1. HABERLER

  2. İŞKUR’dan son dakika kararı: İşsizler için çifte maaş geliyor! Detaylar resmi olarak açıklandı…
İŞKUR’dan son dakika kararı: İşsizler için çifte maaş geliyor! Detaylar resmi olarak açıklandı…

İŞKUR’dan son dakika kararı: İşsizler için çifte maaş geliyor! Detaylar resmi olarak açıklandı…

Korona virüs süreçlerinde alınan tedbirler karşısında özellik ile yiyecek ve içecek alanlarında yer alan işletmeler faaliyetlerine bir süre ara vermek zorunda kaldılar. Bu durumlardan dolayı işsiz kalmak zorunda kalan vatandaşlara işsizlik maaşları ödeniy

A+A-

Korona virüs süreçlerinde alınan tedbirler karşısında özellik ile yiyecek ve içecek alanlarında yer alan işletmeler faaliyetlerine bir süre ara vermek zorunda kaldılar. Bu durumlardan dolayı işsiz kalmak zorunda kalan vatandaşlara işsizlik maaşları ödeniyor.

10 ay boyunca vatandaşlara ödenen işsizlik maaşlarına ek olarak bir yandan da İŞKUR’dan ikinci maaşları almak mümkün müjdesi geldi. Bu yıl içerisinde hem işsizlik maaşları için en düşük 1431 TL ödeme yapılırken en fazla 2862 TL ödeme yapılmaya başlandı. İşsizler için hangi şartlar ile çifte maaş ödenecek olduğuna dair detaylar merak ediliyor.

İŞKUR yaşanan bu zorlu günlerde işsiz kalan vatandaşlar için geçici bir şekilde faaliyetlerine ara veren iş yerlerindeki çalışanlar için fırsatlar sunmaya devam ediyor. Bu süreçlerde hem işsizlik maaşı alırken hem de İŞKUR tarafından açılan meslek eğitim kurslarına katılım mümkün haberleri geliyor.

İstihdam gücü artacak…

Yaşanan bu zorlu günlerde istihdam alanlarının bir hayli azalmasından dolayı birçok teşvik ve uygulama ön plana alındı. Vatandaşlar için verilen kısa çalışma ödemelerinden işsizlik maaşına kadar birçok teşvik gelmeye başladı. Bu anlarda işsizler için farklı düzenlemeler de geliyor.

10 ay boyunca gerekli şartlara uygun olan vatandaşlar için ödemeler veriliyor. Damga vergileri kesildikten sonra ödemeler yapılıyor. Bu yıl içerisinde hem işsizlik maaşları için en düşük 1431 TL ödeme yapılırken en fazla 2862 TL ödeme yapılmaya başlandı.

İş başı eğitim ve harçlık kapsamında bir yandan da vatandaşlar için ikinci bir maaş ödemeleri yapılacak. Eğitim programlarına katılan vatandaşlar için bir haftada en fazla 45 saat ve bir günde en fazla 8 saat verilen eğitimlerin ardından günlük olarak eğitim veriliyor. Aylık olarak 26 gün verilen bu eğitimler sırasında iş arayan statüsünde yer alan vatandaşlar için günlük olarak 108,8 TL ödeme yapılırken bu ödemeler öğrencilere 81,51 TL olarak veriliyor. Bir yandan da işsizlik maaşı alanlar için günlük olarak 54,34 TL ödeme veriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.