1. HABERLER

  2. Müjde Hükümet 643 TL Çalışan Çalışmayan Yaşlı, Ev Kadını, Öğrenci, Esnaf, İşsiz Herkese Ödeme Yapacak! Gıda, Yakacak, Kira ve kira Yardımı Dağıtmaya Başladı...
Müjde Hükümet 643 TL Çalışan Çalışmayan Yaşlı, Ev Kadını, Öğrenci, Esnaf, İşsiz Herkese Ödeme Yapacak! Gıda, Yakacak, Kira ve kira Yardımı Dağıtmaya Başladı...

Müjde Hükümet 643 TL Çalışan Çalışmayan Yaşlı, Ev Kadını, Öğrenci, Esnaf, İşsiz Herkese Ödeme Yapacak! Gıda, Yakacak, Kira ve kira Yardımı Dağıtmaya Başladı...

Devlet muhtaç ve geliri olmayan vatandaşlara detaylı yardımlara bulunmaktadır. Bu yardımlar gıda, para ve kıyafet gibi detaylı yardımlardır. Devlet birimlerine ek olarak aylık destek gerçekleştiriyor. Fakirlik maaşı almak için bazı şartlar bulunmaktadır.

A+A-

Devlet muhtaç ve geliri olmayan vatandaşlara detaylı yardımlarda bulunmaktadır. Bu yardımlar gıda, para ve kıyafet şeklinde olmaktadır. Aynı vakitte devlet kurumları doğrultusundan sağlanan desteklerin dışında birtakım vakıflarda vatandaşlara çok mühim tutarlarda destek ödemesi yapıyorlar. Geliri olmayan, gereksinimi olan vatandaşlara sağlanan destekler kapsamında vatandaşlara aylık maaş yardımı sunuyor. Bu yardımdan faydalanmak amacıyla lüzumlu koşullar ve aylık ödeme rakamlarına dair tutarlar haberimizde. 

Koronavirüs salgını sürecinde çok sayıda vatandaş devlet doğrultusundan sağlanan takviyeleri daha çok incelemeye başladı. Devlet muhtaç ve geliri olmayan vatandaşlara detaylı yardımlara bulunmaktadır. Bu yardımlar gıda, para ve kıyafet gibi detaylı yardımlardır. Devlet birimlerine ek olarak aylık destek gerçekleştiren kurumların başında Vakıflar Genel Müdürlüğü geliyor. VGM doğrultusundan sağlanan takviyelerin ilki kuru yardımı ikincisi ise aylık maaş yardımı. Bu maaş desteğinden faydalanmak isteyen yurttaşların sağlamaları gereken koşullar bulunmakta. Söz hususu destek ödemesi amacıyla kişilerin başvurularını Vakıflar Genel Müdürlüğüne yapması gerekiyor.

GELİRİ OLMAYANA DEVLET YARDIMI NASIL ALINIR?

Devlet muhtaç ve geliri olmayan vatandaşlara çeşitli yardımlara bulunmaktadır. Bu yardımlar gıda, para ve kıyafet gibi çeşitli yardımlardır. Fakirlik maaşı almak için bazı şartlar bulunmaktadır.

Bu şartlar; annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile % 40 ve üzeri engelli olan, hiçbir Sosyal güvencesi olmayan, herhangi bir gelir veya aylığı bulunmayan, mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması,
Gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı mevcut olmaması veya olup da bunlardan elde edeceği aylık ortalama gelirinin bu yönetmelikle belirlenen muhtaç aylığı miktarını geçmeyenler muhtaç aylığı bağlanır..

İŞTE VERİLECEK YARDIMLAR

Çocuk için sağlık yardımı: Aylık 30 TL, Üniversite: Aylık 200 TL ve ayrıca bir defaya mahsus geri ödemesiz 12 bin TL

  1. Yakacak yardımı: Her kış 500 kilo kömür
  2. Barınma yardımı: Başvuruya göre aylık 317 TL
  3. Gıda yardımı: Başvuruya göre aylık 274 TL
  4. Evde 65 üstü yaşlı bir birey varsa: Aylık 130 TL
  5. Eşi vefat etmişse kadına: Aylık 250 TL
  6. Engelli varsa, engelliye: Aylık 261 TL
  7. Engelli 18 yaş altı ise yakınına: Aylık: 261 TL.
  8. Yapılan Para Yardımları

Sosyal yardımlaşma parası olarak verilen paralar yardımın türüne göre değişmektedir. Hak sahibi kişilere yapılan desteklerde verilen paralar aşağıdaki türlere göre değişmektedir.

