1. HABERLER

  2. PTT'den 864 TL ödeme müjdesi geldi! Çalışan, işsiz, ev kadını, yaşlı herkese ödeme yapılacak...
PTT'den 864 TL ödeme müjdesi geldi! Çalışan, işsiz, ev kadını, yaşlı herkese ödeme yapılacak...

PTT'den 864 TL ödeme müjdesi geldi! Çalışan, işsiz, ev kadını, yaşlı herkese ödeme yapılacak...

Devletin PTT aracılığı ile sağladığı destek ödemeleri hız kesmeden devam ediyor. Başvuru yapanlara gereken şartları taşımaları durumunda 864 TL aylık bağlanıyor.

A+A-

Devlet dar gelirli vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Ancak devletin verdiği sosyal destek ödemelerini bilmeyen bir çok kişi ödemelerden faydalanamıyor. Ekonomik zorluk çeken, hayatını maddi anlamda sürdürmekte zorlanan vatandaş olarak birçok farklı kalemde her ay ödemeler yapılıyor. Kira desteği, sosyal yardım ödemeleri, evde bakım maaşı, yaşlılık aylığı, engelli maaşı gibi birçok farklı destek ödemesinden gerekli şartları taşıyan vatandaşlar faydalanabiliyor. Ayrıca geliri olmayan vatandaşlara devlet tarafından her ay 864 TL maaş bağlanıyor. Birçok vatandaş ise bu destek kaleminin farkında değil ve başvuru yapmadığı için ödemeden mahrum kalıyor. Peki 864 TL ödeme nasıl alınır? PTT'den devlet desteği başvuru şartları ve detaylar haberimizde...

Geliri olmayana devlet her ay 864 TL veriyor! Birçok kişi bilmiyor, ödeme PTT’den yapılıyor. İşte başvuru şartları! Herhangi bir geliri olmayan vatandaşlara 65 yaş maaşı bağlanıyor. Yaşlılık aylığı olarak bilinen bu maaş yaşını tamamlayan ancak çalışamayacak ve hayatını geçiremeyecek durumda olan vatandaşlar için devletin sağladığı bir sosyal hak olarak biliniyor. 65 yaş aylığı başvuru şartları olduğu gibi bazı durumlarda kesilmesi de mümkün oluyor. Peki 65 yaş aylığı ya da yaşlılık aylığı başvuru şartları neler? 65 yaş aylığı kimlere verilir? 65 yaş aylığı hangi durumlarda kesilir?

65 YAŞ AYLIĞI NEDİR, KİMLER ALABİLİR?

65 yaş aylığı, 65 yaşına ulaşan ve Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ya da Sosyal Güvenlik Kurumu ve BAĞ-KUR aracılığı ile emekli maaşı almayan vatandaşlar için ödeniyor. Bu ödemeden faydalanmak için başvuru yapacak olan kişilerin hane halkı gelirinin kişi başına Asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor. 65 yaş aylığı başvuru yapanlara veriliyor. 65 yaş aylığı alacak olan kişilerin kendisine ne varsa eşinin gelirine bakılıyor.

YAŞLILIK AYLIĞI KAÇ AYDA BİR ÖDENİYOR?

Yaşlılık aylığı, 2022 sayılı kanun uyarınca 65 yaşından büyük olan vatandaşlara bir hizmet ya da prim karşılığı aranmadan sosyal yardım ödemesi yapılması demektir. Eskiden üçer aylık dönemler de yatırılan 65 yaş aylığı artık devlet tarafından her ay ödeniyor.

2021 GÜNCEL 65 YAŞ AYLIĞI NE KADAR?

2021 yılında güncel 65 yaş aylığı 864 TL oldu. Yaşlılık maaşına yılda 2 defa enflasyon oranında zam yapılıyor. Son zam ise Temmuz ayında yapılmıştı. Yaşlılık aylığı alan vatandaşlar Temmuz ayından itibaren maaşlarını 864 lira olarak almaya başladı.

65 YAŞ AYLIĞI HANGİ DURUMLARDA KESİLİR?

Yaşlılık maaşı bazı durumlarda kesiliyor. Devlet tarafından her ay düzenli olarak ödenen 65 yaş aylığını alan vatandaş hayatını kaybederse, Emeklilik gibi bir imkan ortaya çıkarsa, gelir durumu Asgari ücretin üçte birinden fazla olursa 65 yaş aylığı kesiliyor.

65 YAŞ AYLIĞI BAŞVURUSU NEREYE YAPILIR?

65 yaş aylığı başvurusu yapmak isteyenlerin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına başvuru yapmaları gerekiyor. Ayrıca e-devlet üzerinden de yaşlılık maaşı başvurusu yapılabiliyor. Maaş ödemeleri PTT üzerinden gerçekleşiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum