1. HABERLER

  2. PTT'den çalışan çalışmayan, ev kadını, esnaf ve işsiz başvuran herkese 992 TL Para Yardımı yapılacak!
PTT'den çalışan çalışmayan, ev kadını, esnaf ve işsiz başvuran herkese 992 TL Para Yardımı yapılacak!

PTT'den çalışan çalışmayan, ev kadını, esnaf ve işsiz başvuran herkese 992 TL Para Yardımı yapılacak!

Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yardıma muhtaç vatandaşlar 800-900 TL arasında devlet desteği alabiliyor. Bu yardımlar gıda, para ve kıyafet gibi detaylı yardımlardır. Kaymakamlık desteği başvuru şartları neler?

A+A-

Bireysel müracaat yapmak gerekmektedir! Şartlar netleşti, herkes alabilir! İhtiyaç sahibi olan yurttaşlara kaymakamlıklar bünyesinde devlet yardımı ödemesi yapılıyor. Yardıma muhtaç olduğu tespit edilen yurttaşlara sonra yapılan ödemeler aylık 800-900 TL olarak verilmekte. Peki Kaymakamlık Sosyal yardımı müracaat koşulları nelerdir? Kaymakamlık yardımı müracaatsu nasıl ve nereye yapılır?

Özellikle salgın döneminde ekonomik sıkıntı çeken yurttaşların imdadına devlet destekleri yetişiyor. Kaymakamlıklar bünyesinde de yardıma ihtiyacı olan çok sayıda vatandaşa destek ödemesi yapılıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile yardıma muhtaç olduğu tespit edilen yurttaşlar her ay 800-900 TL arasında devlet desteği alabiliyor. Kaymakamlık yardımları olarak bilinen bu destek ödemelerine özellikle covid-19 salgını sürecinde talep patlaması yaşandı. Peki Kaymakamlık desteği müracaat koşulları neler?

Kaymakamlık desteği nasıl alınır, nereye müracaat yapmak gerekir?

KAYMAKAMLIKTAN HANGİ SOSYAL YARDIMLAR YAPILIYOR

Özellikle covid-19 salgını sürecinde ihtiyaç sahibi olan yurttaşların ekonomik kapsamda rahat bir nefes alabilmesi için devlet tarafından bir takım sosyal yardımlar yapılıyor. Kaymakamlık yardımı olarak da bilinen bu yardımlar şöyle;

Erzak yardımı: İhtiyaç sahibi ailelerin tespit edilmesi sonrasında kaymakamlıklar tarafından her ay yiyecek ve içecek yardımı yapılır.

Nakit Para Yardımı: Belirli koşulları karşılayan ihtiyaç sahibi yurttaşlara kaymakamlıklar tarafından her ay düzenli nakit para yardımı yapılır.

Çocuk Yardımı: Dar gelirli ailelerin okul öncesi çocuklarına giyinme, bez, mama yardımı yapılır.

Okul evveli dönemdeki çocukların; mama, bez, giyinme vb. Gereksinimlerinin karşılanmasıdır.

Kira Yardımı: Vatandaşların kiralarını ödeyecek kadar ekonomik durumları yoksa, ailelerin kira giderleri kaymakamlıklar tarafından karşılanır.

Eğitim yardımı: Dar gelirli ailelerin okul çağındaki çocuklarına kırtasiye ve eğitim giderleri kapsamında destek verilir.

Yakacak ve Giyecek Yardımı: Ekonomik anlamda zor koşullarda yaşamakta olan ailelerin giyecek ve yakacak giderleri kaymakamlıklar tarafından karşılanır.

Engelli yardımı: Kaymakamlıklar, engelli yurttaşların gereksinimlerini da karşılar.

Proje Destek Yardımları: Çalışmayan ve iş arayan 18-60 yaş arası yurttaşlarla bu süreçte destek sağlanır.

Yaşlılık Yardımı: Herhangi bir geliri olmayan ve emekliliği bulunmayan 65 yaş üstü yurttaşlara verilen destektir

Sağlık Yardımı: Sağlık sorunu yaşamakta olan ve cihaza bağlı olan yurttaşlara da kaymakamlıklar sosyal destek ödemesi vermektedir.
Özellikle covid-19 salgını sürecinde ihtiyaç sahibi olan yurttaşların ekonomik kapsamda rahat bir nefes alabilmesi için devlet tarafından bir takım sosyal yardımlar yapılıyor. Kaymakamlık yardımı olarak da bilinen bu yardımlar şöyle;

KAYMAKAMLIK YARDIMI BAŞVURUSU NEREYE YAPILIR

Yukarıda saydığımız kaymakamlık sosyal yardımları için yurttaşların müracaat yapmaları gerekiyor. Başvuru sırasında yurttaşlardan talep ettikleri yardıma göre evrak ve belge istenmektedir. Örneğin yardım almak isteyen engelli yurttaşların engelli raporunu başvuru sırasında teslim etmeleri gerekir. Başvuru işlemleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları gerçekleştirilirken verilmesi gerekli olan evraklar hakkında da vakıflardan bilgi almak mümkündür.

