1. HABERLER

  2. Milyonlarca Kişiyi ilgilendiriyor! Her Ay Toplu Ödemesi Yapılıyor PTT'den 867 TL Alabilirsiniz İşte Detaylar...
Milyonlarca Kişiyi ilgilendiriyor! Her Ay Toplu Ödemesi Yapılıyor PTT'den 867 TL Alabilirsiniz İşte Detaylar...

Milyonlarca Kişiyi ilgilendiriyor! Her Ay Toplu Ödemesi Yapılıyor PTT'den 867 TL Alabilirsiniz İşte Detaylar...

Devlet yurtdaşın yardımına koşuyor. Zor günlerde onları yalnız bırakmıyor. Devlet, ihtiyacı olan yurttaşlara pek çok konu da yardımcı oluyor. Bu yardımlardan bir tanesi de yaşlılık aylığı. Yaşlılık aylığı ile alakalı bilinmeyenleri sizler için derledik. İ

A+A-

Devlet, hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan 65 yaş ve üzeri yurttaşların yardımına koşuyor. 65 yaş ve üstü, parasal durumu ise kötü olan yurttaşlara yaşlılık aylığı bağlanıyor.

Son günlerde pek konuşulmayan ve hatta unutulmaya yüz tutan bir yardım ile alakalı bilinmeyenleri sizin için araştırdık. Şartları sağlamakta olan 65 yaş üstü yurttaşlar, 2021 senesinde önceden belirlenen tutarı PTT işyerlerinden çekebiliyor. 65 yaş üstü yurttaşlar ise yaşlılık aylığı nedir? Yaşlılık aylığı koşulları nelerdir? Yaşlılık aylığı müracaat nasıl yapılır? Gibi soruların yanıtını arıyor. Gazeteniz Denge’nin ekonomi editörleri yaşlılık aylığı ile alakalı merak ettiklerini derledi.

Dilerseniz öncelikle yaşlılık aylığı ile alakalı koşullara bakalım. Devletten her ay yaşlılık aylığı almak için yapmanız gerekli olan ya da devletin sizden istediği belgeler şunlar:

T.C. Vatandaşı olmak

65 yaşını doldurmuş olmak

Sosyal güvencenin bulunmaması

Nafaka almamak ve herhangi bir gelirin olmaması

Bakım evi veya benzeri bir yerde kalmamak

Hane halkının gelir ortalamasının asgari ücret net tutarının üçte birinin altında olmalı

Peki, yaşlılık aylığına nasıl müracaat Oluyor?

Yaşlılık maaşına başvurmak için ikamet ettiğiniz il ya da ilçede bulunan Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında yapılıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurduktan sonra size bir belge verilecek. O belge için sizden istenilen belgeler ise şunlar:

Yaşlılık aylığı formu

2 adet vesikalık fotoğraf

Mal bildirimi

Muhtaçlık belgesi

İkametgâh belgesi

Vukuatlı nüfus kayıt örneği

Mal bildirimi

Peki, 2021 yılı yaşlılık aylığı ne kadar?
2021 yılı için devlet tarafından belirlenen yaşlılık maaşının tutarı 864,89 TL’dir. Memur maaşları esas alınarak verilen yaşlılık maaşının tutarı ocak ve temmuz ayındaki enflasyon oranlarıyla artış gösterdi.

Yaşlılık maaşı tutarı 2021 yılı için 864,89 TL olarak belirlenmiştir. Memur maaşlarına endekslenerek hesaplanan yaşlılık maaşları ocak ve temmuz aylarında açıklanan enflasyonla arttı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.