1. HABERLER

  2. Resmi Gazetede Yayınlandı! SGK Aylık Bağlamaya Başladı
Resmi Gazetede Yayınlandı! SGK Aylık Bağlamaya Başladı

Resmi Gazetede Yayınlandı! SGK Aylık Bağlamaya Başladı

Milyonlarca vatandaşı çok yakından ilgilendiren şartlar kaldırıldı. SGK aylık bağlanmasının önünde en büyük engel olarak yer alan durum kaldırıldı ve resmi gazetede yayına alınan duruma göre engel kalmadığı yürürlüğe alındı.

A+A-

Sosyal güvenlik kurumuna giderek yazılı bir şekilde müracaat etme şartı aranıyor. Yaşlılık aylığı için emsal nitelikte bir arar alındı. Milyonlarca çalışma hayatına devam eden ve emekli olmak için gün sayan vatandaşları çok yakından ilgilendiren karar AYM aracılığı ile verildi. Anayasa mahkemesine göre hizmet akdine bağlı olarak çalışma hayatına devam eden sigortalı çalışanların sosyal güvenlik kurumlarından yaşlılık aylığı almak için taleplerde bulunması için işten ayrılma şartı kuralı iptal edildi. Bu kararın ardından artık vatandaşların emekli aylığı almak için iş yerinden ayrılmak zorunda kalmasına neden olan durum kaldırıldı.

Gün içerisinde yayına alınan resmi gazetedeki bilgilere göre başvurucu olarak yer alan kişilerin hizmet akdine bağlı bir şekilde çalışması ardından kişilerin maaş alabilmek için işten ayrılmak zorunda kalmasına neden olan durum kaldırıldı. Bu durum kişilerin özgürlüklerini ihlal etmek diyerek kural kaldırıldı.

Milyonlarca kişinin beklediği karar…

Milyonlarca kişinin beklediği karar sonunda geldi ve binlerce kişinin rahat etmesine yardımcı oldu. Her ne kadar kişiler emekli olmak için sigortalı çalışma, prim gün ödeme ve yaş şartlarını aynı anda yerine getirseler bile çalışma hayatına devam ettikleri için bu haklarından yararlanamıyordu. İlla emekli aylıkları almak için başvuru yapabilmek için kişilerin işten ayrılması ve SGK üzerinden öyle başvuru yapması gerekiyordu. Anayasa mahkemesi tarafından bu kişilerin özgürlüklerini ihlal etmek diye bir karar verilmesinden dolayı artık kişilerin bu engelleri ortadan kaldırıldı.

Her ne kadar sigortalı olarak çalışma hayatına devam eden kişiler çalışmaya devam ederken emekli olmak isteseler bile olamıyordu. Artık işten çıkmadan SGK üzerinden yazılı bir şekilde başvuru yapması ve işten çıkmadan emekli olma hakları geliyor. Böylece kişiler diledikleri an emekli olmak için gereken şartları yerine getirdikleri zaman emekli olmak için başvuru yapabiliyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.