1. HABERLER

  2. Milyonlarca vatandaşa 2.625 TL ödeme yapılacak! Zam Geldi O destekler tek tek sıralandı! Almak için hemen başvuru yapın! İşte detaylar...
Milyonlarca vatandaşa 2.625 TL ödeme yapılacak! Zam Geldi O destekler tek tek sıralandı! Almak için hemen başvuru yapın! İşte detaylar...

Milyonlarca vatandaşa 2.625 TL ödeme yapılacak! Zam Geldi O destekler tek tek sıralandı! Almak için hemen başvuru yapın! İşte detaylar...

Yaşlı yurttaşlarımıza her sene binlerce lira destek verilmekte. Sosyal devlet kapsamında verilen destekler ile yaşlılar rahat bir nefes alıyor. Uzun seneler boyunca vergi veren vatandaşlarımız yaşlandığında unutulmuyor ve devlet desteği sağlanıyor.

A+A-

Yaşlı yurttaşlarımıza her sene binlerce lira destek verilmekte. Sosyal devlet kapsamında verilen destekler ile yaşlılar rahat bir nefes alıyor. Uzun seneler boyunca vergi veren vatandaşlarımız yaşlandığında unutulmuyor ve devlet desteği sağlanıyor.

Şartları sağlayanlara 65 yaş aylığı, evde bakım parası, sağlık hizmeti, bedava dağıttığı ulaşım gibi destekler verilmekte. İşte; yaşlıların alabileceği binlerce lira değerinde ödemeler!

Ülkemizde yaşlı yurttaşlara pek çok destek sunuluyor. Aynı anda verilen destekler ile yaşlılar sağlık, ulaşım gibi alanlarda rahatlarken, ekonomik destek de alabiliyor. Verilen ekonomik destekler toplam 2.625 TL'ye çıkabiliyor. Bunlardan en önemlisiyse bilindiği gibi 65 yaş aylığı ve evde bakım parası oluyor. Bu destekleri alabilmek için bazı koşulları sağlamanız gerektiğini belirtelim. İşte; yaşlılara binlerce lira ödemenin ayrıntıları!
Yaşlılar için ülkemizde bir çok destek sunuluyor. Şartları sağlayanlar, hem 65 yaş aylığı hem evde bakım parasıyla ayda 2 000 625 lira alabiliyor.

65 YAŞ AYLIĞI:

Halen 65 yaş üstü muhtaç yurttaşlara 828,21 lira ödeme yapılıyor.
Bu ödemede kişinin kendinin ve eşinin gelirine bakılıyor. İkisinin toplam gelirleri bin 705 liranın altındaysa maaş bağlanıyor.

EVDE BAKIM DESTEĞİ:

Aylık ödeme bin 797 lira olarak belirlenmiştir.
Evde bakım desteği için yüzde 50 ve üstünde engelli raporu gerekmektedir. Maaş yaşlıya değil, kendine bakana verilmekte. Hane içinde kişi başı gelirin bin 705 liranın altında olması gerekmektedir..

SAĞLIK HİZMETİ:

Devlet, engelli veya çok yaşlı olduğu için bakıma muhtaç kişilere evde sağlık hizmeti veriyor.

ÜCRETSİZ ULAŞIM:

65 yaş ve üzeri olanlar şehir içi toplu taşımalardan bedava dağıttığı yararlanıyor.

BAKIM DEVLETTEN:

Devlet, bakıma muhtaç olan, 'yoksul' yaşlıların huzurevi ve bakım evlerinde bedava dağıttığı bakılmasını sağlıyor.

EVDE MAAŞ:

Yaşlı ve emekliler, sağlık durumları sebebiyle PTT ya da bankalardan maaş çekemiyorsa evde ödeme yapılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.