1. HABERLER

  2. Kimlik Numaranız İle Başvuru yapabilirsiniz! 18- 65 yaş arasında olanlar dikkat! Karşılıksız şartsız her ay 990 TL ödeme yapılıyor!.
Kimlik Numaranız İle Başvuru yapabilirsiniz! 18- 65 yaş arasında olanlar dikkat! Karşılıksız şartsız her ay 990 TL ödeme yapılıyor!.

Kimlik Numaranız İle Başvuru yapabilirsiniz! 18- 65 yaş arasında olanlar dikkat! Karşılıksız şartsız her ay 990 TL ödeme yapılıyor!.

Karşılıksız primsiz her ay 990 TL ödeme yapılıyor! Devletten engelli vatandaşlara maddi destekler son sürat devam ediyor.

A+A-

Karşılıksız primsiz her ay 990 TL alabilirsiniz! Devletten engelli vatandaşlara maddi destekler son sürat devam ediyor. Devlet kanadından hiç geliri olmayan ve parasal imkansızlıklar sebebiyle hayatını idame ettiremeyen, maaş alamayan hemde işi olmayan, engelli şahıslar ve benzer biçimde çoğu şahsa birtakım kurumlar yardım veriyor.

Bu kapsamda engelli maaşı müracaatı nasıl yapılır sorusuna cevap arayanlar bir haylice fazla. 2022 Sayılı Kanun kapsamında yapılan ödeme temmuz itibarıyla 990 lirayı buldu. Engellilik durumu yüzde 40-69 arasında olanlara, yıl sonuna kadar geçerli dahil olmak üzere her ay 659 lira meblağında maaş bağlanıyor. Peki, engelli maaşı nasıl alınır? İşte ayrıntılar!

2022 Sayılı Kanun kapsamında yapılan ödeme temmuz itibarıyla 990 lirayı buluyor. Engellilik durumu yüzde 40-69 arasında olanlara, yılsonuna kadar geçerli dahil olmak üzere her ay 659 lira tutarında maaş bağlanıyor. Yüzde 70 ve üzeri engelli olanlara bağlanan maaş ise 990 lira (üç aylık 2.970 lira). 18 yaşından büyük ve 65 yaşından küçük engellilere maaş ödeniyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Bu maaş hakkından; nafaka bağlanmamış, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) bir gelir ya da aylık hakkından yararlanmayan, uzun süreli sigorta kollarına tabi olacak biçimde çalışmayan, işe girmekte zorlanan, hane içerisinde kişi başına düşen ortalama aylık geliri, minimum ücretin aylık net tutarının 1/3'ünden (2021 yılı için 852.53 lira) az olan engelliler yararlanıyor.

BAŞVURU NEREYE YAPILIR?

Tamamen karşılıksız olan devletin bu yardımından yararlanmak için ikametgahınızın bulunduğu il/ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bir dilekçe ve kimlik numarası içeren nüfus cüzdanı ile başvurmanız gerekmektedir.

Engelli maaşı için müracaatta sağlık kurulu raporu koşulu aranıyor. 20.02.2020 tarihi sonrası sağlık kurulu raporları elektronik olarak temin edildiğinden, bu tarihten itibaren düzenlenmiş raporlar ise talep edilmiyor.

Sosyal Dayanışma Vakfı müracaat yapana 'müracaat alındı' belgesi veriyor.
Engelli aylıklarına yapılan müracaatlar en geç bir ay içerisinde sonuçlandırılıyor..

BAŞKA KİMLERE VAR?

18 yaşın altında, en az yüzde 40 oranında engelli çocuğu bulunan yoksul ailelere yapılan aylık ödemeler de aynı şekilde 608 liradan 659 tl'ye çıktı.

Silikozis hastalığına yakalanandan meslekte kazanma kaybı yüzde 15-34 arasında olanlara 1.426 lira; yüzde 35-54 arasındakilere 1.631 lira; yüzde 55'in üstünde olanlara ise 1.816 lira ödenecek.

Bakıma muhtaç engellilerin özel bakım merkezlerinde bakımı için ödenen tutar da kamu personeli zammı ile 3.315 liradan 3.595 tl'ye çıktı.

Engelli aylığı bağlanacak kişinin yaşadığı hanede kişi başı gelirin 852 liradan az olması gerekmektedir.

ENGELLİ YAKINI AYLIĞI

Sosyal güvencesi bulunmayan ve hane içerisinde kişi başına düşen geliri net minimum ücretin 1/3'ünden (2021 yılı için 852,53 TL) az olan yurttaşlarımıza yapılan yardımdır.
Bu yardıma 18 yaşından küçük engellilerin yakınları (veli, vasi) başvurabilmektedir.

Engelli yakını;18 yaşından küçük özel ihtiyaç düzeyi en az hafif seviyede olan ya da %40 ve üzeri oranda engelli olan yakını bulunan bireyleri ifade etmektedir.

Bu yardımdan yararlanmak için T.C. Kimlik Kartı ve Sağlık Kurulu Raporu gerekiyor. 20.02.2020 tarihi sonrası sağlık kurulu raporları elektronik olarak temin edildiğinden bu tarihten itibaren düzenlenmiş raporlar talep edilmemektedir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.