1. HABERLER

  2. Milyonlarca vatandaşa uzun zamandır beklenen müjdeli karar! Zam haberleri gelmeye devam ediyor…
Milyonlarca vatandaşa uzun zamandır beklenen müjdeli karar! Zam haberleri gelmeye devam ediyor…

Milyonlarca vatandaşa uzun zamandır beklenen müjdeli karar! Zam haberleri gelmeye devam ediyor…

Milyonlarca vatandaşı çok yakından ilgilendiren ve uzun zamandır bekledikleri zam müjdesi gelmeye devam ediyor. İlk sıralarda emekli sandıkları emeklisi kamu çalışanı taşeron ve kamu çalışanları olmak üzere herkesi çok yakından ilgilendiren zamlı haberle

A+A-

Milyonlarca vatandaşı çok yakından ilgilendiren ve uzun zamandır bekledikleri zam müjdesi gelmeye devam ediyor. İlk sıralarda emekli sandıkları emeklisi kamu çalışanı taşeron ve kamu çalışanları olmak üzere herkesi çok yakından ilgilendiren zamlı haberle gelmeye devam ediyor.

Bu durum adeta herkesin sevince boğulmasına yardımcı oldu. Maaşlarda yaşanacak o sürpriz gelişmeler gelmeye devam ediyor.

Vatandaşlar tarafından maaş zamları ile ilgili uzun zamandır olumlu yönde adımların atılması bekleniyordu. 2021 yılı içerisinde vatandaşlar için gelen zam miktarı bir hayli önemli oldu. Bu durum karşısında vatandaşlar adeta küresel anlam içerisinde salgın ile ekonomik anlamda etkilendiler. Bu zorlu günlerde;

  1. Günlük giderlerini karşılamak konusunda zorlanmak
  2. Faturaları ödemek
  3. Kira ödemeleri konusunda zorlandıkları bilinen bir gerçektir.

Beklenen zam yolda…

2021 yılı içerisinde çalışan vatandaşlar için gelen maaş zamlarının ardından oranların ne kadar olduğu açıklandı. Açıklanmış olan değerlerin belirlenmesi ile beraber enflasyonda oluşan net rakamlar durumu belli etti. Bu yüzden artan ekonomik durumlar karşısında vatandaşların alım güçlerinde azalmalar meydana geldi. Fakat bu sene içerisinde tam manası ile anlamlı olmalı.

  1. Ek ödemeler
  2. Promosyon ödemeleri
  3. İkramiye ödemeleri
  4. Ek zamlar ile ilgili araştırmalar vatandaşlar arasında hız kazandı.

Genel anlamda uygulanması söz konusu olan bu zamlı sistemleri toplu iş sözleşmeleri kapsamında meydana gelecek. Toplu iş sözleşmeleri ile genel olarak taşeron işçi maaş zamları için belirlenecek. Bu kapsamda taşeron işçiler için sınırlı kalmayacaklardır. Açıklanması uzun zamandır beklenen zamlı durumlar için iş sözlemlerinin sona ermesi ile temin edilecek. Zam oranları yeniden hesaplarda gözükecek.

Toplu sözleşmelere az kaldı…

  1. İşçiler
  2. Kamu işçileri
  3. Taşeron işçiler
  4. Kamu işçileri
  5. Emekli sandığı ile ilgili yer alan emekliler için söz konusu çalışmalar devam ediyor.

Sendikalar tarafından gelen son dakika açıklamaları ile vatandaşlar için toplu iş sözleşmeleri için hazırlıklar devam ediyor. Taşeron işçilerden bir kısımları da bu sözleşmeleri imzalayarak harekete geçildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.