Yapılan Para Yardımları

Sosyal yardımlaşma parası olarak verilen paralar yardımın türüne göre değişmektedir. Hak sahibi kişilere yapılan desteklerde verilen paralar aşağıdaki türlere göre değişmektedir.

  • Nakdi destekler genellikle şartlara uygun olan kişilere yapılmaktadır. Nakdi olarak yapılan para yardımlarında verilen para miktarı değişmektedir. Yardımlar genellikle 20 TL ile 800 TL arasında olmaktadır.
  • Doğum yardım parası ödemeleri bütün doğan bebekler için annelere yapılmaktadır. Bu yardımlardan bütün anneler yararlanabilir. Doğum yardım miktarları; 1. çocuk için 300 TL, 2. çocuk için 400 TL ve 3. çocuk için 600 TL olarak verilmektedir
  • Şartlı hamilelik müracaatında bulunan annelere 495 TL yardım yapılmaktadır
  • 65 yaşından büyük kişilere 3 ayda bir olacak şekilde ödemeler yapılmaktadır. Bu kişilere 3 ayda bir 705 TL para yardımı sağlanmaktadır.
  • Engelli vatandaşlara yapılan yardımlar, kişinin engellilik oranına göre değişmektedir. %70 oranın altında engelli olan vatandaşlara üç ayda bir 1.059 TL, %70 ve üzerinde engeli olan vatandaşlara yine üç ayda bir olmak kaydıyla 1.589 TL yardım yapılmaktadır.
  • Öğrencilere devlet tarafından para yardımları yapılmaktadır. Öğrencilerin okuluna ve yaşına göre yapılan para yardımları 456 TL ile 821 TL arasında değişmektedir.
  • Yeni doğum yapan annelere bir kere olmak üzere emzirme yardımı olarak 149 TL destek sağlanmaktadır.
  • Fakirlik maaşı olarak ihtiyaç sahiplerine 643 TL yardım yapılmaktadır.

İHTİYACI OLANA AYLIK MAAŞ ÖDEMESİ

Devlet birimlerine ek olarak aylık destek sağlayan kurumların başında Vakıflar Genel Müdürlüğü geliyor. VGM tarafından sağlanan desteklerin ilki kuru yardımı ikincisi ise aylık maaş yardımı.

Bu maaş desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşların sağlamaları gereken koşullar bulunmakta. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde yapılan açıklamaları ve ödemelerin hangi şartlar altında ödendiğine ilişkin şartlar şu şekilde;

Annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile % 40 ve üzeri engelli olan muhtaçlara ödenir. VGM'nin bu aylığından yararlanmak isteyen vatandaşların Sosyal güvencesi olmaması, Herhangi bir gelir veya aylığı bulunmaması, Mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması gerekmekte..
Bunun yanında muhtaç aylığı için vatandaşların gelir getirici taşınması veya taşınır olmaması gerekiyor. Ancak VGM taşınmazı varsa bile aylık 914 TL'den daha düşük getiri sağlıyorsa başvuruların yapılabileceğini açıkladı..

PTT ÜZERİNDEN YAPILAN ÖDEMELER

EVDE BAKIM MAAŞI: Evde bakıma muhtaç yaşlı ve engelli yakınına bakanlara ödenen bin 657 lira tutarındaki aylık, 1.798 liraya ulaştı.

ENGELLİ MAAŞI: Yüzde 40-69 engeli olanların aylığı 662, yüzde 70 ve üzeri engeli olanların aylığı da 992 liraya yükseldi.

YAŞLILIK AYLIĞI: 65 yaş aylığı 763,67 liradan 828 liraya çıktı.

BAŞVURULAR NEREYE NASIL YAPILACAK?

Söz konusu destek ödemesi için vatandaşların başvurularını Vakıflar Genel Müdürlüğüne yapması gerekiyor. Başvuru işlemleri vakfın sitesinde yer alan formun doldurulması ve kendi il veya ilçenizde bulunan VGM birimlerine posta veya şahsen ulaştırmanız gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.