrol edilebilir ve PTT'ye yatar..

EMZİRME PARASI

SGK, halk arasında 'süt parası' olarak bilinen emzirme ödeneği de veriyor. Bu para için anne veya eşinin SSK veya Bağkurlu olması ve en az 120 gün prim ödemesinin bulunması yeterli. SGK il müdürlüğü veya sosyal güvenlik merkezine 5 yıl içinde başvuru yapılabilir..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.