1. HABERLER

  2. PTT başvuru yapan herkese 1.000-1.800 TL ödeme yapacak! Bu şartları sağlayan vatandaşlar başvurabilir, hemen ödeme alabilir.
PTT başvuru yapan herkese 1.000-1.800 TL ödeme yapacak! Bu şartları sağlayan vatandaşlar başvurabilir, hemen ödeme alabilir.

PTT başvuru yapan herkese 1.000-1.800 TL ödeme yapacak! Bu şartları sağlayan vatandaşlar başvurabilir, hemen ödeme alabilir.

Devlet, yaşlı, genç çalışanlara destek ödemesi yapıyor. Başvuran herkese PTT’den ödenecek. İşte destek ödemelerinin ayrıntıları…

A+A-

Devlet, yaşlı, genç çalışanlara destek ödemesi yapıyor. Başvuran herkese PTT’den ödenecek. İşte destek ödemelerinin ayrıntıları…

PTT’den başvuran herkese 1.000-1.800 TL ödeme yapılıyor! Bu koşullara uyanlar müracaat yapabilir, hemen ödeme alabilir. Başvuru yapan herkese devlet desteği ödemeleri devam ediyor. Başvuru koşullarını taşıyan herkes ödeme alabiliyor. Destek ödemeleri kapsamında 1.000-1.800 TL ödeme almak mümkün… Maddi ihtiyacı olan yurttaşlar düzenli ilaçlanma veya tek sefere mahsus olarak destekleri alabilir. Çalışan, çalışmayan, öğrenci, yaşlı, engelli, herkes için devlet desteği var. Devlet, vermiş olduğu bu ödemelerle yurttaşların mağdur olmasının önüne geçmek istiyor.  Peki kimler devlet yardımı alabilir? Devlet yardımı için müracaat nasıl yapılır?

Devlet tarafından yardıma muhtaç olan yurttaşlara ödeme yapılmaya devam ediyor. Maddi ihtiyacı olan, dar gelirli olan milyonlarca kişi devletin vermiş olduğu bu ödemelerden yararlanmaya devam ediyor. Bazı destek ödemeleri tek sefere mahsus olarak yapılıyor bazı ödemeler ise düzenli ilaçlanma verilmekte. Yaşlı, engelli, bakıma muhtaç olan yurttaşlar her ay düzenli devlet yardımı alabilir. Başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları  gerçekleştirilirken ödemeler ise ya banka hesabına yatıyor veya PTT aracılığı ile verilmekte.  Peki kimler devlet desteği alabilir? Devlet desteği müracaat koşulları neler? İşte devlet desteği ödemeleri ve ayrıntılar…

YAŞLI, ENGELLİ VE BAKIMA MUHTAÇ OLANLARA ÖDEME

Devlet, her ay düzenli ilaçlanma yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç olan yurttaşlara ödeme veriyor. Başvuru yapan ve incelemeleri olumlu sonuçlanan yurttaşların durumuna göre maaş bağlanıyor.  Örneğin yaşlı yurttaşlar 900 TL düzenli aylık maaş alırken, evde bakıma muhtaç olanların ailelerine 1.800 TL maaş ödemesi yapılıyor. Ödemeler aylık olarak verilmekte.

ELEKTRİK FATURASI YARDIM

Devlet, elektrik faturası desteğiyle de yurttaşların yanında oluyor. Faturasını ödemekte zorlanan yurttaşların elektrik faturalarının bir kısmı devlet tarafından karşılanıyor. Hanede yaşamakta olan kişi sayısına göre devletten 69 ila 137 TL arasında destek ödemesi almak mümkün. Kimlik belgesi ve fatura ile PTT’ye müracaat yapmak destekten faydalanmak için yetiyor.

OKUL YARDIMI VERİLİYOR

Öğrenci yardımı ve okul yardımı gibi farklı ödeme kalemlerinde devlet yurttaşların yanında olmaya devam ediyor. Maddi imkansızlık yüzünden çocuklarını okula göndermekte zorlanan dar gelirli ailelere her ay düzenli ödeme gerçekleştirilirken hemde sosyal ve ekonomik destek kalemi ile çocuk başına yüksek miktarlarda ödeme verilmekte. Bu ödemelerin beraberinde müracaat yapılması durumunda giyecek ve yiyecek yardımıyla yakacak yardımı ödemeleri de verilmekte.

BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Devlet yardımı için müracaat işlemleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları  yapılıyor. Başvuruyu tamamlamak için vakıflara gitmek kişisel olarak işlemleri tamamlamak gerekmektedir. Yapılan incelemeler neticesinde ödeme almaya uygun bulunanlara düzenli ilaçlanma ödemeler verilmekte. Devlet yardımı için müracaatlarda en önemli Kriter ise gelir kriteri oluyor. Yani aile içinde kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması halinde devlet yardımı hemen bağlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.