1. HABERLER

  2. Kredi kartı kullananlar dikkat! 1 Mayıs tarihine kadar geçerli…
Kredi kartı kullananlar dikkat! 1 Mayıs tarihine kadar geçerli…

Kredi kartı kullananlar dikkat! 1 Mayıs tarihine kadar geçerli…

Kredi kartı kullanmaya devam eden milyonlarca vatandaşı çok yakından ilgilendiren gelişmeler gelmeye devam ediyor. 500 TL nakit çekim ve 1250 TL harcama için ayarlanan kartlar için kimlik tespiti ile bilgi verme şartları ortadan kaldırıldı.

A+A-

Limitlerin daha üstlerde yer aldığı kartlarda şüpheli bir durum söz konusu olduğunda MASAK’a bildirimleri yapılacak. 1 Mayıs tarihinde son durum yürürlüğe alınacak. Kredi kartı düzenlemeleri hakkında son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor.

Hazine ve maliye bakanlığı tarafından suç gelirleri konusunda aklama yapılması adına başlatılmış olan şüpheli işlemler ile mücadele kapsamında mali suçları araştırma kurulu tebliği yanı sıra bazı yönetmelikler de değişmelere gidiliyor. Ön ödemeli olarak yer alan kartlar, emeklilik ve hayat sigortası sözleşmesi ile beraber elektronik para işlemleri sırasında kimlik tespit sınırlarında değişmelere gidildi.

Gelen son dakika haberlerine göre bankalar, yıllık nakit çekim tutarları 500 TL, aylık harcamalar için ayarlanan tutar ve her durum için geçerli bakiyesi 1250 TL seviyesinde aşım olmaması durumunda fon transferleri amacı ile kullanılmaması söz konusu olacak. Bu anlarda sadece mal ya da hizmet alımları sırasında kullanımları ön ödemeli olarak yer alan kartlarda kimliklerin tespitleri yapılmayacak. MASAK kapsamında herhangi bir bilgi aktarımları da olmayacak. Söz konusu olan sınırların aşılması durumlarında müşterilerde ön ödemeli olarak yer alan kredi kartı olanların bilgilerinin alımları yapılacak. Şüpheli olan durumların kurula bildirimleri yapılacak.

1 Mayıs’ta açıklanacak…

Düzenleme kapsamında yapılacak son hamleler 1 Mayıs tarihi ile yürürlüğe girecek. Tebliğ kapsamında riskli olarak değerlendirmeleri yapılacak olan işlemler için yükümlüler, basitleştirilmiş tedbir uygulaması kapsamında yararlanmaları yapılmayacak.

Teyit bilgileri…

Emekli sözleşmesi kapsamında çalışmaya devam eden ücretli vatandaşların kesintilerinden ötürü meydana gelen emeklilik planları ile bir yıl içerisinde ödenecek olan prim tutarı 3 bin TL seviyesinden 5 bin TL seviyesine, tek primli olarak yer alan tutar 7 bin 500 TL seviyesinden 12 bin 500 TL seviyesine kadar artış gösterecek. Buna göre işlemler yapılmaya başlanacak ve yürürlüğe girecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.