1. HABERLER

  2. PTT'den Milyonlarca Kişiye Müjde 700 TL Veriyor! PTT’ye Giden Herkes Cebinde 700 TL Para ile Çıktı! Milyonları İlgilendiren Müthiş Haber…
PTT'den Milyonlarca Kişiye Müjde 700 TL Veriyor! PTT’ye Giden Herkes Cebinde 700 TL Para ile Çıktı! Milyonları İlgilendiren Müthiş Haber…

PTT'den Milyonlarca Kişiye Müjde 700 TL Veriyor! PTT’ye Giden Herkes Cebinde 700 TL Para ile Çıktı! Milyonları İlgilendiren Müthiş Haber…

Devlet geçmişten bugüne dek durumu olmayan ve herhangi bir geliri olmayan kendiliğinden yaşam mücadelesi veren herkese gıda, sağlık, barınma gibi temel gereksinimlerini karşılayabilmesi adına yardımda bulunuyor.

A+A-

Devlet geçmişten bugüne dek durumu olmayan ve herhangi bir geliri olmayan kendiliğinden yaşam mücadelesi veren herkese gıda, sağlık, barınma gibi temel gereksinimlerini karşılayabilmesi adına yardımda bulunuyor.
Belirlenen şartlar doğrultusunda yaşlılara her ay 700 TL yaş maaşı ödeniyor. Devlet tarafından verilen 700 TL maaş müracaatı için cevap aradığınız tüm soruları sizler için yanıtladık. İşte habere dair tüm ayrıntılar…

Verilen bu desteği alabilmenin ilk koşulu 65 yaşının üstünde olmak. Peki müracaat nereye yapılıyor? Başvuru yapmak istiyorsanız eğer bağlı olduğunuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat yapmanız gerekmektedir. Başvurular 1 ay kadar bir zaman dilimi içinde sonuçlanıyor. Emekli olan kişiler bu maaştan faydalanamıyor.

Devlet Yardımı Alabilmek İçin Ne Yapmak Gerekir?

Herhangi bir geliri olmayan ve yaşam mücadelesi veren yurttaşlar için devlet pek çok yardımda bulunuyor. Bu yardımlar para, kıyafet, barınma, yiyecek gibi pek çok farklı kategorilere ayrılabiliyor.

Fakirlik maaşı olarak bilinen maaşı alabilmek için belirlenen koşullara uygun olmak gerekir. Şartlardan birisi de anne ve babası olmayan çocuklar %40 ve üzeri engeli olanlar, herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlar, aylık geliri bulunmayanlar, bakıma muhtaç olanlara verilir.

Herhangi bir gelir getiren taşınır ya da taşınmaz mülkü olmaması veya bu mülklere sahip olan ve aylık gelirin yeterli olmaması sonucu yönetmelik tarafından belirlenen kriterlerin altında aylığı miktarının altında olanlara fakirlik maaşı bağlanıyor.

Devlet tarafından ihtiyaç sahiplerine sunulmakta olan yardımlar;evinde engel durumu olan bir vatandaş var ise aylık 261 TL aylık, müracaat koşullarına göre 317 TL, Barınma yardımı, ısınmak için kömür yardımı her yıl kış ayında 500 KG kömür, 65 yaş üstü olup da evde yaşlı bir vatandaş var ise aylık 130 TL, eşi sağ olmayan kadına aylık 250 TL,gıda yardımı, müracaat koşullarına göre 274 TL bağlanmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum