1. HABERLER

  2. Okullar Açılıyor Devletten Milyonlarca Öğrenciye 1000 TL Destek Müjdesi Geldi! Başvuran tüm öğrenci Alabilecek
Okullar Açılıyor Devletten Milyonlarca Öğrenciye 1000 TL Destek Müjdesi Geldi! Başvuran tüm öğrenci Alabilecek

Okullar Açılıyor Devletten Milyonlarca Öğrenciye 1000 TL Destek Müjdesi Geldi! Başvuran tüm öğrenci Alabilecek

Devletten ihtiyaç sahibi ailelere okul yardımı müjdesi geldi. Yaklaşık 2 senedir Koronavirüs pandemisi sebebiyle yüz yüze eğitimin eksiksiz olarak yapılamadığı okullar bu sene yüksek aşılanma oranlarıyla beraber yüz yüze eğitim modeline geri dönüyor.

A+A-

Koronavirüste aşılama ile beraber tüm seviyelerde okullar açılıyor! Okul alışverişi için Devletten 1000 TL yardım müjdesi. Her öğrenciye verilecek. Başvurular başladı. Sakın kaçırmayın 1000 TL nakit.

Koronavirüs salgınında artan vaka ve ölüm sayılarına rağmen yapılan son fotoğrafı açıklamalara göre okullarda yüz yüze eğitim başlıyor! Ziya Selçuk'un istifasının ardından yerine geçen yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan peş peşe açıklamalarla tüm seviyelerde okulların açılacağı ve yüz yüze eğitime geçileceği müjdesi geldi. Okulların açılacağını duyan milyonlarca öğrenci ve veli de şimdiden okul alışverişi için harekete geçiyor.

Okul alışverişinde önlük, kalem, defter, silgi, suluk, okul çantası vb. Temel okul ihtiyaçları için maliyet de yükseldi. Devletten öğrencilere okul öncesi yardım müjdesi de geldi! Başvuru yapana 1000 TL okul yardımı ödeniyor!
Devletten ihtiyaç sahibi ailelere okul yardımı müjdesi geldi.

Yaklaşık 2 senedir Koronavirüs pandemisi sebebiyle yüz yüze eğitimin eksiksiz olarak yapılamadığı okullar bu sene yüksek aşılanma oranlarıyla beraber yüz yüze eğitim modeline geri dönüyor. Milyonlarca öğrenci de okullarına kavuşarak okul bahçelerinde oyunlar oynayabilecek, sınıflarında canlı olarak ders görebilecekler. Okulların açılmasına sayılı günler kala okul alışverişi için kara kara düşünenlere de Devletten müjde geldi. İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına okul yardımı verilecek. İhtiyaç sahibi ailelerin öğrencilerinin tüm eğitim öğretim masrafları ve okul ihtiyaçları Devlet tarafından karşılanacak. 2021-2022 eğitim öğretim yılı öncesi okul yardım parası olarak 1000 TL nakit dağıtılacak. Peki müracaat nasıl yapılır? Kimler nasıl müracaat yapabilir? Başvuru koşulları nelerdir? Okul yardım parası ile alakalı tüm ayrıntılar...

Devletten İhtiyaç Sahiplerine 1000 TL Okul Yardımı

Okulların açılmasına sayılı günler kala defter, silgi, kalem, çanta, okul önlüğü gibi gereksinimlerini maddi imkansızlıklar sebebiyle gideremeyecek durumda olan öğrencilere ve ailelere devlet tarafından destek verilmekte. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile il ve ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları koordinasyonuyla ihtiyaç sahibi durumdaki öğrenciler tespit edilerek okul yardımı ödemesi gerçekleştiriliyor. 1000 TL nakit okul yardımından yararlanabilmek için müracaat koşulu aranıyor. Başvuru yapıp durumu incelenen aile ve öğrencilerden gerçek hak sahip olduğu onaylananlara 1000 TL nakdi yardım ve beraberinde bir çok okul malzemesi gibi ayni yardımlar yapılıyor.

Okul yardımından yararlanabilmek için; anaokulu, ilk ya da ortaokul, lise, önlisans ya da lisans öğrencisi olarak öğrenim hayatına devam ediyor olmak koşulu aranıyor. Aranan diğer bir önemli şart ise öğrencinin ve ailesinin maddi imkansızlık içerisinde bulunması. İhtiyaç sahibi durumda olan ailelerin öğrenci çocuklarına okul yardımı ödenmektedir.

Diğer taraftan, son zamanlarda Akdeniz ve Ege'de yaşanan orman yangını ile, Kastamonu'nun ilçeleri Bozkurt, Abana, İnebolu, Sinop Ayancık ve Artvin gibi Karadeniz illerinde yaşanan sel felaketleri sonrası muhtaç duruma düşen, afetzedelere ve çocuklarına da Devlet tarafından bir çok yardım hızla ulaştırılmakta olup okul yardımı gibi daha bir çok yardım da müracaat dahi aranmaksızın verilmektedir

Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Okul yardımı için müracaatlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il-ilçe müdürlüklerine yahut Valilikler ya da Kaymakamlıklar bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na başvuru ile gerçekleştirilebilmektedir. Başvurularınız alındıktan kısa bir müddet sonra inceleme tamamlanmış olarak koşulları taşımanız halinde yardım ödemesi anında yapılacaktır.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler