1. HABERLER

  2. Milyonlarca memur ve emekliye 600 TL zam haberi geldi! 3600 ek göstergede son durum nedir?
Milyonlarca memur ve emekliye 600 TL zam haberi geldi! 3600 ek göstergede son durum nedir?

Milyonlarca memur ve emekliye 600 TL zam haberi geldi! 3600 ek göstergede son durum nedir?

Milyonlarca memur ve emekliye müjdeli haber geldi ve yapılan zam oranı belli oldu. Peki 3600 ek göstergede son durum nedir, 3600 ek gösterge ve sözleşmeliye yeni haklar neler verildi?

A+A-

3600 ek göstergenin ne zaman çıkacağı yüz binlerce memurun gündemindeki yerini koruyor. Peki yaklaşık 4.2 milyon memur ve 2.2 milyon memur emeklisinin beklediği haber geldi mi? Memurların, aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde önemli yeri olan 3600 ek gösterge ile ilgili son durum nedir? Memur ve emekliye ne kadar zam yapıldı? İşte tüm gelişmeler…

Kamu İşveren Heyeti, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında dün gerçekleştirilen toplantıda zam teklifini sendikalara sundu.

Merkez Bankası'nın 2022 için enflasyonu tek haneli bir rakama indirme hedefinin olduğunu hatırlatan Bilgin, "2022 yılının ilk 6 ayında yüzde 5, ikinci 6 ayında yüzde 6, 2023'ün ilk ve ikinci 6 ayı için yüzde 6 artı 6 ve enflasyon farkları teklifini veriyoruz.

Bu taleplere karşı verilen bir tekliftir. Bunlar müzakere edilecektir, bu müzakerelerin sonucundan da uzlaşacağımız bir oranda hem enflasyonu kontrol altına alacak bir çizgi içerisinde hem de çalışanlarımızı enflasyona karşı koruyacak bir ücret politikasında karar aşamasına geliriz" dedi.

3600 VE SÖZLEŞMELİ...

Bakan Bilgin, sendikaların 3600 ek gösterge meselesinin bu sözleşme sürecinde çözülmesi gerektiği görüşünü benimsediklerini ifade ederek, "Bu teklifi kabul ediyoruz. Cumhurbaşkanımız'ın yaptığı açıklama var. Bu çerçevede devlet bu sorunu çözme konusunda gerekli çalışmaları yapacak, yapması gerekir" diye konuştu.

Sözleşmeli personelin haklarının yeniden düzenlenmesi, kamu personelinin haklarına sahip olmaları konusundaki teklife dikkat çeken Bilgin, "Bu teklif konusunda da benzer bir yaklaşıma sahip olduğumuzu altını çizmek isterim" değerlendirmesini yaptı.

SENDİKALAR NE İSTEDİ?

  • 2022'de yüzde 21, 2023'te yüzde 17 zam
  • Yüzde 6 refah payı
  • 600 lira seyyanen zam

HÜKÜMET NE TEKLİF ETTİ?

  • 2022'de yüzde 5+6 zam
  • Enflasyon farkı

22 AĞUSTOS'TA KESİNLEŞECEK

Sendikalar, hükümetten gelen teklifi genişletilmiş başkanlar kurulu toplantısında değerlendirecek.

Uzlaşı olursa 22 Ağustos'ta zam oranı belli olacak.

Anlaşma olmazsa kamu görevlileri hakem heyeti Ağustos sonunda zam oranına karar verecek.

MEMUR-SEN: YENİ TEKLİF BEKLİYORUZ

Toplam kümülatif yüzde 25 zam teklifiyle ilgili olarak Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yetersiz bulduklarını, yeni bir teklif beklediklerini söyledi

Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci de teklifin revize edilmesini, beklentileri karşılayacak bir artışla masaya gelinmesini istedi.

2023'te yüzde 6+6 zam

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.