  • Nakdi destekler genellikle şartlara uygun olan kişilere yapılmaktadır. Nakdi olarak yapılan para yardımlarında verilen para miktarı değişmektedir. Yardımlar genellikle 20 TL ile 800 TL arasında olmaktadır.
  • Doğum yardım parası ödemeleri bütün doğan bebekler için annelere yapılmaktadır. Bu yardımlardan bütün anneler yararlanabilir. Doğum yardım miktarları; 1. çocuk için 300 TL, 2. çocuk için 400 TL ve 3. çocuk için 600 TL olarak verilmektedir
  • Şartlı hamilelik müracaatında bulunan annelere 495 TL yardım yapılmaktadır
  • 65 yaşından büyük kişilere 3 ayda bir olacak şekilde ödemeler yapılmaktadır. Bu kişilere 3 ayda bir 705 TL para yardımı sağlanmaktadır.
  • Engelli vatandaşlara yapılan yardımlar, kişinin engellilik oranına göre değişmektedir. %70 oranın altında engelli olan vatandaşlara üç ayda bir 1.059 TL, %70 ve üzerinde engeli olan vatandaşlara yine üç ayda bir olmak kaydıyla 1.589 TL yardım yapılmaktadır.
  • Öğrencilere devlet tarafından para yardımları yapılmaktadır. Öğrencilerin okuluna ve yaşına göre yapılan para yardımları 456 TL ile 821 TL arasında değişmektedir.
  • Yeni doğum yapan annelere bir kere olmak üzere emzirme yardımı olarak 149 TL destek sağlanmaktadır.
  • Fakirlik maaşı olarak ihtiyaç sahiplerine 643 TL yardım yapılmaktadır.

İHTİYACI OLANA AYLIK MAAŞ ÖDEMESİ

Devlet birimlerine ek olarak aylık destek sağlayan kurumların başında Vakıflar Genel Müdürlüğü geliyor. VGM tarafından sağlanan desteklerin ilki kuru yardımı ikincisi ise aylık maaş yardımı.

Bu maaş desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşların sağlamaları gereken koşullar bulunmakta. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde yapılan açıklamaları ve ödemelerin hangi şartlar altında ödendiğine ilişkin şartlar şu şekilde;

  • Annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile % 40 ve üzeri engelli olan muhtaçlara ödenir. VGM'nin bu aylığından yararlanmak isteyen vatandaşların Sosyal güvencesi olmaması, Herhangi bir gelir veya aylığı bulunmaması, Mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması gerekmekte..
  • Bunun yanında muhtaç aylığı için vatandaşların gelir getirici taşınması veya taşınır olmaması gerekiyor. Ancak VGM taşınmazı varsa bile aylık 914 TL'den daha düşük getiri sağlıyorsa başvuruların yapılabileceğini açıkladı..

BAŞVURULAR NEREYE NASIL YAPILACAK?

Söz konusu destek ödemesi için vatandaşların başvurularını Vakıflar Genel Müdürlüğüne yapması gerekiyor. Başvuru işlemleri vakfın sitesinde yer alan formun doldurulması ve kendi il veya ilçenizde bulunan VGM birimlerine posta veya şahsen ulaştırmanız gerekiyor.

1000 TL SOSYAL YARDIMLAŞMA BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

AÇSHB Pandemi Sosyal Destek Faz-3 Başvuruları, e-Devlet üzerinden "T.C. Kimlik Numarasının" son hanesine göre alınmaya başlanmıştır.

Başvuru süreçleri e-devlet üzerinden takip edilebilecektir.

Değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacaktır.

Aynı haneden birden çok başvuru yapılması halinde, tek başvuru olarak değerlendirilecektir.

Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır:

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL'lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

  • 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,
  • 5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,
  • Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),
  • İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,
  • İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar

İKİZ ÇOCUK YARDIM PARASINDAN KİMLER YARARLANABİLİYOR?

Doğum yardımına Türk vatandaşları ve mavi kart sahibi olan herkes başvurabiliyor. Yardımı almaya hak kazanan vatandaşlar önceden SMS yoluyla bilgilendiriliyor. Yardımlardan annelerin yanı sıra babalar da faydalanabiliyor.

Sosyal Yardım Alabilme Koşulları Neler?

Sosyal yardım alabilmek için yönetmelikte belirtilen şartların olması gerekir.

-Herhangi bir sosyal güvencenin olmaması gerekir.

-Sigortalı olarak hiçbir işte çalışmıyor olmak gerekir.

-Sosyal Güvenlik Kurumunda dul veya yetim maaşı gibi yardımları almıyor olmak gerekmektedir.

Yardım başvurusunda bulunan kişilerin yardım başvurularının onaylanması için hane içerisindeki kişi sayısına göre düşen gelir tutarının yoksulluk sınırının altında olması zorunludur. Başvurularda ihtiyaç sahiplerinin bazı belgeleri hazırlamaları gerekir.

  • T.C kimlik belgesi aslı veya fotokopisi,
  • Muhtaçlık belgesi gibi evraklar hazırlanmalıdır.

Sosyal Yardım Başvuruları İçin Nereye Müracaat Edilir?

Sosyal yardımlar için en çok kaymakamlık binalarında yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapılmaktadır. Halk arasında kaymakamlık yardımı olarak bilinen yardımın asıl SYDV yardımlarıdır. Sosyal yardım sağlayan veren diğer kurum ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı il müdürlükleridir.

Aile ve Sosyal Politikalar yardım başvurusu aynı zamanda sosyal yardımlaşma vakıflarından da yapılabilmektedir. Bu yardımlardan faydalanmak isteyen kişiler başvurularını;

-Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına,

-Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine,

-Vakıf Genel Müdürlüğüne,

-Bulundukları bölgelerdeki belediyelere, yapabilirler.

Sosyal Para Yardımı Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Sosyal yardım alan kişiler sorgulama işlemlerini E-devlet üzerinden yapabilirler. Sorgulama işlemi için E-devlet sistemine girebilmek için E-devlet şifresine ihtiyaç vardır. Bu şifreler PTT şubelerinden 2 TL ücret ile alınabilmektedir.

E-devlet sistemine giriş yaparken, T.C kimlik numarası ve E-devlet şifresi istenmektedir.

Sorgulama işlemlerinde Sosyal yardımlara dair bütün bilgiler bulunmaktadır. Başvuruları onaylanmayan vatandaşların başvuru ekranında bilgi bulunamadı ibaresi yer almaktadır. Başvuruları kabul edilen adayların alacakları yardımların detaylarını görebilme imkanı vardır.

Muhtaçlık Belgesi Nasıl Alınır?

Muhtaçlık belgesi alarak sosyal yardım alabilmek mümkündür. Muhtaçlık belgesi olan kişiler yaşlılık maaşı, engelli maaşı veya diğer sosyal yardımlardan faydalanabilmek için başvuru hakkına sahiplerdir. Bütün yardımların farklı şartları olsa da muhtaçlık belgesi bütün yardımlarda istenmektedir. Muhtaçlık belgesi ikamet edilen yerdeki muhtarlıklardan alınabiliyor.

Kömür Yardımı Veriliyor!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından oluşturulan birimlerce ihtiyaç sahibi ailelerin başvurusuyla verilen kömür yardımına yakacak yardımı denir. Bu yardımdan yararlanabilmek için hane içindeki kişi başı gelir esas alınır. Bu gelir eğer 701 TL'nin üzerindeyse bu ailelere yakacak yardımı verilmez. Yakacak yardımı her yıl kış ayları öncesinde ihtiyaç sahiplerine verilir. Bu sosyal yardım nakdi yardım değildir. Başvuranlara kömür yardımı yapılır. Yakacak yardımının miktarını mütevelli heyeti belirler ve 500 kg kömürden az yardım yapılmaz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum