1. HABERLER

  2. Milyonların Çok Sevineceği Bomba Haber! Sızdırıldı! Asgari Ücret 3.400 TL! Müjdeler Gelmeye Devam Ediyor!
Milyonların Çok Sevineceği Bomba Haber! Sızdırıldı! Asgari Ücret 3.400 TL! Müjdeler Gelmeye Devam Ediyor!

Milyonların Çok Sevineceği Bomba Haber! Sızdırıldı! Asgari Ücret 3.400 TL! Müjdeler Gelmeye Devam Ediyor!

Eylül ayına geldik. Türkiye’de çalışan milyonlarca minimum ücretli zam için araştırmalara başladı. 3 ay sonra yeni zam oranı belli olacak. Peki, 2022 senesinde minimum ücret ne kadar olacak? İlk gelen bilgilere rakam en az 3.400 lira! İşte ayrıntılar...

A+A-

Eylül ayına geldik. Türkiye’de çalışan milyonlarca minimum ücretli zam için araştırmalara başladı. 3 ay sonra yeni zam oranı belli olacak. Peki, 2022 senesinde minimum ücret ne kadar olacak? İlk gelen bilgilere rakam en az 3.400 lira! İşte ayrıntılar ve merak edilen her şey.

MİLYONLARI SEVİNÇTEN HAVAYA UÇURAN HABER SON DAKİKA SIZDIRILDI: “ASGARİ ÜCRET 3.400 TL”

Minimum ücretle çalışanlar, şimdi çok büyük bir merakla 2022 zammına kilitlendi. Önümüzdeki yıl minimum ücrete ne kadar zam yapılacak. 2022 minimum ücret ne kadar olacak? Devletin bugüne dek görülmemiş çok büyük bir müjde vermesi bekleniyor. Sürekli artan enflasyon ve hayat pahalılığı sebebiyle zam beklentisini artıran minimum ücretliler, devletten açıklama bekliyor.

ASGARİ ÜCRET 2022 YILI ZAMMI NE KADAR OLACAK?

2021 minimum ücreti 2.825 TL ve bu rakamın artmasını isteyen çalışanlar, en büyük gider kalemlerinin konut, kira ve market alışverişi olduğunu söylüyor. Pekçok minimum ücretli aldığı para ile ev geçindiriyor. Bir taraftan kira öderken, öbür taraftan da çoluğunun çocuğunun masraflarını karşılamak mecburiyetinde kalıyor. Minimum ücret alarak ev geçindirmek isteyenler, bu yıl çok iyi bir zam bekliyor. Müjde ise kapıda…

Hepimizin bildiği gibi minimum ücrete her sene zam geliyor. 2021 yılı minimum ücret bu yılsonuna kadar 2.825 TL olarak devam edecek. Zamlı maaşlar 1 Şubat 2021 itibariyle hesaplara yatacak. Bu rakamın en az 3.400 TL olmasını bekleniyor. Bilindiği gibi zam oranını Minimum Ücret Belirleme Komisyonu tespit edecek. 2021 Aralık ayında görüşmeler başlayacak. TİSK, Türk-İş ve Çalışma Bakanlığı bu kez kıran kırana pazarlık yaşanacak. Peki rakam, 3.400 TL’nin de üzerine çıkabilir mi?

2021 senesinde enflasyonun ortalama yüzde 20 bandından olması, maaşların da en az yüzde 20 zamlanması bekleniyor. Bu da minimum ücreti en az 3.400 TL yapacak. Minimum ücretliler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın inisiyatif kullanarak, bu rakamı biraz daha artırmasını istiyor. Vatandaşın 2022 minimum ücret beklentisi en az 4.000 TL ile 4.500 TL arasında değişiyor. İşverenlerin bu rakamları duyduklarında adeta nefesi kesilip, kanı çekiliyor. Çünkü zammı hükümet verse de, para işverenin cebinden çıkıyor. Peki, ne olacak?

Minimum ücret zammı çok büyük bir merakla ve heyecan ile bekleniyor. İşverenler, bütün dengelerin değişmesini istemiyor. Çok çok büyük bir zam yapılması halinde işçi çıkarmak mecburiyetinde kalacaklarını, yeni istihdamların bütünüyle duracağını söylüyorlar. Çalışanlar ise minimum ücrete büyük zam bekliyor. Top hükümette, rakam şimdilik en az 3.400 lira gözüküyor. Peki, siz ne düşünüyorsunuz? 2022 yılı minimum ücreti ne kadar olmalı? Görüş ve önerilerinizi lütfen yorum bölümünden bizimle paylaşın.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum