1. HABERLER

  2. Milyonlara Müjde Hükümet sözünü tuttu! Kira yardımı faizsiz kredi ve hibe desteği verilecek! Başvuran Herkese verilecek...
Milyonlara Müjde Hükümet sözünü tuttu! Kira yardımı faizsiz kredi ve hibe desteği verilecek! Başvuran Herkese verilecek...

Milyonlara Müjde Hükümet sözünü tuttu! Kira yardımı faizsiz kredi ve hibe desteği verilecek! Başvuran Herkese verilecek...

83 milyar destek ayrıldı, başvurana verilmekte Hükümet sözünü tuttu! Kira yardımı, faizsiz kredi, hibe desteği verilmekte! 83 milyar destek ayrıldı, başvurana verilmekte. Hükümetten faizsiz kredi ve kira desteğiyle beraber hile açıklaması geldi.

A+A-

Kira yardımı, faizsiz kredi, hibe desteği verilmekte! 83 milyar destek ayrıldı, başvurana verilmekte. Hükümetten faizsiz kredi ve kira desteğiyle beraber hile açıklaması geldi.

Özellikle mücadele sürecinde salgından maddi olarak olumsuz etkileyen yurttaşlara sahip çıkacağını sık sık dile getiren hükümet hibe desteği programı sayesinde tam 83 milyar liralık destek paketini paylaştı. Ekonomiyi ayakta tutmak için verilen destekler sayesinde kira yardımı, faizsiz kredi ve hibe desteğiyle esnaf rahat bir nefes alacak. Hükümetten destek ödemeleri ile alakalı flaş açıklamalar haberimizde...

Koronavirüs salgını ile mücadele sürecinde ekonomik kapsamda olumsuz etkilenen esnaflara hükümet sahip çıkıyor. Özellikle bu süre içerisinde gelir kaybı yaşamakta olan, dükkanını kapamak mecburiyetinde kalan, hemde kapanma sürecine de kapalı olan iş yerleri için hükümetten destek sözü geldi. Hibe desteği, kira desteği ve faizsiz kredi olanakları sayesinde milyarlarca lira Destek olan esnaflar rahat bir nefes alma olanağı bulacak.

Şu ana kadar toplamda 2 000 000 540 bin esnaf, 8 milyar 954 milyon lira destek ödemesi aldı. Ciro kaybı yaşamakta olan esnaflara da toplamda 212 000 000 lira ciro kaybı desteği sağlandı. Bu konu da hükümetten yeni açıklamalar geldi.

1 MİLYONDAN FAZLA ESNAFA FAİZ İNDİRİMLİ KREDİ

Koronavirüse mücadele sürecinde ekonomik kapsamda olumsuz etkilenen esnaflara hükümet tarafından 74 milyar lira faizsiz kredi olanağı verildi. Aralık 2020 tarihinden önce vergi mükellefi olan ve NACE kodlarında bulunan esnaflara da gelir kaybı desteği sağlandı. Toplamda gelir kaybı desteği verilen esnaf sayısı 1 000 000 163 bin oldu.

KİRA DESTEĞİ VERİLDİ

Yine koronavirüsle mücadele sürecinde ekonomik sıkıntı yaşamakta olan esnaflara da kira desteği sağlandı. İş yerleri kira olan esnaflara Büyük şehirlerde 750 lira kira desteği ödemesi gerçekleştirilirken diğer şehirlerde ise 500 lira verildi. Esnafların gelir kaybı desteği almak için yapmış oldukları müracaatlardan 1 000 000 78 bini onaylandı. Toplamda 4 milyar 285 milyon ödeme yapıldı. Kira desteği kapsamında ise 171 bine esnaf 359 milyon 212 bin lira ödeme aldı.

HİBE DESTEĞİ ESNAFA CAN SUYU OLDU

Tam kapanma sebebi ile pek çok esnaf zarara uğramış ekonomik kapsamda sorun yaşamaya başlamıştı. Esnaflara iki farklı grupta tam kapanmada hibe desteği ödemesi verilmesine karar verilmişti. 3 ve 5 000 lira dahil olmak üzere verilen hibe desteği ödemelerinden 1 000 000 75 000 kişi 3'er bin lira olarak faydalanırken 217 bin esnaf ise 1 milyar 86 milyon lira ödeme aldı.

Esnafa verilen hibe desteği kapsamında toplam tutar 4 milyar 310 milyondan fazla oldu.

FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ VERİLİYOR

Ayrıca devletin hala devam etmekte olan faizsiz kredi olanakları da bulunuyor. Esnaf kredi ve kefalet Kooperatifleri veya direk olarak Halkbank üzerinden faizsiz kredi ve %50 faiz indirimini kredi kullanmak mümkün. Geçtiğimiz yıl bu krediler için başvuru yapan esnaf sayısı 1 000 000 162 bin olurken toplamda 67.5 milyar lira faizsiz kredi sağlandı. 2021 senesinde ise faizsiz kredi için müracaat yapan esnaf sayısı 1163000 olurken 74 milyar lira faiz indirimli kredi kullandırıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler