1. HABERLER

  2. Müjde Emekli maaşlarına 1000 TL zam yapıldı! Bakan Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge hakkında detaylı açıklama yaptı...
Müjde Emekli maaşlarına 1000 TL zam yapıldı!  Bakan Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge hakkında detaylı açıklama yaptı...

Müjde Emekli maaşlarına 1000 TL zam yapıldı! Bakan Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge hakkında detaylı açıklama yaptı...

Milyonlarca emeklinin uzun zamandır beklediği 3600 ek gösterge zammı için önemli gelişmeler yaşanıyor. Emekli aylıklarına 1000 TL düzeyinde takviye. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge hakkında detaylı açıklama yaptı.

A+A-

Milyonlarca emeklinin uzun zamandır beklediği 3600 ek gösterge zammı için önemli gelişmeler yaşanıyor. 3600 ek gösterge artışı yalnızca kamu personeliları değil, yaklaşık 2.4 000 000 kamu personeli emeklisinide yakından ilgilendiriyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge hakkında detaylı açıklama yaptı. Bakan Bilgin'in açıklamalarına göre, 3600 ek gösterge düzenlemesi ile söz konusu meslek gruplarının maaş ve ikramiyelerinde yüzde 20'lik bir artış meydana gelecek. Konuyla ilgili ayrıntılara haberimizde yer verdik. İşte, 3600 hakkında son gelişmeler...

Emekli ek gösterge artışı. Emekli aylıklarına 1000 TL düzeyinde takviye. Memurların maaş ve ikramiyelerin beraberinde, emeklilerinde maaşlarında da etkilenme olacak. Milyonlarca emeklinin uzun süreden beri beklediği 3600 ek gösterge için atılacak adımlar merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ek gösterge için anlaşma yoluna gidildiğini açıkladı. Bir çok meslek kolunu ilgilendiren gelişme sonrasında maaşlarda artış yüzleri güldürecek.

Ek göstergenin yüksek olması, emekli maaşlarınında yükselmesi manasına geliyor. Ek gösterge maaşı, ek gösterge puanının aylık katsayısı olarak belirlenir. 3600 ek gösterge hakkında ayrıntıları haberimizde derledik. İşte, son gelişmeler...

Milyonlarca kamu personeli ve kamu personeli emeklisi 3600 ek gösterge heyecanı yaşıyor. 2022'de hayata geçirilmesi beklenen düzenleme, kamu personeliların maaş ve ikramiyelerinin beraberinde emekli aylıklarına da yansıyacak.

Gösterge artışı yalnızca kamu personelilar için değil, 2.4 000 000 kamu personeli emeklisi için de bekleniyor. Yapılacak düzenleme emekli aylıklarında bin lira düzeyinde artış sağlayacak.

NASIL YANSIYACAK?

Ek göstergelerin yükseltilmesi önceden öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri dahil olmak üzere 4 meslek grubu için gündeme gelmişti.

Halen 4 senelik üniversite mezunu öğretmenler ve polisler ile 4 senelik dini yükseköğrenim mezunu imam-hatipler 3000 ek göstergeye tabi. 3600 ek gösterge hayata geçtiğinde 30 senelik hizmeti bulunan öğretmen, polis ve 4 senelik dini yükseköğrenim mezunu imam-hatiplerin emekli aylığı 943 lira artacak.

Hemşireler ve diğer imam-hatiplerin emekli aylığı ise bin 63 lira artarak öğretmen ve polisler ile eşitlenecek.

3600 MESELESİ ÇÖZÜME KAVUŞACAK'

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, yakın zamanda kamu personelilarla toplu sözleşme yaptıklarına değinerek, "Çok önemli bir kararı, kamu personelilarla yapmış olduğumuz sözleşmeyle belirledik, sözleşme tutanağına geçirdik. Nedir o? 3600 ek gösterge sorunu. Bu sözleşme döneminde 3600'ü, bütün kamu personelilar için ciddi bir problem olan ek gösterge meselesini çözüme kavuşturacağız. Sözleşmemizle kayıt altına alındı. Çalışma programını hazırlıyoruz" dedi.

3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSIYOR?

Bu durum yalnızca belirli meslek gruplarını kapsamaktadır fakat kamu personeli sendikaları bu ek göstergenin tüm kamu personeline uygulanmasını ve kapsamının genişletilmesini istemektedir. Fakat şuan 3600 ek gösterge polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerinden oluşan 1.3 000 000 kamu personeliu kapsamaktadır. Sadece bu meslek grupları ve bunlardan emekli olan yurttaşlar ek göstergeden yararlanabilir.

EK GÖSTERGE MAAŞLARA NE KADAR ETKİ EDECEK?

Bakan Bilgin'in açıklamalarına göre, 3600 ek gösterge düzenlemesi ile söz konusu meslek gruplarının maaş ve ikramiyelerinde yüzde 20'lik bir artış meydana gelecek.

MEMUR MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLDU?

Memur ve kamu personeli emeklilerinin maaşına 2022 senesinde yapılacak zam oranı da belli oldu. Buna göre, 2022'nin ilk altı ayında yüzde 5, ikinci altı ayında yüzde 7 artış yapılacak. Ayrıca 2023 senesinin ilk altı ayında yüzde 8, ikinci altı ayında yüzde 6 zam söz konusu olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum