1. HABERLER

  2. Milyonların Beklediği Haber Geldi! En yüksek ve en düşük memur maaşı ne kadar oldu İşte detaylar?
Milyonların Beklediği Haber Geldi! En yüksek ve en düşük memur maaşı ne kadar oldu İşte detaylar?

Milyonların Beklediği Haber Geldi! En yüksek ve en düşük memur maaşı ne kadar oldu İşte detaylar?

Memur maaşları için zam görüşmeleri tamamlandı. Sendika ve hükümet yetkilileri arasında yapılan görüşmeler neticesinde 6. Dönem Toplu Sözleşmesi imzalanırken, en yüksek kamu personeli maaşı ve en düşük kamu personeli maaşı belli oldu.

A+A-

Memur maaşları için zam görüşmeleri tamamlandı. Sendika ve hükümet yetkilileri arasında yapılan görüşmeler neticesinde 6. Dönem Toplu Sözleşmesi imzalanırken, en yüksek kamu personeli maaşı ve en düşük kamu personeli maaşı belli oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 6. Dönem Toplu Sözleşmesi'nin imzalandığını duyururken, bu görüşmelerin tamamlanması ile beraber kamu personeli maaşı ve kamu personeli emeklisi maaşına yapılacak zam oranı belli oldu.

Bakan Bilgin Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımda, kamu personeli sendikalarıyla vardıkları anlaşmayla beraber 2022-2023 yılları maaşlarındaki kümülatif artış oranlarının yüzde 30 ile 35 arasında değiştiğini belirtti.

2 Ağustos'ta başlayan görüşmelerin tamamlanması ile beraber kamu personeli maaşları zam oranı belirlendi. Buna göre, kamu personeli ve kamu personeli emeklisinin maaşına 2022'nin ilk altı ayı %5, ikinci altı ayı %7, 2023'ün ilk altı ayı %8, ikinci altı ayı %6 ve enflasyon farklarından oluşan zam geldi.

En düşük kamu personeli maaşı ne kadar oldu?

Görüşmelerin ardından en düşük kamu personeli maaşı 4 bin 460 lira 74 kuruşutan, 4 bin 837 lira 67 kuruşa yükseldi. En yüksek kamu personeli maaşı ise 18 000 537 lira 98 kuruştan, 20 000 104 lira 44 kuruşa yükseldi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.