1. HABERLER

  2. PTT'den 1798 TL devlet desteği başvuru şart! Kimlikle hemen başvuru yapın! 15 Eylül'de ödenecek!
PTT'den 1798 TL devlet desteği başvuru şart! Kimlikle hemen başvuru yapın! 15 Eylül'de ödenecek!

PTT'den 1798 TL devlet desteği başvuru şart! Kimlikle hemen başvuru yapın! 15 Eylül'de ödenecek!

PTT'den 15 Eylül’de ödenecek! 1798 TL devlet desteği için müracaat şart, Kimlikle hemen gişelerden müracaatn! Devlet desteği ödemeleri ve ayrıntılar haberimizde…

A+A-

PTT'den 15 Eylül’de ödenecek! 1798 TL devlet desteği için müracaat şart, Kimlikle hemen gişelerden müracaatn! Ekonomik sıkıntılar özellikle Korona virüsle mücadele sürecinde yurttaşları daha fazla zorlamaya başladı. Bu sebeple de devlet tarafından yapılan yardım ödemeleri, devlet destekleri yakından takip ediliyor. Eylül ayının gelmesiyle beraber de bu ay yapılacak olan ödemeler şimdiden araştırılmaya başlandı. Eylül ayının 15'inden itibaren PTT şubelerinden 1798 TL'lik devlet desteği ödemesi yapılacak. Peki devlet yardım ödemesi nasıl alınır? 

Türkiye'de ve dünyada etkili olmaya devam etmekte olan covid-19 salgını sebebiyle pek çok kişi ekonomik sıkıntı yaşıyor.

Pandemi sürecinde ülkemizde devlet tarafından yurttaşlara pek çok destek sağlanmıştır. Hala da bu destekler devam ederken özellikle dar gelirli ailelere aylık olarak yapılan ödemeler bu süreçte daha da önem kazandı. Devlet desteği almak isteyenler bu ödemelerin nereden ve nasıl yapıldığını, nasıl müracaat yapmak gerektiğini merak ediyor. Devletin yurttaşları sağlamış olduğu en önemli destek kalemlerinden biri hiç şüphe yok ki ki evde bakım maaşı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesinden evde bakıma muhtaç hasta yaşlı ve engelli kişilere her ay Yapılan bu ödemeler Eylül ayında bir kez daha gündeme geldi. Eylül ayı evde bakım maaşı ödemeleri ne zaman başlayacak, Eylül ayı evde bakım maaşı sorgulama monitörü gibi soruların yanıtı arama motorunda yoğun bir biçimde araştırılıyor. Peki evde bakım maaşı almak için ne yapmak gerekmektedir? Evde bakım maaşı müracaat koşulları ve ayrıntılar haberimizde...

2021 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Devlet tarafından evde bakıma muhtaç hasta, yaşlı ve engelli kişilerin ailelerine evde bakım maaşı veya evde bakım aylığı olarak bilinen ödemeler her ay düzenli olarak yapılıyor. Evde bakım ücreti senede 2 defa enflasyon oranında zamlanıyor. 2021 yılı evde bakım maaşı da Temmuz ayında gelen zam ile beraber 1798 TL oldu.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURU ŞARTLARI

Evde bakım maaşı alabilmek için birtakım koşulların yerine getirilmesi gerekmektedir. Özellikle evde bakıma muhtaç kişilerin Kendilerine değil ailelerine verilmekte olduğundan dolayı hane halkı gelirinin Minimum ücretin dörtte birinden az olması gerekmektedir. Evde bakım parası engelli biri için alınacaksa tam teşekküllü hastaneden rapor isteniyor. Öte yandan evde bakıma muhtaç hasta ve yaşlı kişinin maddi durumunun kötü olduğuna dair muhtaçlık belgesi de talep ediliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NASIL ALINIR?

Evde bakım maaşı almak için evvela bakmakla yükümlü olduğunuz kişinin hasta yaşlı veya engelle olduğunu belgelemenin şart. Gerekli belgeler hazırlandıktan sonra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları müracaat işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Yapılacak olan incelemenin ardından yardıma muhtaç olduğunuzun tespit edilmesi halinde takip eden ilk ayda maaşınız bağlanıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN ÖDENİYOR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesinden ödenen evde bakım maaşı düzenli ilaçlanma her ay hesaplara yatırılıyor. 2021 Eylül ayı evde bakım maaşı ödemeleri de 15 Eylül gününden itibaren başlayacak ve ay sonuna kadar farklı illerde ödemeler tamamlanacak.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım maaşı müracaatsu yapan yurttaşlar sorgulama işlemlerini e-devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor. E-Devlet’e T.C. Kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesinin altında bulunan yardım ve destek ödemeleri bölümünden evde bakım maaşı sorgulama monitörüna ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.