1. HABERLER

  2. Kredi borcunu erteleyenler dikkat! 100 bin TL kredi kampanyasıduyuruldu!
Kredi borcunu erteleyenler dikkat! 100 bin TL kredi kampanyasıduyuruldu!

Kredi borcunu erteleyenler dikkat! 100 bin TL kredi kampanyasıduyuruldu!

Geçtiğimiz yıl mart ayından beri kısa sürede küresel bir salgın haline gelen korona virüs maddi anlamda esnafların ciddi olarak zarara uğramasına neden oldu. Bu durum karşısında esnaflar borçlarını başka bir zamana ertelemek istedikleri ve bu karar yürürl

A+A-

 

Dünyayı kısa süre içerisinde etkisi altına alan korona virüs salgını maddi anlamda zarar ile yüz yüze olan esnafa almış olduğu kredi borçlarını başka bir zamana ertelemesi için karar yürürlüğe alındı. Resmi gazetede karar yayınlandı ve bu sayede yürürlüğe girdi. 31 Aralık 2020 tarihinden daha önce alınan kredi borçları hiçbir şart olmadan faizleri ile beraber başka vadelere yayılarak uzatılmaları yapılacak. Bu uzatma imkanlarından yararlanan iş sahipleri için işçilerin işlerine son vermelerine izin verilmeyecek. Daha önceden kredi çekmiş ve borcu olan esnaflar için artık yeni bir kredi ve kredi almalarında önlerinde engel olan durumlar geçerli olmayacak. 

Halk bankası aracılığı ile 31 Aralık 2020 tarihinden daha önceki süreçlerde düşük faizli olarak sunulan kredilerden ötürü borçları olan vatandaşlar eğer borçlarını ödeyemiyor ise onlar yararlanabilecekler. 1 ocak 2021 ila 31 Haziran 2021 tarihleri içerisinde vadeleri bitecek olan kişiler 4 Şubat tarihinden sonra sönüm edilmeyen kişilerin bu fırsatlardan yararlanma hakları bulunacak.

Ek faiz ve vergi…

Başvuru sırasında kişilerden en ufak bir şart aranması söz konusu olmazken bu anlarda faiz uygulaması yapılacak. Vade zamanlarından sonra kredi sönüm listelerinde belli olarak yer alan taksit sayıları için farklılıklar gözetilmezken kalan vadelere yayma şartları ile uzatmalar yapılacak. Hesaplamaları yapılan faizlerin kalan ödemeler üzerine eşit bir şekilde dağıtılması söz konusu olacak. 

Çalışan sayılarında azalmaya gidilmeyecek…

Alınan kararların ardından kredilerinin ödemeleri başka bir zamana uzatılmış olan esnaf ve zanaatkarların uzatma zamanları için uygulanan süreçlerine yanında çalışmalarına devam eden işçi sayılarına göre eksiltme olmama karşılığı ile verilecek. Bunun için kişilerden bir taahhütname alınacak. İşçi miktarında azalma olduğu belirlenen esnaf ve zanaatkarlar için bu destekler verilmeyecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.