1. HABERLER

  2. Milyonlarca Emekliye Müjde! 400 TL Fazladan Ödeme Yapılacak! Kimse Bunu Beklemiyordu!
Milyonlarca Emekliye Müjde! 400 TL Fazladan Ödeme Yapılacak! Kimse Bunu Beklemiyordu!

Milyonlarca Emekliye Müjde! 400 TL Fazladan Ödeme Yapılacak! Kimse Bunu Beklemiyordu!

Milyonlarca emekli Temmuz ayında uygulanan zamla beraber zamlı maaşlarını ve Kurban Bayramı ikramiyelerini aldı. Emekliler şimdi de 2 Ağustos tarihini heyecanla bekliyor.

A+A-

Milyonlarca emekli Temmuz ayında uygulanan zamla beraber zamlı maaşlarını ve Kurban Bayramı ikramiyelerini aldı. Emekliler şimdi de 2 Ağustos tarihini heyecanla bekliyor.

Buna göre, toplu protokol görüşmelerinden sonra 2000 senesi ve sonrasında emekli olan SSK'lıların talebi hayata geçirilirse, ilk intibaktaki gibi 50 ile 400 TL arasında zam uygulanabilir. Emekliye 400 TL zam müjdesinin tüm detayları...

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı bu haberde! 2 Ağustos tarihinden itibaren başlayacak olan toplu protokol görüşmelerinde memur emeklisi vatandaşların taleplerinin hükümete iletilmesi bekleniyor. Ancak toplantıdan sonra SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de önemli gelişmeler yaşanacağı tahmin ediliyor. Eğer SSK ve Bağ-Kur emeklisi vatandaşların intibak talepleri onay alırsa maaşlara da zam uygulanacak. Bunun sayesinde 2000 yılı ve sonrasında emekliliği gerçekleşen SSK'lılrarın hesaplarına 50 ile 400 TL arasında fazladan para yatacak. Diğer taraftan 2000 senesi ve sonrasında emekli olanların maaşı tekrar hesaplanacak.

Emeklilerin intibak zammına ilişkin taleplerinide masaya taşımaları bekleniyor. Memur emeklileri arasındaki kurum kaynaklı oluşan maaş farkının ek ödeme ile kapatılması talep edilecek. 13 bin 000 emekliyi yakından ilgilendiren bu gelişmeler SSK ve Bağ-Kur'lu vatandaşlara umut olacak. Toplu protokol için ayrıntıları sizler için haberimizde derledik. Peki istekler neler? Görüşmeler ne zaman sonuçlanacak?

Emekli Maaş Farkı Ek Ödeme İle Kapatılacak

Memur emeklilerinin isteklerinin ise Memur-Sen tarafından bir kez daha toplu protokol masasına yatırılması tahmin ediliyor. Buna göre, aynı unvanlı kadro veya görevden emekli olanlar arasında kurum kaynaklı emekli maaşı farkı ek ödeme ile kapatılacak.

Kamudaki 700 binden fazla çalışanı kapsayan 2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri sürerken, memur ve emeklilerini yakından ilgilendiren toplu protokol görüşmelerinde de süreç gelecek günlerde başlıyor. Yaklaşık 4,5 bin 000 memur ve 2,5 bin 000 memur emeklisinin maaş ve aylıklarına 2022 ve 2023 senelerinde gerçekleştirilecek zammın belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin ilk toplantısı 2 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek.

Seyyanen Zam ve Refah Payı Talebi

Önceki senelerden farklı olarak bu sene birlikte hareket etme kararı alan Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen görüşmeler bundan önce isteklerini ortak bir şekilde belirledi. Konfederasyonların ortak talepleri içinde; maaş ve aylıklara oransal zammın beraberinde, seyyanen zam ve refah payı verilmesi, 3600 ek gösterge, protokollilerin kadroya geçirilmesi ile derece kademe ilerlemesinin önündeki engellerin kaldırılması gibi maddeler bulunuyor. Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen ortak isteklerini 26 Temmuz tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sundu.

Gözler Hakem Kurulu'na Çevrilecek

Yasal olarak Ağustos ayında yapılması gereken protokol süreci, 2 Ağustos tarihinde Bakanlığın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek ilk toplantı ile resmi olarak başlayacak. Sözleşmenin genelinde ve hizmet kollarında istenen maddelerin görüşmeleri ile ilerleyecek müzakere takvimi, Ağustos ayının üçüncü haftasında sonlanacak.

Taraflar arasında bu süreye kadar anlaşma sağlanamaması durumunda Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci başlıyor. 11 kişiden meydana gelen Hakem Kurulu, protokolye yönelik son kararı verecek. Emeklilerin gözü o tarihte! SSK ve Bağ-Kur'lulara seyyanen zam, refah payı ve 3600 ek gösterge gibi istekler toplu protokol görüşmelerinde masaya yatırılıyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.