1. HABERLER

  2. Milyonlarca kişiye son dakika açıklaması geldi 2.625 TL yardım parası ödemesi yapılacak! PTT’den başvuran herkes anında ödeme yapılacak...
Milyonlarca kişiye son dakika açıklaması geldi 2.625 TL yardım parası ödemesi yapılacak! PTT’den başvuran herkes anında ödeme yapılacak...

Milyonlarca kişiye son dakika açıklaması geldi 2.625 TL yardım parası ödemesi yapılacak! PTT’den başvuran herkes anında ödeme yapılacak...

Devletten yaşlılara pek çok önemli imkân sağlanıyor. 65 yaş aylığından evde bakım desteğine kadar milyonlarca vatandaş, önemli tutarda ödemeler alabiliyor. Bazı koşulların taşınması durumunda 2.625 TL ödeme yapılabiliyor.

A+A-

Ülkemizde yaşlı vatandaşlara birçok destek sunuluyor. Aynı anda verilen desteklerle yaşlılar sağlık, ulaşım gibi alanlarda rahatlarken, ekonomik destek de alabiliyor. Verilen ekonomik destekler toplam 2.625 TL'ye çıkabiliyor. Bunlardan en önemlisi ise bilindiği üzere 65 yaş aylığı ve evde bakım parası oluyor. Bu destekleri alabilmek için bazı şartları sağlamanız gerektiğini belirtelim. İşte; yaşlılara binlerce lira ödemenin detayları!

Yaşlılar için ülkemizde pek çok destek sunuluyor. Şartları sağlayanlar, hem 65 yaş aylığı hem evde bakım parası ile ayda 2 bin 625 lira alabiliyor.

65 YAŞ AYLIĞI:

Halen 65 yaş üstü muhtaç vatandaşlara 828,21 lira ödeme yapılıyor.

Bu ödemede kişinin kendisinin ve eşinin gelirine bakılıyor. İkisinin toplam gelirleri bin 705 liranın altındaysa maaş bağlanıyor.

EVDE BAKIM DESTEĞİ:

Aylık ödeme bin 797 lira olarak belirlenmiştir. Evde bakım desteği için yüzde 50 ve üzerinde engelli raporu gerekiyor. Maaş yaşlıya değil, kendisine bakana veriliyor. Hane içinde kişi başı gelirin bin 705 liranın altında olması gerekiyor.

SAĞLIK HİZMETİ:

Devlet, engelli ya da çok yaşlı olduğu için bakıma muhtaç kişilere evde sağlık hizmeti veriyor.

ÜCRETSİZ ULAŞIM:

65 yaş ve üzeri olanlar şehir içi toplu taşımalardan ücretsiz yararlanıyor.

BAKIM DEVLETTEN:

Devlet, bakıma muhtaç olan, 'yoksul' yaşlıların huzurevi ve bakım evlerinde ücretsiz bakılmasını sağlıyor.

EVDE MAAŞ:

Yaşlı ve emekliler, sağlık durumları nedeniyle PTT veya bankalardan maaş çekemiyorsa evde ödeme yapılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.