1. HABERLER

  2. İntibak zammında Son Dakika Gelişmesi! Milyonlarca Emekliyi ilgilendiren karar açıklandı! 355 TL Ek Ödemeler Ne Zaman Başlayacak?
İntibak zammında Son Dakika Gelişmesi! Milyonlarca Emekliyi ilgilendiren karar açıklandı! 355 TL Ek Ödemeler Ne Zaman Başlayacak?

İntibak zammında Son Dakika Gelişmesi! Milyonlarca Emekliyi ilgilendiren karar açıklandı! 355 TL Ek Ödemeler Ne Zaman Başlayacak?

2021 yılı için emekli yurttaşlar adeta gün sayıyor. Ocak ayında maaşlarına alacak zamlara ek bir de intibak düzenlemesinin yer alması daha da çok heyecanın artmasına neden oluyor.

A+A-

2021 yılı için emekli yurttaşlar adeta gün sayıyor. Ocak ayında maaşlarına alacak zamlara ek bir de intibak düzenlemesinin yer alması daha da çok heyecanın artmasına neden oluyor.

2000 senesinden önceden emekli olmak için hak kazanan yurttaşlara gelen intibak düzenlemelerinin bir an evvel 2000 senesinden sonra emekli olan yurttaşlar için gelmesi de bekleniyor. Geçtiğimiz haftalarda aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığınca gelen açıklamalara göre 2000 senesinden sonra emekli olan yurttaşlar için intibak düzenlemeleri üstünde çalışmaların devam ettiği, bu çalışmaların 2020 bitmeden tamamlanacağı açıklanmıştı.

Emekliler için intibak düzenlemesi ile alakalı son dakika haberleri merakla bekleniyor. 2000 senesinden daha sonra emekli olmaya hak kazanan yurttaşlar için düzenlemeler gelecek mi diye araştırılırken eğer gelirse ne kadar artış olacağı araştırılmaya devam ediliyor.

İntibak zammında son dakika…

2000 yılı ve daha sonrasında emekli olmaya hak kazanan yurttaşlar için beklenen intibak düzenlemesi hakkında hala fotoğrafı bir açıklama gelmedi. Toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında Memur – Sen konuyu gündeme getirdi.

KPDK toplantıları sırasında ele alınarak durumun karara bağlanmasının ardından eğer istenilen durum hayata geçerse aynı unvan ile kadrolarda emekli olanlar için kurum kaynaklı olarak meydana gelen maaş farkları ortadan kalkacak. Ek ödemeler ile düşük maaş alanların farkları ortadan kaldırılmış olacak. Eğer beklenen düzenleme gelirse de maaşlarda en az 50 en fazla da 355 TL fark yansıtılacak.

İntibak düzenlemesi

2000 yılından önceden emekli olan yurttaşlara gelen intibak düzenlemeleri bir an evvel 2000 yılından sonra emekli olanlar için gelsin diye de bekleniyor. Tabi ki bu çerçevede 2008 öncesi ve sonrası olarak da kendi arasında ikiye ayrılıyor. SSK, bağkur ve emekli sandığı üyesi olan yurttaşlar tek bir çatı altında toplanması planlanıyor.

İntibak ne zaman gelecek?

İntibak yasası milyonlarca yurttaş tarafından beklenirken maalesef ki hükümet kanadından hala fotoğrafı bir açıklama gelmedi. Ancak yıl sonuna kadar tamamlanmış olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum