1. HABERLER

  2. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren son dakika gelişmesi! Emeklilere tam 414 TL ek zam! Artış için iki farklı formül var…
Milyonlarca kişiyi ilgilendiren son dakika gelişmesi! Emeklilere tam 414 TL ek zam! Artış için iki farklı formül var…

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren son dakika gelişmesi! Emeklilere tam 414 TL ek zam! Artış için iki farklı formül var…

Gelen son dakika haberlerine göre; emeklilere her ay düzenli olarak ödenmekte olan ek ödemelerin için arttırılması gündemde yerini alıyor. 2 farklı formül yer alıyor. AGİ ödemeleri eşitlenirse 268 – 456 lira aralığında artış meydana gelecek.

A+A-

Maaşların yüzde onu kadar olan artış ile beraber 414 TL’ye kadar artışlar söz konusu olacak. Emekli vatandaşlar için her ay maaşlarının yüzde 4’lük kadar kısmı yüzde 5’lik kadar kısmı ek ödemeler alınacak. Ek ödemeler için gerekli olan oran, maaşı şu an 1554 TL olanlar için yüzde 5, üzerinde olan vatandaşlar için yüzde 4 olarak ödemeler yapılacak. Emekli vatandaşlar için vergi iadesinin de yerine getirilecek olan ek ödemeler ile beraber günümüzde düşük kaldığı da açıklanarak artmaları talep edildi. 2 farklı formül şu an gündemde yerini almaya devam ediyor.

Çalışanlar için her ay düzenli olarak yapılan AGİ eşitlenmesi söz konusu olursa yüzde ona kadar çıkabilecek.

Her şey çalışanlar gibi olacak…

Çalışan vatandaşlar için her ay düzenli olarak ödenmeye devam eden AGİ, evli olup olmama durumları, eşleri çalışıyor mu çalışmıyor mu, kaç çocukları var diye ona bakılarak ortalama olarak 268,31 ila 456,13 TL arasında değişiklikler yapılacak. Eğer ek ödemeler ile beraber AGİ eşitlemesi emekli vatandaşlar için her ay düzenli olarak en az 268,31 TL en fazla da 456,13 TL ek ödeme verilmesi gerekecek.

En çok 690 TL ödeme…

Ek ödeme eğer gündemde yer aldığı gibi yüzde 10’a çıkarılması sağlanması söz konusu olsa bile ellerine geçerse tutar en az iki katına kadar artış sağlayacak. SSK ve Bağkur emekli vatandaşları için ek ödeme tutarları konusunda 414,51 TL ye kadar artışlar söz konusu olacak. 6 bin 908 TL seviyesinde maaş alan bir vatandaşlar için 276,33 TL yerine 690,84 TL ek ödemelerin verilmesi söz konusu olacak. Bu sayede emekli vatandaşlar için rahat bir gündem kalacak. Bu yüzden net formüller bu şekilde netleşmesi gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.