1. HABERLER

  2. Okulların Açılmasıyla Birlikte Devlet'ten Destek Sözü Geldi! Milyonlatca Öğrenciye 500 TL Ek Para Yardım Verilecek Başvurular Bugün Başladı...
Okulların Açılmasıyla Birlikte Devlet'ten Destek Sözü Geldi! Milyonlatca Öğrenciye 500 TL Ek Para Yardım Verilecek Başvurular Bugün Başladı...

Okulların Açılmasıyla Birlikte Devlet'ten Destek Sözü Geldi! Milyonlatca Öğrenciye 500 TL Ek Para Yardım Verilecek Başvurular Bugün Başladı...

Başvurular başladı! Hemen hesaba yatırılıyor. Kırtasiye ve giyim gereksinimlerı için öğrencilere Devletten 500 TL yardım ödemesinin tüm ayrıntıları haberimizde

A+A-

Milyonlarca anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve önlisans - lisans (üniversite) öğrencisi 2021-2022 eğitim öğretim senesinin resmen başlamasıyla beraber sınıflarında - amfilerinde yüz yüze eğitime geçtiler. Okullarına dönen öğrenciler pandemi önlemleri çerçevesinde yüz yüze eğitimi eğitim öğretim yılı sonuna dek sürdürecekler.

Hükümet, bu süreçte okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşan milyonlarca öğrenciye 500 TL ek yardım (nakit) ödemesi yapacak! Devletten son dakika destek müjdesi geldi! 500 TL nakit okul yardımı için müracaatlar açıldı ve yoğun talep var. Başvuru yapana anında 500 TL nakdi yardım ödemesi gerçekleştiriliyor.

Peki müracaat nereye ve nasıl yapılıyor? Başvuru koşulları neler? Kimler 500 TL nakit okul yardımından yararlanabiliyor? Bütün bu soruların yanıtlarına haberimizde sizler için yer verdik.

Tüm Öğrencilere 500 TL Nakit Yardım Ödemesi! Başvurular Başladı

Eylül ayından itibaren okulların açılmasıyla 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı yüz yüze eğitim modeliyle başlamış oldu. Koronavirüs pandemisinde artan vaka ve ölüm sayılarına rağmen aşılamada alınan mesafe sonrası Kabine Toplantısında yüz yüze eğitim kararı geldi. Bu çerçevede milyonlarca öğrenci de okullarında eğitim öğretime başladı. Veliler ve öğrenciler, başlayan eğitim öğretim yılına rağmen halen daha okul gereksinimlerini ve öğrencilerin eksiklerini tamamlamaya çalışıyorlar. Ekonomik olarak zorlu bir süreçten de geçilen şimdilerde Devletten ihtiyaç sahibi ailelerin öğrencilerine destek müjdesi geldi!

500 TL nakdi yardım ödemesi, ihtiyaç sahibi olan tüm ailelere ve öğrencilere ödeniyor! Bu ödeme ile öğrencinin kırtasiye gereksinimlerı giderilebiliyor. Kitap, defter, kalem, silgi vb. gereksinimler ile okul önlüğü, üniforma ve giyim ilk sırada olmak üzere tüm gereksinimlerı için 500 TL nakit para desteği sağlanıyor. 1 Eylül 2021 tarihinden itibaren söz konusu yardım için müracaatlar alınmaya başladı. İlk etapta binlerce kişi yardım müracaatsunda bulundu!

Başvuru Nasıl ve Nereye Yapılır?

Öğrencilere 500 TL nakit para yardımı için müracaatlar Valilikler, Kaymakamlıklar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl-İlçe Müdürlükleri ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları alınmaktadır. Başvuru yapan öğrencilere ilk aşamada tek seferlik 500 TL nakit para yardımı yapılmakta, öğrencinin ve ailesinin maddi durumuna göre burs biçiminde aylık olarak ödenen sosyal yardımlar da sağlanabilmektedir. Başvurular belirtilen Kurum ve kuruluşlara bizzat öğrencinin ve velisinin başvuru etmesi ve kurumca verilecek dilekçenin doldurularak ibraz edilmesiyle gerçekleştirilmektedir.

Öğrenciye Maddi Yardım için Şartlar Nelerdir?

Öğrenciye 500 TL nakit para yardımından yararlanabilmek için bir takım şartlar da aranmaktadır. Bu çerçevede öğrencinin ve ailesinin (velinin) ihtiyaç sahibi olması, sabit bir gelirinin olmaması ve üzerine kayıtlı taşınır-taşınmaz mallarının bulunmaması gerekiyor. Bu koşulları taşıyan aileler ve öğrenciler Devletten 500 TL okul yardım ödemesini anında alabilmektedirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.