1. HABERLER

  2. PTT'den Müjde Üstüne Müjde çalışan çalışmayan herkese 672 TL para yardımı yapılacak! Hemen Acil başvuru yapın
PTT'den Müjde Üstüne Müjde çalışan çalışmayan herkese 672 TL para yardımı yapılacak! Hemen Acil başvuru yapın

PTT'den Müjde Üstüne Müjde çalışan çalışmayan herkese 672 TL para yardımı yapılacak! Hemen Acil başvuru yapın

Devlet tarafından maddi durumlarında sorun olan yurttaşlar için herhangi bir geliri olmadığı anlarda gıda, konut, sağlık gibi yardımların beraberinde nakdi yardımlar da sunuyor. Yaşlılar için her ay düzenli ilaçlanma verilen 672 TL değerinde yaşlılık

A+A-

Yaşlılar için her ay düzenli ilaçlanma verilen 672 TL değerinde yaşlılık aylığı da verilmekte. Herhangi bir SGK kurumlarına bağlı olmayan 65 yaş üzeri yurttaşlar için destekler sunulmaveya devam ediyor.

Bu süreç içerisinde devam edilen aylık 672 TL

alternatiflerinden faydalanmak için koşullara uymak gerekmektedir. Başvuru yapılacak kişilerin ikametleri sırasında Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı içerisinde veya kaymakamlıklarda gerçekleşecek. 1 aylık süreç içerisinde işlemlerin de sonuçlanmış olması bekleniyor. Yani 65 yaşlığı adına uzun zaman beklenecek bir süreç değil. Emekli olanlar için geçerli olacak mı?

Yaşlılık aylığı 2020 zammı ne kadar olacak?

1 temmuz 2020 tarihinde geçerli olacak zam ile birlikte 65 yaş aylığı artış gösterecek. 2022 sayılı kanun ile birlikte 65 aylıkları üstünde kat sayı durumlarına göre belirleme bekleniyor. Bu katsayının ardından 3 temmuz tarihi ile birlikte enflasyonlar üstünde meydana gelen artış ile birlikte 0.13056 oranlarından 0.138459 a artması de meydana geldi. Yani ortalama olarak yüzde 6.05oranları ile meydana gelen maaşlar 601 TL den 637 TL ye kadar artış gösterdi.

Gelir koşulları gerekecek

Muhtaçlık durum değerlendirmesi ile meydana gelecek durum kişinin hane içine giren gelir ile ilgili olacaktır. Bu durum karşısında hanede yer alan kişilerin başına düşecek gelir miktarının 701 TL nin altında yani asgari ücretin üçte birinin altında kalması gerekir.

Ne kadar zam gelecek?

65 yaş aylığı2020 senesinin ocak ayı itibari ile birlikte 672 TL'ye kadar artış gösterdi. Üç ayda bir yapılmaya devam edilen ödemeler de artık ayda bir olarak meydana geliyor. Doğum tarihlerinin son rakamlarına göre yapılacak ödemeler ayın ilk dokuzuna kadar gerçekleşmeye devam edecek ödemeler içerisinde yer alır.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum