1. HABERLER

  2. Kamu ve özel sektörde olan herkesi ilgilendiriyor! Son gün belli oldu, para cezası kesilecek…
Kamu ve özel sektörde olan herkesi ilgilendiriyor! Son gün belli oldu, para cezası kesilecek…

Kamu ve özel sektörde olan herkesi ilgilendiriyor! Son gün belli oldu, para cezası kesilecek…

Kamu ve özel sektörde yer alan milyonları ilgilendiren karar geldi. Son gün 31 Aralık olarak açıklandı. 31 Mart 2021 tarihi içerisinde sona erecek VERBİS kayıt zorunluluğu geçtiğimiz günlerde 31 Aralık 2021 tarihine kadar uzatıldığı açıklandı.

A+A-

Uymayan vatandaşlar için ortalama olarak 2 milyon TL seviyesine kadar artış gösteren para cezalarının kesilecek olduğuna dair ifadelerin yer aldığı yükümlüklerin ertelenmesinde yer alan ana neden korona virüs vakalarında meydana gelen yoğunluk oldu.

Kişisel verilerin işleniyor olduğu veri sorumluları sicil bilgi sistemi olarak bilinen VERBİS kayıt olmaları için belirlenmiş olan tarih yine uzatıldı. Korona virüs salgını ile beraber geçtiğimiz yaz aylarına kadar ertelenen süreç bu sefer de 31 Mart tarihine kadar uzatılmıştı. Fakat vaka sayılarında meydana gelen artış bu sefer de 31 Aralık 2021 tarihine kadar uzatılmasına neden oldu.

2 milyona yakın ceza…

VERBİS kayıt ve bildirim yükümlülüklerine karşı uymayan vatandaşlar için 39 bin 337 TL seviyesinden başlayan ve 1 milyon 966 bin 862 TL ye kadar artış gösteren idari para cezaları kesilebiliyor. Kişisel verilerin koruma kurumundan konu ile ilgili gelen açıklama sırasında uzatma kararı ile beraber gerekçeler aktarıldı.

Korona virüs vaka sayılarının hız kesmeden devam etmesinden dolayı sicil sürelerinin uzatılmasına karar verildi. Bazı kamu kurumları ile beraber kamu kurumu niteliğinde yer alan meslek grupları içerisinden kuruma kadar iletilen taleplerin değerlendirilmesi ile beraber kişisel verileri koroma kurulu tarafından 31 Mart 2021 tarihinde yapılacak işlemler 31 Aralık 2021 tarihine kadar uzatıldığına karar verildi.

Bu sayede yaşanan zorlu günler içerisinde vatandaşlar bir de bunun ile uğraşmak ya da mağdur olmak zorunda kalmayacaklar. Böylece kişiler rahat bir nefes alabilecek ve 31 Aralık tarihine kadar değerlendirmeleri yapabilecekler. Son gün 31 Aralık 2021 olarak açıklandığı için kişilerin bu sürece kadar gerekli işlemleri yapmaları gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.