1. HABERLER

  2. Recep Tayyip Erdoğan Duyurdu! Yeni Kredi Paketi Geliyor: Detaylar Belli Oldu….
Recep Tayyip Erdoğan Duyurdu! Yeni Kredi Paketi Geliyor: Detaylar Belli Oldu….

Recep Tayyip Erdoğan Duyurdu! Yeni Kredi Paketi Geliyor: Detaylar Belli Oldu….

Gelen son dakika haberlerine bakılacak olduğu zaman Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından gelen açıklama sırsında ekonomi reform paketi istihdam korunması ile beraber arttırılması adına desteklerin müjdesini verdi.

A+A-

Erdoğan yaptığı açıklama sırasında; ‘’ salgın süreçleri içerisinde istihdam piyasaları üzerinde meydana gelen tahribatın önüne geçmek için finansman destekleri adı ile modeller geliyor.’’ Söylemlerine yer verdi.

Reform paketi kapsamında istihdama ilave destek müjdeleri geliyor. Ucuz maliyetli olarak verilen kredilerden kimlerin yararlanabilecek olduğu en merak edilen konulardan bir tanesi. Peki, bu süreçlerde işçi sınırları olacak mı, ekonomi reform paketi alanında genç istihdam için önemli detaylara yer verildi. Mesleki eğitim merkezleri arasında gençler adına daha cazip fırsatlar gelecek. Kalfalık dönemi içerisinde ücretler üzerinde iyileşmeler meydana gelecek.

Kimler bu fırsatlardan yararlanacak?       

Mevcut çalışanlar için yeni işçi alan mikro ya da küçük ölçekli olarak yer alan firmalara verilecek. firmalar istihdama katılacakları her bir kişi adına kredi garanti fonu kefaleti ile beraber 24 ay vade ve 6 ay geri ödemesiz 100 bin TL destekler verilecek.

Kişiler tarafından merak edilen işçi sınırı olacak mı konusunda en fazla 5 kişilik kadar olan uygulama sırasında taahhütlerini yerine getirecek olan firmalar için 500 bin TL seviyesine kadar kredi destekleri gelecek.

Firmalar için ilave istihdam alanlarında ödenen sosyal sigorta ile beraber işsizlik sigorta primleri kredi finansman maliyetlerinin düşmesine yardımcı olacak. Kişi başı yapılan destekler tam 12 ay boyunca sürecek. İşçi başına verilen 12 aylık prim teşvik paketleri sırasında en az 13 bin 952 TL 28 kuruş ödemeler yapılacak.

Ekonomi reform paketi sırasında genç istihdamı için önemli detaylara dikkat etmek gerekir. Mesleki eğitim merkezleri içerisinde gençler için daha büyük fırsatlar gelecek. Kalfalık üreçleri içerisinde alınan ücretlere iyileştirmeler yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.