1. HABERLER

  2. Resmi açıklama geldi! Başvuran herkes 900 TL Parayı PTT'den alıyor! Sadece TC kimlik yetiyor başvuru şartları haberimizde!
Resmi açıklama geldi! Başvuran herkes 900 TL Parayı PTT'den alıyor! Sadece TC kimlik yetiyor başvuru şartları haberimizde!

Resmi açıklama geldi! Başvuran herkes 900 TL Parayı PTT'den alıyor! Sadece TC kimlik yetiyor başvuru şartları haberimizde!

Resmi açıklama geldi! PTT başvuran herkese 900 TL veriyor, TC kimlik yetiyor. Ama müracaat koşulları var! Nakit ihtiyacı olan milyonlarca kişiye ilaç olacak son dakika haberi…

A+A-

Acil nakit ihtiyacı olan, hayatını devam etmekte zorlanan ve devlet yardımı beleyen milyonlarca kişiye az önce güzel haber verildi. PTT'den yeni destek ödemeleri yapılıyor. Her ay binlerce kişiye ödeme yapan PTT, bu ay da yurtdaşın ihtiyaçlarını karşılayacak ve maddi anlamda rahat nefes almalarını sağlayacak gibi görünüyor.

Peki PTT destek ödemesi nasıl alınır?

PTT yardım ödemesi müracaat koşulları ve ayrıntılar haberimizde…
Hayatını idame ettirmekte zorlanan ve acil nakit para ihtiyacı olan milyonlarca kişi için ülkemizde devlet desteği ödemeleri devam ediyor. Özellikle engelli, hasta ve yaşlı olan bakıma muhtaç kişilere devlet her ay düzenli ödemeler veriyor. Bu ödemeler elbette birtakım koşullara bağlı şekilde ve müracaat koşulu aranarak yapılıyor.

Şu anda devam etmekte olan devlet destekleri arasında engelli maaşı, evde bakım maaşı ve yaşlılık aylığı yer almakta. Bunlara ilave olarak pandemi desteği ödemeleri de yapılıyor. Ekonomik güçlük çeken ve hayatını sürsürmekte zorlanan binlerce kişinin istifade ettiği sosyal destek ödemeleri 6 ayda bir enflasyon oranında zamlanıyor. Peki bu desteklerden kimler faydalanabilir, müracaat nasıl ve nereye yapılır?

PTT’DEN AYLIK SOSYAL DESTEK ÖDEMELERİ

PTT’den her ay düzenli ilaçlanma verilen sosyal destek ödemeleri arasında 65 yaş aylığı, evde bakım aylığı ve engelli aylığı yer almakta. Devlet destekleri olarak bilinen bu ödemeler başvuran hak sahiplerine yapılıyor. Şartları taşıyan herkes düzenli ilaçlanma maaşını alırken, pandemi sürecinde de ek destek alma şansına sahip oluyor.

Bu destek ödemelerinden yararlanan vatandaşların pandemi döneminde yapılan nakdi destek yardımı için ekstra bir müracaat yapması gerekmiyor. Otomatik olarak ödemeler hesaplara yatırılıyor, hesabı olmayanlar ise TC kimlikle PTT şubelerinden parasını çekebiliyor.

PTT’ye gidemeyecek durumda olan kişilerin ödemeleri ise görevliler tarafından evlerine getiriliyor.

KİMLER YARARLANABİLİR?

PTT sosyal yardım ödemeleri için bir takım şartlar aranıyor. 65 yaş aylığı, evde bakım aylığı ve engelli aylığı için belirlenen koşullar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın fotoğrafı web sitesinde bulunuyor. Maaş alabilmek için en önemli şart ise kişinin maddi durumunun kötü olması yani ekonomik kapsamda hayatını devam ettiremeyecek durumda olması oluyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

65 yaş aylığı, evde bakım aylığı ve engelli aylığı için müracaat işlemleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile yapılıyor. Vakıflar il merkezlerinde valilik, ilçe merkezlerinde ise kaymakamlık bünyesinde bulunuyor. Devlet desteği ödemelerinden faydalanmak isteyenler, gerekli olan belgeleri tamamladıktan sonra hemen müracaat yapmak mümkün. Diğer yandan yapılan incelemeler neticesinde müracaatsu olumlu sonuçlananlar ödemelerden takip eden ilk ayda yararlanabiliyor. Başvuru sırasında banka hesabı verenlerin ödemeleri hesaplarına yatarken vermeyenler ödemelerini kimlikleriyle beraber giderek PTT şubelerinden alabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.