1. HABERLER

  2. Resmi Gazetede Yayınlandı! Milyonlarca Çalışan vatandaşa müjde! Emeklilik yaşı düşürüldü işte ayrıntılar...
Resmi Gazetede Yayınlandı! Milyonlarca Çalışan vatandaşa müjde! Emeklilik yaşı düşürüldü işte ayrıntılar...

Resmi Gazetede Yayınlandı! Milyonlarca Çalışan vatandaşa müjde! Emeklilik yaşı düşürüldü işte ayrıntılar...

Tüm çalışan ve EYT bekleyen yurttaşların en büyük hayalleri bir an evvel emekli olabilmek. Ne zaman veya hangi şartlar ile borçlanmaların geldiği araştırılmaya devam ediyor. Kimler hangi meslek dalları ile, hangi koşullarda borçlanma yapacak ve daha erken

A+A-

Tüm çalışan ve EYT bekleyen yurttaşların en büyük hayalleri bir an evvel emekli olabilmek. Ne zaman veya hangi şartlar ile borçlanmaların geldiği araştırılmaya devam ediyor. Kimler hangi meslek dalları ile, hangi koşullarda borçlanma yapacak ve daha erken emekli olabilecek? Borçlanma hakkında merak edilen tüm ayrıntıları sizler için derledik.

Vatandaşlar borçlanma hakları ile birlikte prim eksikliklerinde oluşan açıkları kapatabilecek. Her ne kadar yurttaşlar borçlanma metotları ile birlikte erken emekli olma hakkına sahip olsa dahi bazen yanlış anlaşılıyor ve problemlerin olmasına neden oluyor. Prim borçlanması ile 49 yaşında, sigorta girişleriyle birlikte 51 yaşında emekli olmak mümkün olacak.

Hangi meslek dalları erken emeklilik hakkına kavuşacak?

TSK görevlileri

Demir ve çelik alanlarında yer alan işçiler

Gazeteciler

İtfaiye erleri

Emniyet ve MİT mensubu yurttaşlar

Su altında çalışma hayatına devam edenler

Madenci gibi pek çok kesim yıpranma paylarından yararlanabilecekler.

İsteyenler gelen yıpranma payı ödemelerini; prim gün ödemesinde kullanacakları gibi isteyenler de en fazla 3 yıl olacak biçimde yaş haddinin düşürülmesi kapsamında kullanabilir.

Doğum borçlanması ile erken emekli olabileceksiniz…

Kadınlar doğum borçlanması yaparak en fazla 3 çocukla 6 yıl daha erken emekli olabilecek. En fazla 3 çocukta tercih edilebilen bu borçlanma sırasında her çocuk için 2 yıl erken emeklilik hakları getirilecek.

Prim borçlanma bedelleri belli oldu mu?

En düşük minimum ücretli çalışan ile en yüksek ücretli çalışan vatandaş için borçlanma sırasında prim bedelleri belli oldu.

Günlük olarak verilen en düşük prim ödemesi 27,28 TL olurken en yüksek 204,60 TL olacak. Aylık olarak belirlendiği zaman en düşük 818,40 TL, en yüksek olarak da 6138,00 TL belirlemeleri yapılır.

Staj sigortası olanlar dikkat!

Staj sigortası artık eskisi gibi devre dışı bırakılmıyor. Kadınlardaki doğum borçlanması, erkeklerdeki askerlik borçlanması gibi avantaja dönüşebilecek. Borçlanma ile birlikte tüm yurttaşlar ortalama olarak 1 veya 2 yıl daha erken emekli olma haklarının sahibi olacak.

Askerlik borçlanması ile erken emekli olabileceksiniz.

Erkekler askerlik borçlanması yaparak ortalama olarak 1 ila 2 yıl arasında daha erken emekli olabilecekler. Bu kapsamda eğer erkekler askere gitmeden önceden sigortalı şekilde işe girmiş ve askerde oldukları sürede iş verenler tarafından sigortalar ödenmediyse askerlik borçlanması haklarından yararlanılacak.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum